• Lorem ipsum

Bemary i bufety grzewcze dla gastronomii

Bemary i bufety grzewcze dla gastronomii: niezawodne rozwiązanie do utrzymania temperatury potraw, estetyczne i wydajne w każdej profesjonalnej kuchni.

529,00 zł netto
359,72 zł netto
442,46 zł brutto
na magazynie
499,00 zł netto
349,30 zł netto
429,64 zł brutto
na magazynie
-30%
Hendi Hendi Bemar elektryczny 1-komorowy, GN 1/1, nastawny, 1 kW
3.045,50 zł netto
2.070,94 zł netto
2.547,26 zł brutto
na magazynie
-32%
Edenox Bemar wodny elektryczny 1-komorowy, 4 x GN 1/1, do zabudowy, 3 kW
609,00 zł netto
414,12 zł netto
509,37 zł brutto
na magazynie
1.384,60 zł netto
1.220,56 zł netto
1.501,29 zł brutto
na magazynie
-12%
Diamond Bemar wodny gazowy 1-komorowy, GN 1/1, nastawny, 1550 kcal/h
5.944,00 zł netto
4.576,88 zł netto
5.629,56 zł brutto
na magazynie
-23%
Bartscher Bemar elektryczny 1-komorowy, jezdny 2 kW
Bartscher
Bemar elektryczny 1-komorowy, jezdny 2 kW
5.629,56 zł
4.576,88 zł netto
      15.759,50 zł netto
      10.295,73 zł netto
      12.663,75 zł brutto
      na magazynie
      15.759,50 zł netto
      10.295,73 zł netto
      12.663,75 zł brutto
      na magazynie
      857,00 zł netto
      659,89 zł netto
      811,66 zł brutto
      brak w magazynie
      -23%
      Bartscher Bemar elektryczny 1-komorowy, GN 1/3, nastawny z kranem spustowym, 1,2 kW
      5.916,98 zł netto
      4.023,55 zł netto
      4.948,97 zł brutto
      na magazynie
      -32%
      Edenox Bemar wodny elektryczny 4-komorowy, GN 1/1, do zabudowy, 3,2 kW
      13.688,00 zł netto
      10.539,76 zł netto
      12.963,90 zł brutto
      na magazynie
      -23%
      Bartscher Wózek bufet., grzew., 6x 1/1 GN, 4kW
      Bartscher
      Wózek bufet., grzew., 6x 1/1 GN, 4kW
      12.963,90 zł
      10.539,76 zł netto
          19.006,00 zł netto
          10.625,63 zł netto
          13.069,52 zł brutto
          na magazynie
          -44%
          Saro Bufet grzewczy 3 x 1/1 GN od 30 do 90°C 880x1300x(h)1350mm
          9.190,00 zł netto
          7.168,20 zł netto
          8.816,89 zł brutto
          na magazynie
          -22%
          RM GASTRO Bemar elektryczny 3-komorowy, GN 1/1, jezdny z kranem spustowym, 2,1 kW
          8.690,00 zł netto
          6.778,20 zł netto
          8.337,19 zł brutto
          na magazynie
          -22%
          RM GASTRO Bemar elektryczny 4-komorowy, GN 1/1, stacjonarny z kranem spustowym, 2,8 kW
          959,00 zł netto
          738,43 zł netto
          908,27 zł brutto
          na magazynie
          7.653,96 zł netto
          6.019,83 zł netto
          7.404,39 zł brutto
          na magazynie
          -21%
          Buffalo Bufet grzewczy 4x GN 1/1, 2kW
          Buffalo
          Bufet grzewczy 4x GN 1/1, 2kW
          7.404,39 zł
          6.019,83 zł netto
              7.626,00 zł netto
              5.872,02 zł netto
              7.222,58 zł brutto
              na magazynie
              -23%
              Bartscher Bemar elektryczny 3-komorowy, jezdny z kranem spustowym, 2,1 kW
              775,00 zł netto
              596,75 zł netto
              734,00 zł brutto
              na magazynie
              646,00 zł netto
              497,42 zł netto
              611,83 zł brutto
              na magazynie
              3.480,58 zł netto
              2.366,79 zł netto
              2.911,15 zł brutto
              na magazynie
              -32%
              Edenox Bemar wodny elektryczny 1-komorowy, 5 x GN 1/1, do zabudowy, 3 kW
              7.933,50 zł netto
              5.776,75 zł netto
              7.105,40 zł brutto
              na magazynie
              -27%
              Diamond Bemar elektryczny 1-komorowy, 4 x GN 1/1, do zabudowy, 2,5 kW
              6.890,00 zł netto
              5.374,20 zł netto
              6.610,27 zł brutto
              na magazynie
              -22%
              RM GASTRO Bemar elektryczny 3-komorowy, GN 1/1, stacjonarny z kranem spustowym, 2,1 kW
              1.462,00 zł netto
              1.102,79 zł netto
              1.356,43 zł brutto
              na magazynie
              Bemar - model BMH 210 Czytaj więcej
              -25%
              Saro Bemar elektryczny 1-komorowy, GN 1/1, nastawny z kranem spustowym, 1 kW
              Saro
              Bemar elektryczny 1-komorowy, GN 1/1, nastawny z kranem spustowym, 1 kW
              1.356,43 zł
              1.102,79 zł netto
                  9.390,00 zł netto
                  7.324,20 zł netto
                  9.008,77 zł brutto
                  na magazynie
                  -22%
                  RM GASTRO Bemar elektryczny 4-komorowy, GN 1/1, jezdny z kranem spustowym, 2,8 kW
                  Pokaż:

