Shop2market Order Tag

Welcome, guest, you can Login or Create an account

XXLgastro[email protected]
XXLgastro (22) 247 85 85ma – vr 08:00 – 17:00
No products found...
From 24 hour
delivery
XXL
Product assortment
Most
shopping convenience
100%
Lowest price
XXL
Warranty
24/7 Expert
advice
Secure
payment

Nadziewarka do kiełbas

Nadziewarka do kiełbas

Nadziewarka


Własne wyroby mięsne (czyt. – nie ze sklepowej półki), są o niebo lepsze niż te produkowane na masową skalę w fabryce. Są co prawda droższe, ale ich jakość i smak jest nie do pobicia.


Własnoręcznie zrobiona kiełbasa jest wyrazista i pełna smaku. Idealnie nadaje się jako dodatek do potraw lub jako danie główne. Jej wysoka jakość sprawia, ze danie jest smaczne i nie potrzeba faszerować go przyprawami i solą.


Amatorzy domowej kiełbasy zazwyczaj nie mają czasu, chęci lub brakuje im umiejętności, aby przygotować ją samemu. Wykorzystaj to! Zacznij produkować ją dla swoich gości!


W tym celu, potrzebna Ci będzie nadziewarka do kiełbas. Jest to urządzenie, który znacznie ułatwi i przyspieszy Ci pracę.


Modele


Na rynku dostępne są modele pionowe oraz poziomie, o przeróżnej pojemności.


W przypadku nadziewarki pionowej, uprzednio zmielone mięso wkłada się do bębna urządzenia od góry po czym dociska prasą, dzięki czemu całe mięso upychane jest do założonego na lejek jelita. Pionowa nadziewarka do kiełbas jest idealna dla osób, które produkują duże ilości wyrobu lub zależy im żeby praca była lżejsza.



W nadziewarce poziomej, mięso wkłada się w bęben, który jest poziomo mocowany na podstawie, a następnie wyciska się mięso do jelita poprzez kręcenie korbą. Poziomy model jest niezwykle łatwy i intuicyjny w obsłudze. Idealnie nadaje się do małych punktów gastronomicznych.



Przy wyborze nadziewarki pamiętaj, że musi być ona wykonana z solidnych materiałów, ponieważ ze sprzętu słabej jakości, mięso będzie wypadać szczelinami. Konieczny jest również odpowietrznik, który wyrównuje ciśnienie wewnątrz bębna – bez niego jelito może spaść z lejka, a cale przygotowane mięso wyleje się z urządzenia.


Pojemność


W sklepie XXLgastro znajdziesz szeroki wybór nadziewarek o różnej pojemności. Jeżeli nie planujesz dużej produkcji, wybierz nadziewarkę o pojemności 5 litrów – otrzymasz średnio 3,5-4 kilogramy kiełbasy. W przypadku osób, które planują oprzeć na kiełbasie całe swoje menu, dobrym wyjściem jest zakup nadziewarki o pojemności 15, albo 35 litrów.



Czyszczenie


Nadziewarka do kiełbasy powinna być myta po każdym użyciu. Musisz wyczyścić każdy element zarówno w środku, jak i na zewnątrz. Powierzchnie, które mają styczność z jedzeniem, myj ręcznie ciepłą wodą z detergentem, a następnie dokładnie susz.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields