Nóż kolebkowy 180 mm, Silverpoint
Rodzaj: Nóż kolebkowy
Długość ostrza: 180 mm
Czytaj więcej
Nóż kolebkowy 180 mm, Silverpoint
Nóż kolebkowy o podwójnym stalowym ostrzu o długości 18 cm sprawnie i łatwo posieka każdą ilość świeżych ziół. Dzięki syntetycznej rączce jest łatwy do utrzymania w czystości. Nadaje się do mysica w zmywarkach.
Jak dbać o noże Wusthof
Noże WUSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WUSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.
Nóż kolebkowy 180 mm, Silverpoint
Nóż kolebkowy o podwójnym stalowym ostrzu o długości 18 cm sprawnie i łatwo posieka każdą ilość świeżych ziół. Dzięki syntetycznej rączce jest łatwy do utrzymania w czystości. Nadaje się do mysica w zmywarkach.
Jak dbać o noże Wusthof
Noże WUSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.
W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.
Technologicznie prawie wszystkie noże WUSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.