Wałkownica taśmowa 500x500 mm, grubość od 0 do 36 mm 0.55 kW, 400V
Wałkownica taśmowa 500x500 mm, grubość od 0 do 36 mm 0.55 kW, 400V
Wałkownica stołowa do przygotowywania różnych rodzajów ciasta – francuskiego, kruchego, drożdżowego. Kompaktowa konstrukcja sprawdza się w punktach o ograniczonej przestrzeni. Obsługa odbywa się ręcznie za pomocą joysticka, z możliwością zmiany kierunku przesuwu taśmy (prawo/lewo).
Długość cylindrów roboczych wynosi 500 mm, średnica 60 mm. Grubość wałkowania regulowana w zakresie 0–36 mm. Urządzenie pracuje ze stałą prędkością przesuwu taśmy: 35 m/min. Boczne półki robocze o wymiarach 500 × 500 mm wykonane są z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością – można je składać lub demontować, co ułatwia przechowywanie.
Cylindry wykonano z hartowanej, chromowanej i szlifowanej stali. Skrobaki i uchwyty z tworzywa POM-C dopuszczonego do kontaktu z żywnością – można je szybko zdemontować bez użycia narzędzi. W górnej części urządzenia znajduje się zasobnik na mąkę, a pod pasami – pojemniki na ciasto.
Konstrukcja ramy malowana proszkowo (epoksydowo), napęd samosmarujący. Urządzenie wyposażone w osłony zabezpieczające z siatki ze stali nierdzewnej, przycisk awaryjny typu „grzybek” oraz niskonapięciowe sterowanie 24 V. Spełnia aktualne normy CE.
Cechy produktu:
- Długość cylindrów: 500 mm | Średnica: 60 mm
- Zakres otwarcia: 0–36 mm
- Stała prędkość przesuwu taśmy: 35 m/min
- Kierunek pracy taśmy: prawo / lewo
- 4 regulowane cylindry
- 2 półki boczne: 500 × 500 mm (składane, do kontaktu z żywnością)
- Zasobnik na mąkę (górna część)
- Pojemniki na ciasto pod taśmami
- Skrobaki i uchwyty z tworzywa POM-C (kontakt z żywnością)
- Demontaż skrobaków bez użycia narzędzi
- Cylindry: chromowane, szlifowane
- Konstrukcja: stal malowana proszkowo (epoksydowo)
- Napęd: samosmarujący
- Sterowanie niskonapięciowe: 24 V
- Przycisk awaryjny typu „grzybek”
- Osłony ochronne: siatka nierdzewna
- Zgodność z aktualnymi normami CE
Wałkownica taśmowa 500x500 mm, grubość od 0 do 36 mm 0.55 kW, 400V
Wałkownica stołowa do przygotowywania różnych rodzajów ciasta – francuskiego, kruchego, drożdżowego. Kompaktowa konstrukcja sprawdza się w punktach o ograniczonej przestrzeni. Obsługa odbywa się ręcznie za pomocą joysticka, z możliwością zmiany kierunku przesuwu taśmy (prawo/lewo).
Długość cylindrów roboczych wynosi 500 mm, średnica 60 mm. Grubość wałkowania regulowana w zakresie 0–36 mm. Urządzenie pracuje ze stałą prędkością przesuwu taśmy: 35 m/min. Boczne półki robocze o wymiarach 500 × 500 mm wykonane są z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością – można je składać lub demontować, co ułatwia przechowywanie.
Cylindry wykonano z hartowanej, chromowanej i szlifowanej stali. Skrobaki i uchwyty z tworzywa POM-C dopuszczonego do kontaktu z żywnością – można je szybko zdemontować bez użycia narzędzi. W górnej części urządzenia znajduje się zasobnik na mąkę, a pod pasami – pojemniki na ciasto.
Konstrukcja ramy malowana proszkowo (epoksydowo), napęd samosmarujący. Urządzenie wyposażone w osłony zabezpieczające z siatki ze stali nierdzewnej, przycisk awaryjny typu „grzybek” oraz niskonapięciowe sterowanie 24 V. Spełnia aktualne normy CE.
Cechy produktu:
- Długość cylindrów: 500 mm | Średnica: 60 mm
- Zakres otwarcia: 0–36 mm
- Stała prędkość przesuwu taśmy: 35 m/min
- Kierunek pracy taśmy: prawo / lewo
- 4 regulowane cylindry
- 2 półki boczne: 500 × 500 mm (składane, do kontaktu z żywnością)
- Zasobnik na mąkę (górna część)
- Pojemniki na ciasto pod taśmami
- Skrobaki i uchwyty z tworzywa POM-C (kontakt z żywnością)
- Demontaż skrobaków bez użycia narzędzi
- Cylindry: chromowane, szlifowane
- Konstrukcja: stal malowana proszkowo (epoksydowo)
- Napęd: samosmarujący
- Sterowanie niskonapięciowe: 24 V
- Przycisk awaryjny typu „grzybek”
- Osłony ochronne: siatka nierdzewna
- Zgodność z aktualnymi normami CE