                  Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą bemarów bufetów. Każdy bemar w sklepie XXLgastro posiada podgrzewany zbiornik wodny, w którym utrzymywana jest odpowiednia temperatura potraw umieszczonych w przeznaczonych do tego celu pojemnikach. Urządzenie cechuje się wytrzymałą konstrukcją i dużą niezawodnością. Wysoka jakość stali, z której produkt jest wykonany, sprawia, że w skuteczny sposób chroniony jest przed korozją, a przy okazji jest łatwy w czyszczeniu. Wydajny element grzejny o mocy 1,5KW gwarantuje szybkie podgrzanie wody – maks. 80 °C, natomiast termostat jest odpowiedzialny za utrzymanie wybranej temperatury. W bemarze nie zabrakło również kranika spustowego, który ułatwi opróżnianie zbiorników, a także szklanej osłony zapewniającej dodatkową ochronę dla potraw.

                  Zanim zdecydują się Państwo na zakupy w naszym sklepie, prosimy o zapoznanie się z pełnym asortymentem XXLgastro. Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości lub pytania albo nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o skontaktowanie się z naszym biurem obsługi klienta. Pozostajemy do Państwa dyspozycji.

                  Bemary typu bufet

                  W naszej ofercie znajduje się też wiele bemarów bufetów – to bardzo funkcjonalne urządzenia gastronomiczne. Każdy z modeli wyposażono w podgrzewany zbiornik wodny, dzięki któremu można utrzymać odpowiednią temperaturę potraw, na wybranym poziomie. W XXLgastro znajdują się m.in. bemary bufety – z ladą, bemary typu wyspa, ze szklaną witryną itd. Chętnie doradzimy, jaki model wybrać – zachęcamy do zapoznania się z całą naszą ofertą.

                  Bemary – dania zawsze ciepłe

                  Serwowanie potraw w odpowiedniej temperaturze to podstawa w restauracji lub innym lokalu gastronomicznym. Na rynku można znaleźć ogromny wybór bemarów gastronomicznych, które powinny być jednym z podstawowych elementów wyposażenia zaplecza gastronomicznego.

                  Urządzenie to zdecydowanie przydaje się także w hotelu, gdzie śniadania oraz obiadokolacje są podawane w konkretnych godzinach – sprawia, że dania mogą być dłużej serwowane. Bemary są też niezwykle przydatne podczas przyjęć dla dużej liczby gości.

                  Jak zbudowane są bemary?

                  Tradycyjne bemary to urządzenia na kółkach, które można dowolnie przestawiać – zależnie od naszych potrzeb. To praktyczne wózki wyposażone dodatkowo w naczynia utrzymujące ustawioną przez nas temperaturę. Produkowane są ze stali nierdzewnej, która pomaga zachować ciepło, a dodatkowo jest odporna na korozję i ewentualne uszkodzenia mechaniczne.

                  Pojemnik z daniem jest otoczony ciepłą wodą, elektrycznie podgrzewaną, która ma za zadanie zachować wybraną temperaturę. Bemary elektryczne mają wbudowany termostat, który pozwala ustawić stałą temperaturę na określony czas. Wybrane modele wyposażono z kolei w palnik gazowy. Wybór konkretnego modelu zależy od źródła zasilania, jakie jest w danym pomieszczeniu.

                  Najczęściej stanowią one niezbędny element wyposażenia barów, restauracji hotelowych, stołówek czy restauracji samoobsługowych. W tych ostatnich najpopularniejsze są bemary bufety, czyli z ladą. Bemar gastronomiczny to świetna inwestycja, gdyż urządzenie znacznie ułatwia pracę prężnie działającej kuchni.

                  Jak ustawić optymalną temperaturę?

                  Do podgrzania dań, które wcześniej zostały schłodzone, odpowiednia temperatura powinna być wyższa – 75 ºC zagwarantuje bezpieczeństwo i zachowa cenne wartości produktów. Warto jednak mieć na uwadze, że dania gorące nie powinny znajdować się w podgrzewaczu dłużej niż dwie godziny. Poza tym należy zachować podstawowe zasady higieny oraz przepisy sanepidu, aby nie narazić gości na problemy żołądkowe, różne dolegliwości i choroby.