Profesjonalne krajalnice do makaronu (gastronomiczne)
Krajalnice do makaronu to niezastąpione urządzenia w gastronomii, umożliwiające szybkie i precyzyjne cięcie makaronu oraz podniesienie jakości dań.


623,20 zł netto


5.320,08 zł netto


607,20 zł netto


2.014,96 zł netto


40.187,81 zł netto


20.309,18 zł netto


8.587,05 zł netto


12.355,97 zł netto


40.187,81 zł netto


7.480,70 zł netto


27.344,05 zł netto


19.399,98 zł netto


10.152,38 zł netto


19.399,98 zł netto
Profesjonalne krajalnice do makaronu dla gastronomii, maszynka do makaronu
Świeżo zrobiony makaron będzie cieszył nasze podniebienia znacznie bardziej niż jego nawet najlepsze gotowe rodzaje – z tego też powodu w wielu lokalach gastronomicznych jest on przyrządzany codziennie na bieżąco. Przy jego produkcji nieocenioną pomocą są różnego rodzaju maszynki do makaronu, które znacznie ułatwiają i przyspieszają ten proces. Można wyróżnić wiele rodzajów krajalnic, aby każdy klient mógł znaleźć model odpowiedni do swoich potrzeb. W naszym sklepie oferujemy nieduże ręczne maszynki, a także wydajne krajalnice elektryczne idealne do lokali gastronomicznych – wybór modeli jest bardzo szeroki.
Oferta naszego sklepu to kilkadziesiąt różnych modeli maszynek do makaronu, od malutkich za kilkaset złotych, aż po zaawansowane urządzenia za kilkadziesiąt tysięcy. Dzięki współpracy wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami, jak na przykład Hendi, Barstcher, Imperia, Tom-Gast czy Kitchenaid, jesteśmy w stanie zagwarantować najwyższą jakość i atrakcyjne ceny. Dostępne u nas w ofercie maszynki do makaronu to idealna propozycja dla wszystkich lokali gastronomicznych.
Nasz sklep oferuje solidne, bezpieczne i wygodne w użytkowaniu krajalnice gastronomiczne do makaronu. Nasze maszynki bardzo dobrze się sprawdzą w restauracjach, barach i innych lokalach gastronomicznych.
Maszynka do makaronu – smak prawie jak w domu
Prawdziwy makaron własnoręcznie przygotowany? Podobno kto raz pozna jego smak, nie będzie chciał wrócić do wyrobów dostępnych w sklepach. Na szczęście przyrządzenie makaronu w lokalu gastronomicznym czy w warunkach domowych wcale nie jest tak trudne jak mogłoby się wydawać. Warto jednak zaopatrzyć się w odpowiednią krajalnicę, która zdecydowanie usprawni pracę. W końcu makaron stanowi podstawę w kuchni zarówno polskiej, jak i włoskiej, a zatem odpowiednie urządzenie to konieczny element wyposażenia w lokalu gastronomicznym. Dzięki maszynce do makaronu, można codziennie przygotować wybrany rodzaj – na zamówienie gościa restauracji.
Moda na kolorowy makaron
Dla urozmaicenia producenci barwią makaron, dodając do ciasta sztuczne barwniki. Tymczasem własnoręcznie przygotowywany może być np. zielony, czerwony, czerwony, żółty, czarny czy szary, ale jedynie dzięki naturalnym składnikom. Bardzo proste jest uzyskanie makaronu razowego czy kolorowego, np. z dodatkiem szpinaku, bazylii, atramentu z kałamarnicy albo buraków. Możliwości jest wiele, wystarczy wykorzystać nieco fantazji. Makarony dostępne w sklepach są smaczne, ale produkowane na skalę masową, a to oznacza, że nie muszą być najwyższej jakości. Od domowych różnią się także smakiem oraz aromatem. Przygotowując makaron samodzielnie, możemy wybrać zdrowe i sprawdzone składniki, kontrolując ich świeżość oraz jakość. Dla osób unikających glutenu będzie to idealne rozwiązanie, gdyż można wykorzystać dowolny rodzaj mąki, np. kukurydzianą lub gryczaną.
Maszynka elektryczna czy ręczna?
Wybór odpowiedniej krajalnicy może nam chwilę zająć, gdyż na rynku dostępnych jest wiele modeli – przede wszystkim musimy zdecydować, czy interesuje nas maszynka do makaronu elektryczna czy ręczna. W elektrycznej proces krojenia ciasta odbywa się automatycznie, a ręcznej zaś za pomocą korbki. Wybierając krajalnicę, należy wziąć pod uwagę stopień jej wytrzymałości, materiał, z jakiego została wyprodukowana, żywotność urządzenia, szybkość pracy, jakość wykonania i noży, stabilność konstrukcji, a także liczbę i rodzaje dodatkowych nakładek w zestawie. Dzięki nim można uzyskać makaron o różnym kształcie, np. ravioli, nitki do rosołu, spaghetti, penne, a nawet pierogi. Przydatna jest też funkcja ręcznej regulacji grubości makaronu, dzięki czemu można wybrać grubość ciasta.
Elektryczne krajalnice – idealne do restauracji
Większy komfort użytkowania zapewniają jednak elektryczne maszynki do makaronu – obecnie to absolutny standard w dobrych restauracjach. Mają one jeszcze więcej funkcji, m.in. można w nich także wyrabiać i mieszać ciasto, co znacznie przyspiesza cały proces. Trzeba jedynie umieścić w pojemniku składniki i wybrać kształt makaronu, a krajalnica sama przygotuje ciasto i uformuje wybrany rodzaj makaronu. Kluczowa jest także moc silnika – około 100-180 W zapewni odpowiednią wydajność i cichą pracę. Co więcej, warto wybrać elektryczną maszynkę do makaronu wykonaną ze stali nierdzewnej, posiadającą antypoślizgowe nóżki zabezpieczające urządzenie przed przesuwaniem się po blacie. Większość maszynek do makaronu wyposażona jest też w dodatkowe nakładki – elektryczne oferują więcej funkcjonalności niż ręczne. Zależnie od modelu ich liczba oraz rodzaj nakładek będących w komplecie może się jednak różnić – mogą to być nakładki m.in. do spaghetti, lasagne, nitki, fusilli, ravioli, fettuccine, farfalle, tagliatelle, a nawet pierogów. Więcej nakładek to z kolei jeszcze więcej możliwości, co stanowić będzie atut dla prowadzących działalność gastronomiczną. Do użytku domowego wystarczy model podstawowy, ale do lokalu, np. restauracji albo firmy cateringowej, warto wybrać zaawansowaną maszynkę do makaronu. Warto też wiedzieć, że makaron można wysuszyć i przechowywać – w restauracji raczej nie będzie takiej potrzeby, ale w domu warto mieć go pod ręką, gdyż może się przydać np. podczas nieoczekiwanej wizyty znajomych.


195,80 zł netto