Profesjonalne podgrzewacze do talerzy
Podgrzewacze do talerzy zapewniają idealną temperaturę potraw w gastronomii, łącząc nowoczesny design z funkcjonalnością i trwałością materiałów.


8.136,60 zł netto


1.439,28 zł netto


599,20 zł netto


467,39 zł netto


467,39 zł netto


17.285,88 zł netto


143,20 zł netto


1.576,08 zł netto


677,60 zł netto


1.425,62 zł netto


294,91 zł netto


1.229,28 zł netto


8.355,07 zł netto


3.510,72 zł netto


1.869,15 zł netto


1.087,35 zł netto


1.079,28 zł netto


5.775,68 zł netto


1.558,16 zł netto


828,52 zł netto


4.998,84 zł netto


2.414,86 zł netto


7.062,40 zł netto


5.771,38 zł netto
Podgrzewanie naczynia do odpowiedniej temperatury to jedna z najważniejszych czynności, o jakich powinien pamiętać szef kuchni i każdy pracownik zaplecza restauracji. Dlaczego? Otóż podgrzewacze do talerzy pozwalają na utrzymanie naczynia w odpowiedniej temperaturze, dzięki czemu potrawy nie stygną zbyt szybko. Dzięki temu nie ma konieczności serwowania zimnych dań gościom na sali restauracyjnej. Potrawa na gorącym talerzu może poczekać na swoją kolej nawet przez kilka minut.
Chcesz utrzymać najwyższe standardy obsługi gości restauracyjnych i podawać nienaganne dania, których wyróżnikiem będzie utrzymanie idealnej temperatury? W takim razie zainwestuj w podgrzewacze do talerzy, które zamówisz w naszej hurtowni gastronomicznej XXL Gastro. Proponujemy idealne podgrzewacze do talerzy od renomowanych producentów z całej Europy.
Jak wybrać urządzenia do podgrzewania talerzy?
Zanim zdecydujesz się na konkretny model urządzenia do podgrzewania talerzy, koniecznie weź pod uwagę cechy, jakimi wyróżniają się takie produkty. Restauratorzy zaczynający swoją przygodę w branży gastronomicznej nie zawsze zdają sobie sprawę z tego, jak ważna jest inwestycja w podgrzewacze do talerzy. Można powiedzieć, że to jeden z wielu niezbędnych sprzętów, które powinny znaleźć się na zapleczu kuchennym. Do przygotowywania potraw dla klientów restauracji warto też kupić inne urządzenia gastronomiczne i drobny sprzęt. Jeśli jednak chodzi o cechy podgrzewaczy do talerzy, na które warto zwrócić uwagę, mówimy o takich czynnikach, jak:
- cena,
- renoma producenta,
- dostępne funkcje podgrzewania talerzy,
- regulacja temperatury,
- rodzaj tworzywa wykorzystanego do produkcji urządzenia,
- gabaryty podgrzewacza.
Niektóre modele z kategorii podgrzewacz do talerzy dla lokalu gastronomicznego są w stanie jednocześnie utrzymywać wyższą temperaturę nawet do 120 naczyń. Dzięki temu filiżanki i inne naczynia są idealnie ciepłe, co jest gwarancją zachowania idealnej temperatury oraz smaku serwowanej potrawy w lokalu.
Nigdy nie kieruj się wyłącznie ceną, jeśli kupujesz podgrzewacze do talerzy. Liczy się przede wszystkim renoma producenta oraz dostępne funkcje urządzenia. Najlepiej wybierz takie, które pozwala na podgrzanie talerzy do żądanej temperatury adekwatnej do rodzaju podawanych potraw. Wymiary to drugorzędna sprawa, choć w przypadku niewielkich restauracji mogą okazać się kluczowe.
Jeśli musisz kupić podgrzewacz do talerzy, zwróć uwagę na kluczowe wyróżniki danego modelu. Informacje na temat każdego z urządzeń znajdziesz na stronie internetowej. Jako hurtownia gastronomiczna XXL Gastro możemy zagwarantować, że sprzedajemy najlepsze urządzenia grzewcze w Polsce.
Czy w restauracji niezbędne są podgrzewacze do talerzy?
