Wusthof


388,02 zł netto


21,48 zł netto


632,62 zł netto


507,10 zł netto


21,53 zł netto


339,51 zł netto


386,96 zł netto
Długość ostrza: 165 mm Czytaj więcej


268,32 zł netto


422,86 zł netto


581,43 zł netto


482,60 zł netto


228,06 zł netto
Długość: 127 mm Czytaj więcej


353,85 zł netto
Długość ostrza: 180 mm Czytaj więcej
Wusthof – niemiecka firma z wieloletnią tradycją
Szeroki asortyment sklepu XXLgastro obejmuje także produkty niemieckiej firmy Wusthof, czyli najwyższej jakości i wyjątkowo ostre noże kuchenne kute z jednego kawałka stali. Marka działa od 1814 roku i produkuje w Solingen narzędzia tnące, które są idealne do małej i dużej gastronomii. Obecnie Wusthof jest jedną z najważniejszych firm w swojej branży i specjalizuje się w wyrobie wysokiej klasy produktów.
Firmę od pokoleń prowadzą członkowie rodziny Wüsthof, a zarządza nią Harald Wüsthof. To, co wyróżnia niemieckiego producenta, to m.in. aż 40 etapów produkcji – od kucia, przez hartowanie, po szlifowanie. Asortyment obejmuje aż ponad 350 noży oraz akcesoriów.
--//--
Oryginalne narzędzia tnące można rozpoznać po charakterystycznym logo marki – trójząb, symbol najwyższej jakości i luksusu. Jednak noże kuchenne Wusthof są odpowiednie nie tylko dla profesjonalistów, ale także do użytku domowego przez kucharzy amatorów. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą sklepu XXLgastro – chętnie odpowiadamy też na pytania i doradzamy naszym klientom.
Noże Wusthof – niemiecka jakość
Noże kuchenne Wusthof charakteryzują się niezwykłą precyzją i ostrością – wyróżnia je ostrzenie w technologii PEtec (Wüsthof Perfection Edge Technology). Każdy produkt kuty jest z jednego kawałka specjalnego rodzaju stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, a jego ostrość kontroluje się laserowo. Świetne właściwości tnące, odporność na korozję, najwyższa jakość wykonania, odpowiednie zbalansowanie dla wygodnej pracy to jego główne atuty. W ofercie podstawowa seria noży kuchennych Wusthof Classic oraz ekskluzywna Wusthof Culinar. Pamiętajmy jednak, aby zapewnić produktom odpowiednią pielęgnację oraz przechowywanie, a zyskamy pewność, że noże kuchenne Wusthof posłużą w kuchni przez wiele lat.
PEtec – innowacyjna technologia ostrzenia noży
Ostrzenie noży Wusthof odbywa się przez nowoczesne i precyzyjne roboty oraz lasery. Przeprowadzone testy wydajności cięcia udowadniają, że produkty te mają podwyższoną ostrość początkową. Co więcej – są bardzo trwałe, więc dług ją utrzymują bez konieczności ponownego ostrzenia. Grzbiet nożna jest polerowany i hartowany, nasada zapewnia bezpieczeństwo i stabilność w trakcie używania, trzon doskonale przedłuża ostrze oraz nasadę, a końcówka zapewnia wygodę i wysoki komfort użytkowania. Z kolei grzbiet noża jest hartowany i polerowany, nasada gwarantuje stabilność i bezpieczeństwo podczas użytkowania, trzon przedłuża nasadę, a końcówka zapewnia wygodę i wysoki komfort użytkowania.
Cechy noży Wusthof
Noże cenionego niemieckiego producenta wyróżniają się zatem ostrością, wytrzymałością i precyzją wykonania. Trzeba też zaznaczyć, że w każdym ostrzu wyróżnia się kilka części, mimo że nie zawsze sobie to uświadamiamy, bo z ich walorów często korzystamy nieświadomie. Wyróżniamy szpic, czyli część przednią – używany do krojenia m.in. drobnych warzyw, grzybów, czosnku. Następna, środkowa, część jest uniwersalna i służy do siekania i szatkowania zarówno miękkich, jak i twardych produktów. Końcówka zaś umożliwi nam przekrojenie najtwardszych części produktu, np. dyni. Ostrzem Wusthof można zgnieść nawet drobne kości, a nożami z serii szefa kuchni można doskonale filetować mięso.
Noże kuchenne Wusthof – rodzaje
Oferta produktów Wüsthof obejmuje różne rodzaje noży o szerokim spektrum zastosowania. Różnorodność z pewnością zaspokoi potrzeby najbardziej wymagających kucharzy – również profesjonalnych szefów kuchni. Warto wyróżnić kilka noży Wusthof:
- nóż szefa kuchni – podstawowy element każdego szefa kuchni; uniwersalny, wszechstronny i świetnie zbalansowany, idealny do siekania i krojenia mięsa, warzyw czy ryb;
- nóż do warzyw – niezbędny w każdej kuchni; krótki i poręczny, służy do krojenia i czyszczenia warzyw oraz owoców;
- nóż do filetowania – służy do filetowania mięsa oraz ryb, wyróżnia go elastyczne ostrze; zapewnia idealne plastry i doskonałe cienkie krojenie;
- nóż do trybowania – do oddzielania kości i skóry od mięsa, a także usuwania tłuszczu, żyłek, ścięgien itd.;
- nóż do krojenia pieczywa – z charakterystycznym zębatym ostrzem; może służyć także do krojenia miękkich warzyw i owoców (np. gruszek, pomidorów, papryki itd.);
- nóż do plastrowania – podstawowy uniwersalny nóż; do krojenia wędlin, pieczonych mięs itd.;
- nóż Santoku – nóż szefa kuchni w japońskim stylu; od tradycyjnego noża kuchennego jest szerszy oraz ostrzejszy; wyposażony we wgłębienia sprawiające, że krojony produkt nie przywiera do noża.
Oferta noży kuchennych Wusthof jest znacznie szersza, obejmuje też noże specjalistyczne, np. nieduży nóż z zakrzywionym ostrzem, noże do krojenia serów, nóż do łososia, nóż do steków, nóż z ząbkowanym ostrzem, a także ostrzałki, nożyczki, widelce do mięsa i tasaki.