Piec konwekcyjno-parowy z automatycznym czyszczeniem 20 x GN 2/1, elektryczny 65,4 kW
Piec konwekcyjno-parowy z automatycznym czyszczeniem 20 x GN 2/1, elektryczny 65,4 kW
Urządzenie przystosowane do pracy w kuchniach zbiorowego żywienia, cateringu i zakładach produkcyjnych. Komora pieczenia mieści 22 pojemniki GN 2/1 lub GN 1/1 w układzie wzdłużnym. Maksymalna ładowność wynosi 200 kg. W zestawie znajduje się wózek transportowy oraz platforma wsadowa z prowadnicami zabezpieczonymi przed przechyleniem (rozstaw poniżej 65 mm). Opcjonalnie dostępna jest wersja przystosowana do załadunku tac w standardzie EURONORM 600x400.
Komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304. Konstrukcja jest w pełni spawana i szczelna, z zaokrąglonymi narożnikami i gładkimi powierzchniami. Dno komory zostało tłoczone w sposób oddzielający kondensat od tłuszczu i kierujący je do odpływu. Uszczelka zamontowana jest na froncie komory, a dolna część drzwi zawiera zintegrowaną płytę zamykającą.
Drzwi wyposażone są w podwójną szybę z wewnętrzną cyrkulacją powietrza, co zapewnia lepszą izolację cieplną. Szyba wewnętrzna zamontowana jest na zawiasach, co ułatwia jej czyszczenie. Ergonomiczny uchwyt pozostaje chłodny w dotyku, a automatyczne domykanie drzwi oraz system odzyskiwania kondensatu zwiększają bezpieczeństwo obsługi. Komora oświetlona jest bocznym światłem LED. Mikrowyłącznik zatrzymuje wentylator po otwarciu drzwi.
Sterowanie odbywa się przez ekran dotykowy o przekątnej 7 cali. Interfejs umożliwia obsługę w trybie ręcznym oraz automatycznym, zapis do 1000 programów, każdy z maksymalnie 16 fazami. Możliwe jest przypisanie ulubionych przepisów do ekranu głównego oraz otrzymywanie powiadomień o zakończeniu cyklu. Do wyboru jest 11 poziomów wilgotności oraz 7 prędkości wentylatora. Zakres temperatur wynosi: konwekcja 25–300°C, para 100°C, tryb mieszany i regeneracja 25–250°C.
W zestawie znajduje się sonda temperatury rdzenia z jednym punktem pomiarowym. Komora wyposażona jest w funkcję przyspieszonego nagrzewania i chłodzenia, a czyszczenie odbywa się automatycznie dzięki systemowi z czterema programami. Dostępna jest również funkcja ograniczająca zużycie wody i detergentów. Złącze USB umożliwia zapis programów i danych HACCP. Opcjonalnie piec może współpracować z komorą chłodniczą po dołączeniu modułu komunikacyjnego. Urządzenie posiada klasę ochrony IPX5, regulowane nóżki i kółka transportowe oraz spełnia wymagania norm CE.
Cechy produktu:
- Załadunek: 22x GN 2/1 (zgodność z GN 1/1)
- Maksymalna ładowność: 200 kg
- W zestawie: wózek transportowy i platforma wsadowa z zabezpieczeniem (<65 mm)
- Opcjonalnie: system załadunku EURONORM 600x400
- Komora i obudowa: stal nierdzewna AISI 304
- Komora szczelna, spawana, z zaokrąglonymi narożnikami
- Podwójne dno do separacji tłuszczu i kondensatu
- Uszczelka na froncie komory, zintegrowana płyta w drzwiach
- Podwójna szyba z cyrkulacją, szyba wewnętrzna uchylna
- Ergonomiczny uchwyt, automatyczne domykanie drzwi
- System odzyskiwania kondensatu
- Oświetlenie LED boczne, mikrowyłącznik wentylatora
- Grzałki rurowe ze stali nierdzewnej, para przez nebulizację
- Panel sterujący z ekranem dotykowym 7”
- Zapis do 1000 programów, 16 faz każdy
- Tryby: ręczny i automatyczny, możliwość przypinania ulubionych
- 11 poziomów wilgotności, 7 prędkości wentylatora
- Sonda temperatury rdzenia (1-punktowa)
- Funkcja szybkiego nagrzewania i chłodzenia komory
- System czyszczenia z 4 cyklami, funkcja ograniczania zużycia zasobów
- Złącze USB do danych HACCP i programów
- Opcjonalny moduł komunikacyjny do integracji z komorą TOUCH
- Regulowane nóżki i kółka transportowe
- Stopień ochrony IPX5
- Zgodność z normami CE
Piec konwekcyjno-parowy z automatycznym czyszczeniem 20 x GN 2/1, elektryczny 65,4 kW
Urządzenie przystosowane do pracy w kuchniach zbiorowego żywienia, cateringu i zakładach produkcyjnych. Komora pieczenia mieści 22 pojemniki GN 2/1 lub GN 1/1 w układzie wzdłużnym. Maksymalna ładowność wynosi 200 kg. W zestawie znajduje się wózek transportowy oraz platforma wsadowa z prowadnicami zabezpieczonymi przed przechyleniem (rozstaw poniżej 65 mm). Opcjonalnie dostępna jest wersja przystosowana do załadunku tac w standardzie EURONORM 600x400.
Komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304. Konstrukcja jest w pełni spawana i szczelna, z zaokrąglonymi narożnikami i gładkimi powierzchniami. Dno komory zostało tłoczone w sposób oddzielający kondensat od tłuszczu i kierujący je do odpływu. Uszczelka zamontowana jest na froncie komory, a dolna część drzwi zawiera zintegrowaną płytę zamykającą.
Drzwi wyposażone są w podwójną szybę z wewnętrzną cyrkulacją powietrza, co zapewnia lepszą izolację cieplną. Szyba wewnętrzna zamontowana jest na zawiasach, co ułatwia jej czyszczenie. Ergonomiczny uchwyt pozostaje chłodny w dotyku, a automatyczne domykanie drzwi oraz system odzyskiwania kondensatu zwiększają bezpieczeństwo obsługi. Komora oświetlona jest bocznym światłem LED. Mikrowyłącznik zatrzymuje wentylator po otwarciu drzwi.
Sterowanie odbywa się przez ekran dotykowy o przekątnej 7 cali. Interfejs umożliwia obsługę w trybie ręcznym oraz automatycznym, zapis do 1000 programów, każdy z maksymalnie 16 fazami. Możliwe jest przypisanie ulubionych przepisów do ekranu głównego oraz otrzymywanie powiadomień o zakończeniu cyklu. Do wyboru jest 11 poziomów wilgotności oraz 7 prędkości wentylatora. Zakres temperatur wynosi: konwekcja 25–300°C, para 100°C, tryb mieszany i regeneracja 25–250°C.
W zestawie znajduje się sonda temperatury rdzenia z jednym punktem pomiarowym. Komora wyposażona jest w funkcję przyspieszonego nagrzewania i chłodzenia, a czyszczenie odbywa się automatycznie dzięki systemowi z czterema programami. Dostępna jest również funkcja ograniczająca zużycie wody i detergentów. Złącze USB umożliwia zapis programów i danych HACCP. Opcjonalnie piec może współpracować z komorą chłodniczą po dołączeniu modułu komunikacyjnego. Urządzenie posiada klasę ochrony IPX5, regulowane nóżki i kółka transportowe oraz spełnia wymagania norm CE.
Cechy produktu:
- Załadunek: 22x GN 2/1 (zgodność z GN 1/1)
- Maksymalna ładowność: 200 kg
- W zestawie: wózek transportowy i platforma wsadowa z zabezpieczeniem (<65 mm)
- Opcjonalnie: system załadunku EURONORM 600x400
- Komora i obudowa: stal nierdzewna AISI 304
- Komora szczelna, spawana, z zaokrąglonymi narożnikami
- Podwójne dno do separacji tłuszczu i kondensatu
- Uszczelka na froncie komory, zintegrowana płyta w drzwiach
- Podwójna szyba z cyrkulacją, szyba wewnętrzna uchylna
- Ergonomiczny uchwyt, automatyczne domykanie drzwi
- System odzyskiwania kondensatu
- Oświetlenie LED boczne, mikrowyłącznik wentylatora
- Grzałki rurowe ze stali nierdzewnej, para przez nebulizację
- Panel sterujący z ekranem dotykowym 7”
- Zapis do 1000 programów, 16 faz każdy
- Tryby: ręczny i automatyczny, możliwość przypinania ulubionych
- 11 poziomów wilgotności, 7 prędkości wentylatora
- Sonda temperatury rdzenia (1-punktowa)
- Funkcja szybkiego nagrzewania i chłodzenia komory
- System czyszczenia z 4 cyklami, funkcja ograniczania zużycia zasobów
- Złącze USB do danych HACCP i programów
- Opcjonalny moduł komunikacyjny do integracji z komorą TOUCH
- Regulowane nóżki i kółka transportowe
- Stopień ochrony IPX5
- Zgodność z normami CE