Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 18,5kW, 8xØ500 mm
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 18,5kW, 8xØ500 mm
Wentylowany piec elektryczny o szerokości 650 mm jest przystosowany do automatycznego i ciągłego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz wielu innych wyrobów w lokalach gastronomicznych o dużym natężeniu pracy. Komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, co zapewnia trwałość urządzenia oraz łatwość utrzymania czystości. Zastosowana izolacja z włókna ceramicznego pozwala na skuteczne utrzymanie ciepła oraz podnosi bezpieczeństwo użytkowania. Piec wyposażony jest w tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy, co umożliwia szybkie nagrzewanie i bardzo precyzyjne dopasowanie parametrów pieczenia do wymagań każdego produktu. Dzięki opatentowanemu systemowi wentylacji powietrze jest równomiernie rozprowadzane po całej komorze, co gwarantuje jednakową jakość wypieku oraz pozwala na pracę w niższych temperaturach niż w klasycznych urządzeniach, zapewniając oszczędność energii.
Wygodny dostęp do wnętrza pieca umożliwia szybkie czyszczenie i konserwację, a szeroka taśma transportowa wykonana z wytrzymałej siatki stalowej pozwala na sprawny automatyczny wypiek oraz odbiór gotowych produktów. Urządzenie posiada solidną podstawę ze stali nierdzewnej na obrotowych kołach z hamulcami, która ułatwia ustawianie i przemieszczanie pieca w kuchni. Istnieje możliwość piętrowania do trzech urządzeń tego samego modelu na jednej podstawie. Piec wyposażono w cyfrowy panel sterowania z przodu, który umożliwia zarządzanie 6 programami pieczenia oraz niezależną regulację mocy grzania góra/dół (wysoka/niska). Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory umożliwiają lepszą kontrolę procesu pieczenia, a cyfrowy wyświetlacz oraz intuicyjne przyciski ułatwiają codzienną obsługę, nawet przy dużym obciążeniu produkcyjnym.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 650 x 1100 x h100 mm
- Wydajność: od Ø 250 mm (230 g) = 155 pizz na godzinę, do Ø 500 mm (915 g) = 25 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–5 minut)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy góra/dół (wysoka/niska)
- Panel sterowania: elektroniczny panel cyfrowy z przodu urządzenia, obsługa 6 programów pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do czyszczenia oraz konserwacji (szczegóły w instrukcji na stronach 26-27)
- Podstawa ze stali nierdzewnej na obrotowych kołach z hamulcami – w standardzie
- Możliwość piętrowania do 3 urządzeń tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernego rozprowadzania gorącego powietrza zapewniający lepszą jakość wypieków i oszczędność energii
- Szeroka taśma transportowa z wytrzymałej siatki stalowej umożliwia automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory pieczenia
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 18,5kW, 8xØ500 mm
Wentylowany piec elektryczny o szerokości 650 mm jest przystosowany do automatycznego i ciągłego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz wielu innych wyrobów w lokalach gastronomicznych o dużym natężeniu pracy. Komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, co zapewnia trwałość urządzenia oraz łatwość utrzymania czystości. Zastosowana izolacja z włókna ceramicznego pozwala na skuteczne utrzymanie ciepła oraz podnosi bezpieczeństwo użytkowania. Piec wyposażony jest w tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy, co umożliwia szybkie nagrzewanie i bardzo precyzyjne dopasowanie parametrów pieczenia do wymagań każdego produktu. Dzięki opatentowanemu systemowi wentylacji powietrze jest równomiernie rozprowadzane po całej komorze, co gwarantuje jednakową jakość wypieku oraz pozwala na pracę w niższych temperaturach niż w klasycznych urządzeniach, zapewniając oszczędność energii.
Wygodny dostęp do wnętrza pieca umożliwia szybkie czyszczenie i konserwację, a szeroka taśma transportowa wykonana z wytrzymałej siatki stalowej pozwala na sprawny automatyczny wypiek oraz odbiór gotowych produktów. Urządzenie posiada solidną podstawę ze stali nierdzewnej na obrotowych kołach z hamulcami, która ułatwia ustawianie i przemieszczanie pieca w kuchni. Istnieje możliwość piętrowania do trzech urządzeń tego samego modelu na jednej podstawie. Piec wyposażono w cyfrowy panel sterowania z przodu, który umożliwia zarządzanie 6 programami pieczenia oraz niezależną regulację mocy grzania góra/dół (wysoka/niska). Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory umożliwiają lepszą kontrolę procesu pieczenia, a cyfrowy wyświetlacz oraz intuicyjne przyciski ułatwiają codzienną obsługę, nawet przy dużym obciążeniu produkcyjnym.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 650 x 1100 x h100 mm
- Wydajność: od Ø 250 mm (230 g) = 155 pizz na godzinę, do Ø 500 mm (915 g) = 25 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–5 minut)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy góra/dół (wysoka/niska)
- Panel sterowania: elektroniczny panel cyfrowy z przodu urządzenia, obsługa 6 programów pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do czyszczenia oraz konserwacji (szczegóły w instrukcji na stronach 26-27)
- Podstawa ze stali nierdzewnej na obrotowych kołach z hamulcami – w standardzie
- Możliwość piętrowania do 3 urządzeń tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernego rozprowadzania gorącego powietrza zapewniający lepszą jakość wypieków i oszczędność energii
- Szeroka taśma transportowa z wytrzymałej siatki stalowej umożliwia automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory pieczenia
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania