Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe dla gastronomii
Piece konwekcyjno-parowe dla gastronomii: zdrowe i efektywne gotowanie dzięki innowacyjnej technologii i wszechstronności zastosowań.


4.103,28 zł netto


4.895,28 zł netto


15.858,67 zł netto


15.680,88 zł netto


15.439,50 zł netto


7.559,28 zł netto


6.299,28 zł netto


12.192,30 zł netto


8.848,08 zł netto


17.574,75 zł netto


19.710,00 zł netto


12.815,28 zł netto


38.631,00 zł netto


27.922,50 zł netto


24.966,00 zł netto


15.111,00 zł netto


15.111,00 zł netto


8.883,45 zł netto


22.142,89 zł netto


19.545,75 zł netto


29.519,28 zł netto


52.510,51 zł netto


28.899,00 zł netto


101.515,00 zł netto
Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe dla gastronomii
Podczas przygotowywania potraw należy zadbać nie tylko o odpowiednią temperaturę, ale także o to, aby składniki nie uległy wysuszeniu. Od pewnego czasu w branży gastronomicznej coraz większą popularnością cieszą się piece konwekcyjno-parowe – Unox, Resto Quality i inne, które różnią się od tradycyjnych modeli dodatkową funkcją naparowywania komory roboczej. Do wnętrza pieca wtłaczana jest para wodna, która nie tylko zwiększa szybkość przygotowywania posiłków, ale także zapobiega utracie przez nich wilgotności.
Nowoczesne urządzenia tego typu posiadają szereg funkcji, dzięki czemu są bardzo uniwersalne i sprawdzą się w każdej kuchni. Można w nich gotować, piec czy blanszować, a wszystko jest przygotowywane znacznie zdrowiej niż przy użyciu tradycyjnych metod. W naszym sklepie dostępne są najwyższej jakości piece konwekcyjno-parowe Unox, Resto Quality czy Diamond, czyli pochodzące od najlepszych producentów na rynku. Mają one duży zakres funkcjonalności, są bezpieczne w użytkowaniu i przede wszystkim niezwykle wytrzymałe i trwałe.
Propozycja naszego sklepu to nowoczesne, wydajne piece konwekcyjno-parowe Unox oraz innych cenionych firm. Zapewniamy duży wybór modeli przeznaczonych do użytku w różnych lokalach gastronomicznych. Nasze piece to wysoka trwałość i niezawodność na wiele lat.
Jak gotować szybko i zdrowo? Rozwiązaniem piece konwekcyjno-parowe
Nowoczesna technologia na stałe wkroczyła do naszego życia, w tym również do gastronomii. Jeszcze nie tak dawno największą popularnością cieszyły się piece konwekcyjne. Obecnie piece gastronomiczne zostały rozwinięte o dodatkową funkcję naparowywania komory. Czym różnią się od siebie oba urządzenia?
Zasada działania pieców konwekcyjno-parowych
Piece konwekcyjne wyposażone są w wentylatory, które, przetłaczając przez komorę gorące powietrze, wymuszają tym samym jego ruch poziomy. Następnie powietrze zostaje przetłoczone przez specjalne filtry, które skutecznie oczyszczają je z drobinek tłuszczu, aby ponownie mogło ono trafić do wentylatorów. Mechanizm ten jest gwarancją nieprzenikania zapachów (których głównym nośnikiem, jak doskonale wiadomo, są tłuszcze), a także zachowanie równomiernej temperatury w komorze. W przeciwieństwie do pieców konwekcyjnych, konwekcyjno-parowe wyposażone są dodatkowo w funkcję pary wodnej, która odpowiednio przyspiesza obróbkę cieplną potraw, a także zapobiega utraty wilgoci.
W naszej ofercie znajdują się produkty godnych uwagi producentów – m.in. piece konwekcyjno-parowe Unox, Diamond oraz Resto Quality. Duży wybór modeli sprawia, że każdy znajdzie urządzenie zgodne ze swoimi oczekiwaniami oraz potrzebami.
Piece konwekcyjno-parowe do gastronomii, czyli kilka urządzeń w jednym
Prowadząc lokal gastronomiczny, warto dostosować jego wyposażenie do rodzaju podawanej kuchni. Trudno wyobrazić sobie nawet pizzerię, w której nie znalazłyby się piece do pizzy czy lokal specjalizujący się w żywieniu masowym, którego wyposażenie stanowiłyby inne urządzenia niż kotły warzelne. Mimo powyższych przykładów znaleźć można również narzędzia uniwersalne, które ułatwią pracę każdemu kucharzowi i to bez względu na jego specjalizację. Najlepszym dowodem są piece konwekcyjno-parowe Unox, Resto Quality, Casselin i inne.
Piece dostępne w XXL Gastro są wysokiej jakości i umożliwiają różnego rodzaju obróbkę cieplną. Przy ich wykorzystaniu możliwe jest zarówno gotowanie, pieczenie (także w niskiej temperaturze), blanszowanie czy gotowanie na parze. Dzięki mechanizmowi zastosowanemu w tego typu urządzeniach, zużywane jest nawet do 95% mniej tłuszczu w porównaniu do tradycyjnych metod przygotowywania potraw. Dania przyrządzane w piecach konwekcyjnych są nie tylko znacznie mniej kaloryczne, ale i dużo zdrowsze, a ponadto zachowują więcej witamin i składników mineralnych, co docenią Twoi goście.
Czym kierować się przy wyborze pieców konwekcyjno-parowych?
XXL Gastro posiada w swojej ofercie szeroki wybór pieców konwekcyjnych. Zależnie od swoich preferencji znajdziesz tu zarówno piece konwekcyjno-parowe gazowe oraz elektryczne. Jednak bez względu na to, czy zdecydujesz się na piece konwekcyjno-parowe elektryczne czy gazowe, warto wybrać produkt wiodącej marki. Największą popularnością cieszą się obecnie piece konwekcyjno-parowe Hendi, Unox, Casselin, Bartscher i Revolution. Wszystkie dostępne są w naszym sklepie.
Na co warto zwrócić uwagę, decydując się na zakup konkretnego pieca konwekcyjno-parowego? Urządzenie cechuje się nowoczesną technologią, ale nie powinno być zbyt skomplikowane w obsłudze. Równie ważne jest też jego wykonanie. Najlepiej wybrać taki model, aby zarówno jego wnętrze, jak i obudowa wykonane były z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Funkcjonalność oraz rozmiar pieca warto natomiast dopasować do indywidualnych preferencji.


9,49 zł netto


67,43 zł netto


21,60 zł netto


36,92 zł netto


1.504,18 zł netto