Dodaj swoją recenzję
Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Gastro 20x GN 1/1, gazowy 31 kW
Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Gastro 20x GN 1/1, gazowy 31 kW
59.378,59 zł
48.275,28 zł netto Oszczędzasz 23.091,68 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 69.275,00 zł
Brak w magazynie
0 recenzje
Dodaj swoją recenzjęInformacje
Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Gastro 20x GN 1/1, gazowy 31 kW
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych Millennial Black Mask wyróżnia się czarnym, 7-calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
- Grupa pieców Black Mask Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1
- Grupa pieców Black Mask Bakery dla cukiernictwa i piekarnictwa – z większą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice na blachy 600×400 mm
- W obu grupach występują piece w czterech wielkościach, umożliwiające przygotowanie od 72 do 480 posiłków dziennie
- Piece każdej grupy dostępne w wersji elektrycznej i gazowej
- Piece Millennial Black Mask posiadają 2 opatentowane rozwiązania:
- Airflowlogic™ – Innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora).
- Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm.
- Wybierając piec Millennial z patentem Airflowlogic™, wybierasz najwyższą jakość pracy w kuchni.Humilogic™ – Nowy system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora.
- Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody. W systemie tym para dociera do wnętrza gotowanych potraw, co wpływa na podkreślenie ich naturalnego smaku i aromatu. Humilogic™ to rozwiązanie dla najlepszych szefów kuchni, oczekujących też najlepszych efektów swojej pracy.
- 1-punktowa sonda – do określania i mierzenia temperatury wewnątrz gotowanego produktuElektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania
- Sterowanie elektroniczne umożliwiające bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania
- Wszystkie parametry i funkcje wskazywane w sposób numeryczny lub za pomocą ikon
- Panel sterowania pieców Millennial Black Mask umożliwia korzystanie z wielu nowatorskich funkcji:
- Automatyczny system myjący – Standardowo montowany w piecach elektrycznych Gastro i Compact– 4 programy mycia: eko, normalny, intensywny, płukanie, dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory– Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej – oszczędność pieniędzy i ochrona środowiska naturalnego– Opcjonalny w piecach gazowych
- Pre-heating – umożliwia wstępne rozgrzanie komory pieca do temperatury o 30 stopni wyższej od zadanej
- Holding – utrzymywanie potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
- Cooldown – szybkie schłodzenie komory pieca w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania, ale wymagającego znacznie niższej temperatury
- Port USB do łatwego i szybkiego pobierania i wgrywania receptur gotowania oraz danych HACCP
- Proofer – piec pełni funkcję komory rozrostu – funkcja przydatna w wersjach piekarniczo-cukierniczych
- Holding Cabinet – piec pełni funkcję szafy bankietowej, utrzymuje temperaturę serwowania i odpowiednie nawilżenie dań do momentu wydawania posiłków
- Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Książka kucharska na 100 receptur, każda z możliwością ustawienia 10 kolejno następujących po sobie kroków3 prędkości wentylatora: maks. 2800 obr./min, min. 1500 obr./minMoc wentylatora: normalna, półstatyczna, ½ mocy
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T10-stopniowa regulacja zaparowania pieca
- Regulacja temperatury w zakresie 30°C÷270°C dla pieców elektrycznych oraz 30°C÷260°C dla pieców gazowych
- Ustawianie czasu pracy do 11 h 59 min lub praca ciągła non stopMożliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Pozostałe cechy pieców Millennial Black Mask:
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180˚ zapobiegająca oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
- Drzwi z zawiasem po prawej stronie (Możliwość zamówienia pieca z zawiasami po lewej stronie – opcja za dopłatą, realizowana wyłącznie w fabryce. Brak późniejszej możliwości zmiany drzwi)Wygodne otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwiające jej czyszczenieUszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany bez konieczności wzywania serwisu
- Izolowana obudowa pieca – oszczędność energii elektrycznej, większe bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiegająca kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze – sucha podłoga pod i przed piecem to gwarancja bezpieczeństwa pracy personelu
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca
- Obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4 – wersje elektryczne, oraz IPX3 – wersje gazowe
- Regulowane nóżki umożliwiające idealne wypoziomowanie pieca niezbędne do właściwej pracy urządzenia
- Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
- Piece gazowe:Przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)Dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan
- Podłączenie do gazu: 1/2”.
