• Lorem ipsum
-28%

Piec konwekcyjno-parowy 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1, elektryczny43,5 kW z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą

64.293,67 zł
52.271,28 zł netto
Oszczędzasz 25.003,10 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 75.009,00 zł
Brak w magazynie
Marka: Hendi
Kod: 219003
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Piec konwekcyjno-parowy 20 x GN 2/1 lub 40 GN 1/1, elektryczny43,5 kW z ekranem dotykowym, systemem myjącym i sondą

odległość miedzy prowadnicami- 67 mm -wymiary zewnętrzne- 1091x1183x(h)1900 mm -ilość wentylatorów z autorewersem- 4 -moc/napięcie- 43,5 kW/400 V -waga- 322 kg
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA I PIECZENIA W PIECACH NANO MAX: -Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych -Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę -Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich -Gotowanie z użyciem sondy Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania -Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sonda. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia -Gotowanie metoda Sous Vide Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63°C dla piersi kurczaka, czy 75°C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty. Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy O1 mm
GŁÓWNE FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX: -Multi Level Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale rożnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa -Multi launguage Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski -Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB -WiFi Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca. Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury -Inwerter Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne. Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa -Gotowanie nocne Możliwość ustawienia długiego czasu pracy pieca oraz ciągła kontrola wszystkich parametrów pozwala na samodzielne działanie urządzenia także w nocy. Szczególnie przydatne do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej -Cook & Hold Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymaniapotraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin. Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami -Proofing Funkcja pozwalająca piecowi pełnić role komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu -Automatic Cooling System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze -Możliwość zapisania 120 programów, po 6 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 120 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu -Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania -Automatycznie otwierany kominek Pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. Kominek otwierany jest w cyklach gotowania w gorącym suchym powietrzu, a zamykany w przypadku np. gotowania warzyw na parze Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania potrawy -NANO Technology Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby -Automatyczny system myjący Gwarantuje, ze piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO: – Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie – Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy. Można zapisać ją w programie – Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy – Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany – Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni – Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwacje procesów zachodzących w piecu – Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie – Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze – Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca – Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 – Drzwi z zawiasem po prawej – Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f

Dane techniczne
Tagi
Ostatnio oglądane