Salamandry i opiekacze gastronomiczne - elektryczne i gazowe
Salamandry gastronomiczne i opiekacze gastronomiczne – odkryj idealne urządzenia do zapiekania, podgrzewania i gratinowania potraw w Twojej kuchni.


1.799,28 zł netto


1.655,28 zł netto


1.295,28 zł netto


791,28 zł netto


4.310,40 zł netto


1.511,28 zł netto


1.151,28 zł netto


629,86 zł netto


935,28 zł netto


1.310,54 zł netto


2.087,13 zł netto


2.705,78 zł netto


908,18 zł netto


2.678,83 zł netto


2.286,90 zł netto


2.550,41 zł netto


930,93 zł netto


1.070,35 zł netto


780,01 zł netto


1.232,53 zł netto


1.623,93 zł netto


1.444,15 zł netto


8.302,61 zł netto


1.529,15 zł netto
Opiekacze gastronomiczne elektryczne i gazowe
W ofercie XXLgastro posiadamy opiekacze poziome, elektryczne i gazowe. Nasze opiekacze wykonane są ze stali nierdzewnej. Opiekacz zapewnia równomierne opiekanie pieczywa, robienie grzanek, przygotowywanie zapiekanek, jak również pieczenie mięsa czy bardziej wymyślnych i profesjonalnych potraw. Nadaje się również do szybkiego rozmrażania mrożonek i odgrzewania dań gotowych, bez pozbawiania ich walorów smakowych, – co może się zdarzyć przy używaniu do tego celu mikrofalówek. W celu zapewnienia jak najlepszych walorów smakowych część opiekaczy poziomych ma możliwość wlania wody do specjalnej szuflady, dzięki czemu pieczone przez nas mięso zachowuje soczystość. W celu ułatwienia czyszczenia opiekacz wyposażony jest w wysuwaną tacę na okruchy i możliwość demontowania szuflad oraz rusztu. Zanim zdecydują się Państwo na zakupy w sklepie XXLgastro prosimy o zapoznanie się z naszym pełnym asortymentem . Jeżeli jeszcze mają Państwo wątpliwości lub pytania lub nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta.
Opiekacze gastronomiczne: opiekaj z XXLgastro
Opiekacze gastronomiczne to produkty, które idealnie znajdują swoje zastosowanie zarówno w małej gastronomii, na stacjach benzynowych, czy barach fast–foodowych, ale także w większych lokalach gastronomicznych. W ofercie XXL Gastro dostępnych jest wiele modeli takich opiekaczy, a każdy stworzony jest z innego materiału i spełnia odmienną funkcję.
Opiekacz elektryczny
Opiekacze elektryczne w zależności od modelu posiadają grzałki i jedną bądź kilka stref grzewczych. Taki opiekacz spełnia wiele funkcji. Zapewnia równomierne opiekanie pieczywa, robienie grzanek, pieczenie mięsa czy przygotowywanie bardziej ekskluzywnych potraw. Fantastycznie nadaje się do rozmrażania produktów mrożonych i dań gotowych, zachowując przy tym wartości odżywcze i walory smakowe, które wielokrotnie ulegają pogorszeniu w procesie podgrzewania przez mikrofalówkę.
Jaki model wybrać?
Przed podjęciem decyzji, jaki opiekacz wybrać do naszego lokalu gastronomicznego, musimy zadecydować, który będzie spełniał nasze oczekiwania. Jeśli ma być to opiekacz do zapiekanek roller grill lub opiekacz do chleba, najlepszą opcją będzie produkt ze specjalną tacką na okruchy, która znacząco usprawni proces czyszczenia sprzętu.
Fantastyczne tostery gastronomiczne, dostępne w naszej ofercie umożliwiają przygotowywanie dwóch tostów jednocześnie, znakomicie sprawdza się w małych punktach gastronomicznych, jak i w warunkach domowych. Wyposażone w timer, sprawiają, że nie musimy ich doglądać, gdyż mamy pewność, że alarm poinformuje nas o końcu pieczenia.
Uzyskaj optymalną temperaturę
Jeśli poszukujecie opiekacza, który przeznaczony będzie do przygotowywania zapiekanek bądź dań z grilla, fantastycznie sprawdzą się opiekacze z windą. Dzięki tej funkcji możemy regulować ruszt tak, by uzyskać optymalną temperaturę podgrzewania i smaczny produkt.
Natomiast jeżeli zamierzacie przygotowywać bardziej wyszukane dania, jak np. pieczone mięso, fantastyczne będą opiekacze ze stali nierdzewnej, z możliwością wlania wody do specjalnej szuflady, dzięki czemu przygotowywane przez nas mięso zachowa soczystość. Gwarancją kupna produktu wysokiej jakości, jest wybór opiekacza jednej z dwóch wiodących marek – Bartscher lub Saro.
Pizza z patelni
Urządzeniem niezbędnym w lokalach gastronomicznych są patelnie elektryczne, które są doskonale do przygotowywania pizzy, smażenia i pieczenia. Różnią się one pojemnością i mocą grzewczą. Wielkość takiej patelni powinna zależeć od produktów jakie w niej będziemy przygotowywać i ich ilości.
Słodki smak sukcesu
Nie ma nic lepszego niż pyszne gofry - wprowadzając je do menu, macie pewność, że Wasz lokal odniesie sukces. Amatorów tego słodkiego przysmaku jest przecież na pęczki. Oferujemy wam wysokiej jakości gofrownice dla gastronomii, które przygotują rewelacyjne, puszyste gofry.
Do lokali gastronomicznych idealna będzie wysoce wydajna, podwójna gofrownica elektryczna, ze stali nierdzewnej, z wbudowanymi elementami grzewczymi, umożliwiającymi dokładną kontrolę temperatury oraz z systemem obrotowym zapewniającym równomierne opiekanie i zarumienienie. Najlepsze będą te zawierające płyty z potrójną powłoką nieprzywieralną ułatwiają czyszczenie i wyjmowanie gofrów. To gwarantuje perfekcyjny efekt, za każdym razem.