- Lorem ipsum
12 Apr 2017
Złoty trójkąt w kuchni
Dobrze zaprojektowana kuchnia znacząco usprawnia pracę każdej kuchni. Jeżeli urządzasz lub przebudowujesz kuchnię, wykonawca będzie potrzebował planu technologicznego, który pomoże zapobiec
... Czytaj więcej
15 Mar 2017
Rejestracja działalności
Po stworzeniu biznesplanu i wynajęciu lokalu kolejnym krokiem jest rejestracja działalności.
Czytaj więcej
15 Mar 2017
SANEPID
Odbiór lokalu przez Sanepid spędza sen z powiek wielu doświadczonym restauratorom otwierającym kolejne punkty, a co dopiero mówić o świeżakach! Wokół tej procedury narosło mnóstwo legend przez co wiele osób wolałoby ponownie napisać maturę i wyrwać sobie wszystkie ósemki niż przez to przechodzić.
Czytaj więcej
15 Mar 2017
Jak wybrać lokal?
Zdecydowałeś się spróbować swoich sił w gastronomii? Super, w takim razie przygotuj się na prawdziwą drogę przez mękę przy wyborze lokalu oraz dostosowywaniu go do obowiązujących wymogów.
Czytaj więcej
8 Mar 2017
Biznesplan lokalu gastronomicznego
Jednym z pierwszych etapów każdego przedsięwzięcia, niezależnie od branży, jest zazwyczaj przygotowanie biznesplanu. Dlaczego zazwyczaj? Jeżeli nie musisz się starać o kredyt, albo dofinansowanie i wiesz, ze Twój biznes to żyła złota, działaj śmiało!
Czytaj więcej
Najnowsze artykuły
Czy opłaca się kupić sokowirówkę?
3 Oct 2023
Jak wybrać zaparzacz do herbaty?
26 Sep 2023
Jak działa i jak używać zaparzacza do kawy?
26 Sep 2023
Jakie są rodzaje kart menu?
19 Sep 2023
Czy warto kupić suszarkę do owoców?
12 Sep 2023
Jaka frytownica do restauracji?
5 Sep 2023
Jak wybrać frytownicę gastronomiczną?
29 Aug 2023
Tagi
Newsletter
Otrzymuj najnowsze aktualizacje i oferty przez e-mail