Oczywiście, że tak. Zakup profesjonalnego podgrzewacza do talerzy ma ogromne znaczenie, jeśli chodzi o jakość obsługi w restauracji. U nas znajdziesz podgrzewacze w różnej wielkości, dzięki czemu bez problemu postawisz je na terenie zaplecza kuchennego.
Inwestycja w podgrzewacz to gwarancja, że naczynia kuchenne zawsze będą mieć optymalną temperaturę, która pozwoli na utrzymywanie potraw ciepłymi przez dłuższy czas. Dzięki temu wyeliminujesz ryzyko, że którykolwiek z gości restauracyjnych otrzyma zimne danie.
Podgrzewacze do talerzy – kształt i rodzaj obudowy
Topowe modele podgrzewaczy do talerzy są wykonane ze stali nierdzewnej oraz tworzyw sztucznych odpornych na wysokie temperatury. Zastosowanie stali nierdzewnej daje gwarancję, że naczynia ani posiłki nie przykleją się do ścian urządzenia, a także nie ulegną przypaleniu. Co więcej, materiał jest łatwy w utrzymaniu czystości – stal nierdzewną można wygodnie myć w zmywarce lub na ręcznym zmywaku kuchennym.
Do efektywnej prezentacji potraw w restauracji warto wybrać modele z polerowaną pokrywą lub taką pokrytą chromem. To wpływa jedynie na walory wizualne urządzenia. O ile aspekty wizualne nie mają większego znaczenia, o tyle gabaryty już tak. Dopasuj podgrzewacz do talerzy tak, aby umożliwiał jednoczesne przechowywanie nawet kilkudziesięciu naczyń – to gwarancja, że nigdy nie zabraknie Ci ciepłych talerzy nawet przy największym obłożeniu sali restauracyjnej.
Jakie podgrzewacze do talerzy – elektryczne, indukcyjne czy na paliwo?
Dostępne w sprzedaży podgrzewacze do talerzy występują w kilku wersjach. Najpopularniejsze są modele:
- elektryczne – idealnie sprawdzają się w zamkniętych pomieszczeniach, nie rozprzestrzeniają płomieni oraz pozawalają na wysoce precyzyjne ustawienie temperatury podgrzewania talerzy;
- indukcyjne – ten typ podgrzewaczy to najnowocześniejsze urządzenia na rynku. Są połączeniem wydajności i minimalnych kosztów eksploatacji. Całkowicie niwelują ryzyko wystąpienia pożaru i poparzenia, a dodatkowo doskonale przewodzą ciepło bez zimnych i nadmiernie ciepłych miejsc. W porównaniu do podgrzewaczy elektrycznych i na paliwa są o wiele efektywniejsze i utrzymują ciepło przez dłuższy czas.
Niezależnie od wybranego typu urządzenia, zawsze pamiętaj o tym, aby inwestować w sprzęt od najlepszych producentów. Polecane urządzenia w naszej ofercie to takie, które są wyposażone w izolowane uchwyty, wysoką moc pracy, szeroki zakres temperatury do wyboru (nawet do 150 stopni Celsjusza) oraz mają płyty wykonane z aluminium i obudowę ze stali nierdzewnej.
Potrawy na ciepłych talerzach – czy to ma sens?
Nie ma żadnych wątpliwości, że inwestycja w podgrzewacz do talerzy jest doskonałym pomysłem dla każdego zakładu gastronomicznego. Możesz je wykorzystać zarówno w niewielkim bistro, jak i hotelowej restauracji przygotowującej setki dań na uroczystości, np. wesele.
Podsumowując: podawanie potraw na ciepłych talerzach jest ważne, chociażby ze względu na zachowanie wysokiego poziomu zadowolenia klientów. W ten sposób dania utrzymują optymalną temperaturę przez dłuższy czas, a więc zachowują też nienaganny aromat i strukturę. Jeśli chcesz utrzymać wysoką jakość podawanych potraw i zyskać uznanie jako restaurator, koniecznie zaopatrz się w podgrzewacze do talerzy – przenieś swoje usługi gastronomiczne na wyższy poziom!