Profesjonalne piece do pizzy dla gastronomii
Kluczowe dla pizzerii piece do pizzy dla gastronomii: różnorodne modele, doskonałe efekty pieczenia, wydajność i trwałość urządzeń.


12.113,82 zł netto


39.756,10 zł netto


36.504,07 zł netto


56.016,26 zł netto


51.138,21 zł netto


2.087,28 zł netto


1.273,68 zł netto


3.006,83 zł netto


4.139,28 zł netto


3.975,60 zł netto


24.999,00 zł netto


48.540,00 zł netto


5.407,35 zł netto


7.814,93 zł netto


9.327,15 zł netto


8.156,85 zł netto


935,28 zł netto


9.512,00 zł netto


14.578,20 zł netto


17.452,28 zł netto


9.573,90 zł netto


479,20 zł netto
Liczba komór: 1 Czytaj więcej


1.798,30 zł netto


5.543,28 zł netto
Profesjonalne piece do pizzy, piec do pizzy dla gastronomii
Pizza to ulubiona potrawa wielu osób, doskonale zresztą świadczy o tym popularność lokali ją serwujących. Przygotowanie smacznej pizzy wymaga nie tylko odpowiedniego ciasta i wysokiej jakości dodatków, ale także profesjonalnego pieca do wypieku. Piece do pizzy mają specjalną konstrukcję magazynującą ciepło i niepozwalającą na jego utratę, a także wielkość pozwalającą na swobodne zmieszczenie największych propozycji z karty. Profesjonalne urządzenia występują w kilku różnych odmianach, które przede wszystkim różniąc się ilością miejsca wewnątrz. Wykonane są one najczęściej z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, dzięki czemu są solidne, trwałe i łatwe do utrzymania w czystości. W naszym sklepie internetowym proponujemy wszystkie rodzaje pieców do pizzy spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Nasze sprzęty to wygodne i bezpieczne użytkowanie oraz wyjątkowa trwałość, a wszystko dzięki temu, że współpracujemy z najlepszymi producentami na rynku, m.in. GGF czy Moretti Forni.
Smak jak we Włoszech, czyli najlepsze piece do pizzy
Decydując się na prowadzenie gastronomicznej działalności gospodarczej, warto wcześniej dokładnie przemyśleć jej profil. Zależnie od dokonanego wyboru, należy odmiennie przygotować i wyposażyć lokal. Współcześnie polski rynek szturmują bary oferujące tureckie kebaby, belgijskie frytki bądź amerykańskie hamburgery. Wybierając którąkolwiek z kuchni, możesz być pewien, że w XXL Gastro odnajdziesz odpowiednie urządzenia, by z sukcesem prowadzić działalność – m.in. frytownice, urządzenia do kebabów, płyty grillowe, prasy do hamburgerów i wiele innych. Nieprzerwanie popularna od wielu lat jest również kuchnia włoska. Niemal na każdym kroku można spotkać na polskich ulicach pizzerie czy makaroniarnie oferujące neapolitańskie przysmaki. Otwierając lokal specjalizujący się w kuchni włoskiej, warto uprzednio poznać jej tajniki. Kuchnia ta nie jest szczególnie skomplikowana, ale bazuje na tradycyjnych przepisach i najwyższej jakości składnikach. Jej sztandarowe danie, jakim jest pizza, nie wyróżnia się wysokim poziomem trudności, ale ciężko przygotować je w taki sposób, jak robi się to we Włoszech. Sekretem dobrej pizzy jest rzecz jasna dobry piec. Podczas przygotowywania ciasta przydatne są akcesoria do pizzy, które znajdują się w naszej ofercie.
Na jaki piec do pizzy się zdecydować – gazowy, elektryczny czy opalany drewnem?
Profesjonalne piece do pizzy to urządzenia wykorzystywane nie tylko w pizzeriach, ale i innych lokalach gastronomicznych specjalizujących się we włoskiej kuchni. Wypiekając tradycyjne dania, należy wyposażyć się w odpowiedniej klasy sprzęt. Właściwy piec potrafi w znacznym stopniu zadecydować o naszym sukcesie i określić smak potrawy. Współcześnie, dzięki szybkiemu rozwojowi technologii, nie jest konieczne przygotowanie pizzy w piecu opalanym drewnem. Na rynku dostępne są wysokiej jakości piece gazowe i elektryczne, które zapewnią wypiekanym pizzom smak porównywalny z tym znanym z Italii. Przy jego wyborze warto zwrócić uwagę na materiał, z jakiego został wykonany. W XXL Gastro znajdziesz zarówno piec do pizzy elektryczny, jak i gazowy, w całości wyprodukowany ze stali nierdzewnej. Wszystkie urządzenia posiadają spody ze specjalnego kamienia, który wyróżnia się dużą odpornością na wysokie temperatury, a także dzięki swej budowie zapewnia odpowiednią chrupkość i smak wypiekanego ciasta. Bez względu na to, czy zdecydujesz się na piec opalany drewnem, gazowy czy elektryczny, będziesz mógł cieszyć się równie wyśmienitym smakiem pizzy.
Jaki rozmiar wybrać – piece do pizzy jednokomorowe czy dwukomorowe?
XXL Gastro to szeroka oferta urządzeń kuchennych. Różnego rodzaju piece konwekcyjne i piece do pizzy potrafią sprawić niemały problem przy wyborze konkretnego urządzenia. Na początku należy zdecydować o rozmiarze urządzenia – wyróżniamy piece do pizzy dwukomorowe i jednokomorowe. Każdy z rozmiarów dostępny jest w opcji gazowej i elektrycznej. Przykładowy piec do pizzy elektryczny dwukomorowy dostępny w naszym sklepie wyróżnia się pojemnością nawet do sześciu pizz o średnicy 30 centymetrów. Odpowiedni jest zarówno do pizzy świeżej, jak i mrożonej. Podobnie jak modele jednokomorowe, wyposażony jest w dwuwarstwowe drzwi wykonane ze szkła hartowanego, wewnętrzne oświetlenie, termostat oraz regulator czasowy. Wszystkie piece dostępne w naszym sklepie posiadają wewnętrzną izolację z wełny mineralnej. Skonstruowane zostały tak, by odpowiednio magazynowały ciepło, nie pozwalając na jego ulatnianie. Dzięki temu piece zapewniają wydajną i bezpieczną pracę oraz odpowiedni smak przygotowywanych w nich potraw. Oferta naszego sklepu to najwyższej jakości piece do pizzy przeznaczone dla lokali gastronomicznych – to wygodne użytkowanie, duża funkcjonalność i wiele lat bezproblemowej pracy.