Nóż szefa kuchni 200 mm, Seria VG10 HM z kutym ostrzem
Rodzaj: Nóż szefa kuchni/nóż kucharski
Długość ostrza: 200 mm
Długość: 200 mm
Czytaj więcej
Nóż szefa kuchni 200 mm, Seria VG10 HM z kutym ostrzem
Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 59-60 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała.
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi.Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
Nóż szefa kuchni 200 mm, Seria VG10 HM z kutym ostrzem
Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 59-60 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała.
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi.Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.