Bemary i bufety grzewcze dla gastronomii
Bemary i bufety grzewcze dla gastronomii: niezawodne rozwiązanie do utrzymania temperatury potraw, estetyczne i wydajne w każdej profesjonalnej kuchni.


423,20 zł netto


6.870,24 zł netto


399,20 zł netto


10.295,73 zł netto


10.625,63 zł netto


668,30 zł netto


7.141,68 zł netto


471,20 zł netto


596,75 zł netto


4.023,55 zł netto


10.539,76 zł netto


5.406,18 zł netto


10.295,73 zł netto


4.605,60 zł netto


5.777,46 zł netto


1.523,62 zł netto


2.411,17 zł netto


1.784,15 zł netto


3.939,78 zł netto


659,89 zł netto


2.070,94 zł netto


4.336,02 zł netto


11.325,40 zł netto


4.576,88 zł netto
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą bemarów bufetów. Każdy bemar w sklepie XXLgastro posiada podgrzewany zbiornik wodny, w którym utrzymywana jest odpowiednia temperatura potraw umieszczonych w przeznaczonych do tego celu pojemnikach. Urządzenie cechuje się wytrzymałą konstrukcją i dużą niezawodnością. Wysoka jakość stali, z której produkt jest wykonany, sprawia, że w skuteczny sposób chroniony jest przed korozją, a przy okazji jest łatwy w czyszczeniu. Wydajny element grzejny o mocy 1,5KW gwarantuje szybkie podgrzanie wody – maks. 80 °C, natomiast termostat jest odpowiedzialny za utrzymanie wybranej temperatury. W bemarze nie zabrakło również kranika spustowego, który ułatwi opróżnianie zbiorników, a także szklanej osłony zapewniającej dodatkową ochronę dla potraw.
Zanim zdecydują się Państwo na zakupy w naszym sklepie, prosimy o zapoznanie się z pełnym asortymentem XXLgastro. Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości lub pytania albo nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o skontaktowanie się z naszym biurem obsługi klienta. Pozostajemy do Państwa dyspozycji.
Bemary typu bufet
W naszej ofercie znajduje się też wiele bemarów bufetów – to bardzo funkcjonalne urządzenia gastronomiczne. Każdy z modeli wyposażono w podgrzewany zbiornik wodny, dzięki któremu można utrzymać odpowiednią temperaturę potraw, na wybranym poziomie. W XXLgastro znajdują się m.in. bemary bufety – z ladą, bemary typu wyspa, ze szklaną witryną itd. Chętnie doradzimy, jaki model wybrać – zachęcamy do zapoznania się z całą naszą ofertą.
Bemary – dania zawsze ciepłe
Serwowanie potraw w odpowiedniej temperaturze to podstawa w restauracji lub innym lokalu gastronomicznym. Na rynku można znaleźć ogromny wybór bemarów gastronomicznych, które powinny być jednym z podstawowych elementów wyposażenia zaplecza gastronomicznego.
Urządzenie to zdecydowanie przydaje się także w hotelu, gdzie śniadania oraz obiadokolacje są podawane w konkretnych godzinach – sprawia, że dania mogą być dłużej serwowane. Bemary są też niezwykle przydatne podczas przyjęć dla dużej liczby gości.
Jak zbudowane są bemary?
Tradycyjne bemary to urządzenia na kółkach, które można dowolnie przestawiać – zależnie od naszych potrzeb. To praktyczne wózki wyposażone dodatkowo w naczynia utrzymujące ustawioną przez nas temperaturę. Produkowane są ze stali nierdzewnej, która pomaga zachować ciepło, a dodatkowo jest odporna na korozję i ewentualne uszkodzenia mechaniczne.
Pojemnik z daniem jest otoczony ciepłą wodą, elektrycznie podgrzewaną, która ma za zadanie zachować wybraną temperaturę. Bemary elektryczne mają wbudowany termostat, który pozwala ustawić stałą temperaturę na określony czas. Wybrane modele wyposażono z kolei w palnik gazowy. Wybór konkretnego modelu zależy od źródła zasilania, jakie jest w danym pomieszczeniu.
Najczęściej stanowią one niezbędny element wyposażenia barów, restauracji hotelowych, stołówek czy restauracji samoobsługowych. W tych ostatnich najpopularniejsze są bemary bufety, czyli z ladą. Bemar gastronomiczny to świetna inwestycja, gdyż urządzenie znacznie ułatwia pracę prężnie działającej kuchni.
Jak ustawić optymalną temperaturę?
Do podgrzania dań, które wcześniej zostały schłodzone, odpowiednia temperatura powinna być wyższa – 75 ºC zagwarantuje bezpieczeństwo i zachowa cenne wartości produktów. Warto jednak mieć na uwadze, że dania gorące nie powinny znajdować się w podgrzewaczu dłużej niż dwie godziny. Poza tym należy zachować podstawowe zasady higieny oraz przepisy sanepidu, aby nie narazić gości na problemy żołądkowe, różne dolegliwości i choroby.