Frytownica gazowa 3-komorowa stacjonarna 3 x 13 L, 3x 16,16 kW
Zasilanie: gazowe
Liczba komór: 3
Czytaj więcej
Frytownica gazowa 3-komorowa stacjonarna 3 x 13 L, 3x 16,16 kW
Frytownica gazowa z trzema okrągłymi misami o pojemności 13 litrów każda została opracowana do pracy w intensywnie eksploatowanych kuchniach gastronomicznych. Umożliwia jednoczesne smażenie dużych ilości produktów spożywczych, osiągając wydajność do 25 kg/h podczas wstępnego smażenia i do 50 kg/h podczas smażenia właściwego.
Każda misa ze stali nierdzewnej AISI 304 ma średnicę 360 mm i wysokość 270 mm. Zaokrąglone kształty i strefa zimna z wbudowanym sitkiem na resztki ułatwiają utrzymanie czystości oraz wydłużają żywotność oleju. Pokrywy ze stali nierdzewnej dla każdej misy zapewniają dodatkową ochronę podczas pracy.
System grzewczy oparty jest na żeliwnych palnikach pierścieniowych z izolowaną komorą spalania. Zapłon piezoelektryczny i analogowy wskaźnik temperatury na przednim panelu dla każdej misy umożliwiają łatwe sterowanie temperaturą. Zawór termostatyczny typu SIT z zabezpieczeniem termoparowym oraz podwójny termostat bezpieczeństwa chronią urządzenie przed przegrzaniem i pracą bez oleju.
Każda misa posiada dolny zawór spustowy oraz wyjmowaną tacę ociekową z wylewem, co ułatwia bezpieczne opróżnianie tłuszczu. Górna perforowana półka pozwala na odsączenie produktów po smażeniu. Konstrukcja z prasowanej stali nierdzewnej AISI 304 i AISI 441 gwarantuje trwałość i odporność na intensywną eksploatację.
Cechy produktu:
- 3 misy o pojemności 13 litrów (Ø 360 mm, wysokość 270 mm)
- Wydajność: do 25 kg/h (wstępne smażenie) i do 50 kg/h (smażenie właściwe)
- Pokrywy ze stali nierdzewnej
- Dolne zawory spustowe i wyjmowane tace ociekowe
- Półka górna z perforowanym dnem
- Palniki żeliwne z izolowaną komorą spalania
- Zapłon piezoelektryczny i analogowy wskaźnik temperatury
- Zawory termostatyczne z zabezpieczeniem termoparowym
- Podwójny system zabezpieczeń przed przegrzaniem i brakiem oleju
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304 i AISI 441
- Spełnia aktualne normy CE
Frytownica gazowa 3-komorowa stacjonarna 3 x 13 L, 3x 16,16 kW
Frytownica gazowa z trzema okrągłymi misami o pojemności 13 litrów każda została opracowana do pracy w intensywnie eksploatowanych kuchniach gastronomicznych. Umożliwia jednoczesne smażenie dużych ilości produktów spożywczych, osiągając wydajność do 25 kg/h podczas wstępnego smażenia i do 50 kg/h podczas smażenia właściwego.
Każda misa ze stali nierdzewnej AISI 304 ma średnicę 360 mm i wysokość 270 mm. Zaokrąglone kształty i strefa zimna z wbudowanym sitkiem na resztki ułatwiają utrzymanie czystości oraz wydłużają żywotność oleju. Pokrywy ze stali nierdzewnej dla każdej misy zapewniają dodatkową ochronę podczas pracy.
System grzewczy oparty jest na żeliwnych palnikach pierścieniowych z izolowaną komorą spalania. Zapłon piezoelektryczny i analogowy wskaźnik temperatury na przednim panelu dla każdej misy umożliwiają łatwe sterowanie temperaturą. Zawór termostatyczny typu SIT z zabezpieczeniem termoparowym oraz podwójny termostat bezpieczeństwa chronią urządzenie przed przegrzaniem i pracą bez oleju.
Każda misa posiada dolny zawór spustowy oraz wyjmowaną tacę ociekową z wylewem, co ułatwia bezpieczne opróżnianie tłuszczu. Górna perforowana półka pozwala na odsączenie produktów po smażeniu. Konstrukcja z prasowanej stali nierdzewnej AISI 304 i AISI 441 gwarantuje trwałość i odporność na intensywną eksploatację.
Cechy produktu:
- 3 misy o pojemności 13 litrów (Ø 360 mm, wysokość 270 mm)
- Wydajność: do 25 kg/h (wstępne smażenie) i do 50 kg/h (smażenie właściwe)
- Pokrywy ze stali nierdzewnej
- Dolne zawory spustowe i wyjmowane tace ociekowe
- Półka górna z perforowanym dnem
- Palniki żeliwne z izolowaną komorą spalania
- Zapłon piezoelektryczny i analogowy wskaźnik temperatury
- Zawory termostatyczne z zabezpieczeniem termoparowym
- Podwójny system zabezpieczeń przed przegrzaniem i brakiem oleju
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 304 i AISI 441
- Spełnia aktualne normy CE