Dane techniczne
Tagi
Informacje
Piec konwekcyjno-parowy Millennial Black Mask Gastro 20x GN 1/1, gazowy 31 kW
- Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych Millennial Black Mask wyróżnia się czarnym, 7-calowym, dotykowym panelem sterowania, który po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca.
- Grupa pieców Black Mask Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1
- Grupa pieców Black Mask Bakery dla cukiernictwa i piekarnictwa – z większą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice na blachy 600×400 mm
- W obu grupach występują piece w czterech wielkościach, umożliwiające przygotowanie od 72 do 480 posiłków dziennie
- Piece każdej grupy dostępne w wersji elektrycznej i gazowej
- Piece Millennial Black Mask posiadają 2 opatentowane rozwiązania:
- Airflowlogic™ – Innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora).
- Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm.
- Wybierając piec Millennial z patentem Airflowlogic™, wybierasz najwyższą jakość pracy w kuchni.Humilogic™ – Nowy system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora.
- Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody. W systemie tym para dociera do wnętrza gotowanych potraw, co wpływa na podkreślenie ich naturalnego smaku i aromatu. Humilogic™ to rozwiązanie dla najlepszych szefów kuchni, oczekujących też najlepszych efektów swojej pracy.
- 1-punktowa sonda – do określania i mierzenia temperatury wewnątrz gotowanego produktuElektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania
- Sterowanie elektroniczne umożliwiające bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania
- Wszystkie parametry i funkcje wskazywane w sposób numeryczny lub za pomocą ikon
- Panel sterowania pieców Millennial Black Mask umożliwia korzystanie z wielu nowatorskich funkcji:
- Automatyczny system myjący – Standardowo montowany w piecach elektrycznych Gastro i Compact– 4 programy mycia: eko, normalny, intensywny, płukanie, dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory– Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej – oszczędność pieniędzy i ochrona środowiska naturalnego– Opcjonalny w piecach gazowych
- Pre-heating – umożliwia wstępne rozgrzanie komory pieca do temperatury o 30 stopni wyższej od zadanej
- Holding – utrzymywanie potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
- Cooldown – szybkie schłodzenie komory pieca w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania, ale wymagającego znacznie niższej temperatury
- Port USB do łatwego i szybkiego pobierania i wgrywania receptur gotowania oraz danych HACCP
- Proofer – piec pełni funkcję komory rozrostu – funkcja przydatna w wersjach piekarniczo-cukierniczych
- Holding Cabinet – piec pełni funkcję szafy bankietowej, utrzymuje temperaturę serwowania i odpowiednie nawilżenie dań do momentu wydawania posiłków
- Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- Książka kucharska na 100 receptur, każda z możliwością ustawienia 10 kolejno następujących po sobie kroków3 prędkości wentylatora: maks. 2800 obr./min, min. 1500 obr./minMoc wentylatora: normalna, półstatyczna, ½ mocy
- Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T10-stopniowa regulacja zaparowania pieca
- Regulacja temperatury w zakresie 30°C÷270°C dla pieców elektrycznych oraz 30°C÷260°C dla pieców gazowych
- Ustawianie czasu pracy do 11 h 59 min lub praca ciągła non stopMożliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- Pozostałe cechy pieców Millennial Black Mask:
- Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180˚ zapobiegająca oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
- Drzwi z zawiasem po prawej stronie (Możliwość zamówienia pieca z zawiasami po lewej stronie – opcja za dopłatą, realizowana wyłącznie w fabryce. Brak późniejszej możliwości zmiany drzwi)Wygodne otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwiające jej czyszczenieUszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany bez konieczności wzywania serwisu
- Izolowana obudowa pieca – oszczędność energii elektrycznej, większe bezpieczeństwo personelu kuchni
- Rynienka pod drzwiami zapobiegająca kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze – sucha podłoga pod i przed piecem to gwarancja bezpieczeństwa pracy personelu
- Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca
- Obudowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności: IPX 4 – wersje elektryczne, oraz IPX3 – wersje gazowe
- Regulowane nóżki umożliwiające idealne wypoziomowanie pieca niezbędne do właściwej pracy urządzenia
- Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
- Piece gazowe:Przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)Dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan
- Podłączenie do gazu: 1/2”.
Ostatnio oglądane