Wusthof


388,02 zł netto


632,62 zł netto


339,51 zł netto


386,96 zł netto
Długość ostrza: 165 mm Czytaj więcej


353,85 zł netto
Długość ostrza: 180 mm Czytaj więcej


507,10 zł netto


581,43 zł netto


21,48 zł netto


456,83 zł netto


402,00 zł netto


365,45 zł netto


155,79 zł netto


365,45 zł netto


402,00 zł netto


383,73 zł netto


328,90 zł netto


584,75 zł netto


228,02 zł netto


402,00 zł netto


336,21 zł netto


422,86 zł netto


21,53 zł netto


268,32 zł netto


482,60 zł netto
Wusthof – niemiecka firma z wieloletnią tradycją
Szeroki asortyment sklepu XXLgastro obejmuje także produkty niemieckiej firmy Wusthof, czyli najwyższej jakości i wyjątkowo ostre noże kuchenne kute z jednego kawałka stali. Marka działa od 1814 roku i produkuje w Solingen narzędzia tnące, które są idealne do małej i dużej gastronomii. Obecnie Wusthof jest jedną z najważniejszych firm w swojej branży i specjalizuje się w wyrobie wysokiej klasy produktów.
Firmę od pokoleń prowadzą członkowie rodziny Wüsthof, a zarządza nią Harald Wüsthof. To, co wyróżnia niemieckiego producenta, to m.in. aż 40 etapów produkcji – od kucia, przez hartowanie, po szlifowanie. Asortyment obejmuje aż ponad 350 noży oraz akcesoriów.
--//--
Oryginalne narzędzia tnące można rozpoznać po charakterystycznym logo marki – trójząb, symbol najwyższej jakości i luksusu. Jednak noże kuchenne Wusthof są odpowiednie nie tylko dla profesjonalistów, ale także do użytku domowego przez kucharzy amatorów. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą sklepu XXLgastro – chętnie odpowiadamy też na pytania i doradzamy naszym klientom.
Noże Wusthof – niemiecka jakość
Noże kuchenne Wusthof charakteryzują się niezwykłą precyzją i ostrością – wyróżnia je ostrzenie w technologii PEtec (Wüsthof Perfection Edge Technology). Każdy produkt kuty jest z jednego kawałka specjalnego rodzaju stali chromowo-molibdenowo-wanadowej, a jego ostrość kontroluje się laserowo. Świetne właściwości tnące, odporność na korozję, najwyższa jakość wykonania, odpowiednie zbalansowanie dla wygodnej pracy to jego główne atuty. W ofercie podstawowa seria noży kuchennych Wusthof Classic oraz ekskluzywna Wusthof Culinar. Pamiętajmy jednak, aby zapewnić produktom odpowiednią pielęgnację oraz przechowywanie, a zyskamy pewność, że noże kuchenne Wusthof posłużą w kuchni przez wiele lat.
PEtec – innowacyjna technologia ostrzenia noży
Ostrzenie noży Wusthof odbywa się przez nowoczesne i precyzyjne roboty oraz lasery. Przeprowadzone testy wydajności cięcia udowadniają, że produkty te mają podwyższoną ostrość początkową. Co więcej – są bardzo trwałe, więc dług ją utrzymują bez konieczności ponownego ostrzenia. Grzbiet nożna jest polerowany i hartowany, nasada zapewnia bezpieczeństwo i stabilność w trakcie używania, trzon doskonale przedłuża ostrze oraz nasadę, a końcówka zapewnia wygodę i wysoki komfort użytkowania. Z kolei grzbiet noża jest hartowany i polerowany, nasada gwarantuje stabilność i bezpieczeństwo podczas użytkowania, trzon przedłuża nasadę, a końcówka zapewnia wygodę i wysoki komfort użytkowania.
Cechy noży Wusthof
Noże cenionego niemieckiego producenta wyróżniają się zatem ostrością, wytrzymałością i precyzją wykonania. Trzeba też zaznaczyć, że w każdym ostrzu wyróżnia się kilka części, mimo że nie zawsze sobie to uświadamiamy, bo z ich walorów często korzystamy nieświadomie. Wyróżniamy szpic, czyli część przednią – używany do krojenia m.in. drobnych warzyw, grzybów, czosnku. Następna, środkowa, część jest uniwersalna i służy do siekania i szatkowania zarówno miękkich, jak i twardych produktów. Końcówka zaś umożliwi nam przekrojenie najtwardszych części produktu, np. dyni. Ostrzem Wusthof można zgnieść nawet drobne kości, a nożami z serii szefa kuchni można doskonale filetować mięso.
Noże kuchenne Wusthof – rodzaje
Oferta produktów Wüsthof obejmuje różne rodzaje noży o szerokim spektrum zastosowania. Różnorodność z pewnością zaspokoi potrzeby najbardziej wymagających kucharzy – również profesjonalnych szefów kuchni. Warto wyróżnić kilka noży Wusthof:
- nóż szefa kuchni – podstawowy element każdego szefa kuchni; uniwersalny, wszechstronny i świetnie zbalansowany, idealny do siekania i krojenia mięsa, warzyw czy ryb;
- nóż do warzyw – niezbędny w każdej kuchni; krótki i poręczny, służy do krojenia i czyszczenia warzyw oraz owoców;
- nóż do filetowania – służy do filetowania mięsa oraz ryb, wyróżnia go elastyczne ostrze; zapewnia idealne plastry i doskonałe cienkie krojenie;
- nóż do trybowania – do oddzielania kości i skóry od mięsa, a także usuwania tłuszczu, żyłek, ścięgien itd.;
- nóż do krojenia pieczywa – z charakterystycznym zębatym ostrzem; może służyć także do krojenia miękkich warzyw i owoców (np. gruszek, pomidorów, papryki itd.);
- nóż do plastrowania – podstawowy uniwersalny nóż; do krojenia wędlin, pieczonych mięs itd.;
- nóż Santoku – nóż szefa kuchni w japońskim stylu; od tradycyjnego noża kuchennego jest szerszy oraz ostrzejszy; wyposażony we wgłębienia sprawiające, że krojony produkt nie przywiera do noża.
Oferta noży kuchennych Wusthof jest znacznie szersza, obejmuje też noże specjalistyczne, np. nieduży nóż z zakrzywionym ostrzem, noże do krojenia serów, nóż do łososia, nóż do steków, nóż z ząbkowanym ostrzem, a także ostrzałki, nożyczki, widelce do mięsa i tasaki.