Rondel ze stali węglowej Ø205 mm, Hendi 628027
Rondel ze stali węglowej Ø205 mm, Hendi 628027
Rondel saute Hendi 628027 o średnicy podstawy 205 mm to trwałe naczynie kuchenne zaprojektowane z myślą o intensywnym użytkowaniu w sektorze gastronomicznym. Wykonany z litej stali węglowej o grubości 2 mm, charakteryzuje się wysoką odpornością mechaniczną oraz bardzo dobrymi właściwościami termicznymi, takimi jak równomierne rozprowadzanie ciepła i jego efektywna retencja. Duża średnica i zwiększona pojemność robocza czynią go funkcjonalnym narzędziem do przygotowywania sosów, zup oraz duszonych potraw w większych ilościach.
Naczynie może być używane na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych, oraz w piekarniku – maksymalna temperatura robocza wynosi 220°C. Długość całkowita rondla to 490 mm, z czego 220 mm przypada na uchwyt. Sam uchwyt również wykonano ze stali węglowej i wyposażono w otwór, który umożliwia zawieszenie naczynia na haczyku lub ściennej listwie. Model nie posiada funkcji sztaplowania, dlatego zawieszenie jest optymalną metodą jego przechowywania na kuchennym zapleczu.
Ze względu na materiał wykonania, przed pierwszym użyciem rondel powinien zostać zakonserwowany w celu utworzenia powłoki ochronnej. Dzięki temu zwiększa się jego odporność na wilgoć i poprawiają się właściwości nieprzywierające. Producent zaleca mycie ręczne – użycie zmywarki może skrócić żywotność naczynia i uszkodzić warstwę ochronną.
Dzięki swojej konstrukcji rondel saute Hendi 628027 sprawdza się w różnych zastosowaniach: od podgrzewania, przez duszenie, po redukcję sosów. Jest szczególnie polecany do kuchni hotelowych, restauracyjnych, a także do cateringu, gdzie liczy się trwałość, uniwersalność i niezawodność.
Najważniejsze cechy
- Rondel saute ze stali węglowej – szybkie i równomierne nagrzewanie
- Średnica podstawy 205 mm – odpowiednia do średnich i większych porcji
- Kompatybilny z kuchenkami indukcyjnymi, gazowymi, elektrycznymi i ceramicznymi
- Możliwość stosowania w piekarniku do 220°C
- Uchwyt ze stali węglowej z otworem do zawieszenia – wygodne przechowywanie
- Wysoka trwałość dzięki konstrukcji z grubej (2 mm) stali węglowej
- Brak możliwości sztaplowania – przeznaczony do indywidualnego przechowywania
- Wymaga sezonowania – zwiększona odporność na korozję i lepsze właściwości użytkowe
Rondel ze stali węglowej Ø205 mm, Hendi 628027
Rondel saute Hendi 628027 o średnicy podstawy 205 mm to trwałe naczynie kuchenne zaprojektowane z myślą o intensywnym użytkowaniu w sektorze gastronomicznym. Wykonany z litej stali węglowej o grubości 2 mm, charakteryzuje się wysoką odpornością mechaniczną oraz bardzo dobrymi właściwościami termicznymi, takimi jak równomierne rozprowadzanie ciepła i jego efektywna retencja. Duża średnica i zwiększona pojemność robocza czynią go funkcjonalnym narzędziem do przygotowywania sosów, zup oraz duszonych potraw w większych ilościach.
Naczynie może być używane na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych, oraz w piekarniku – maksymalna temperatura robocza wynosi 220°C. Długość całkowita rondla to 490 mm, z czego 220 mm przypada na uchwyt. Sam uchwyt również wykonano ze stali węglowej i wyposażono w otwór, który umożliwia zawieszenie naczynia na haczyku lub ściennej listwie. Model nie posiada funkcji sztaplowania, dlatego zawieszenie jest optymalną metodą jego przechowywania na kuchennym zapleczu.
Ze względu na materiał wykonania, przed pierwszym użyciem rondel powinien zostać zakonserwowany w celu utworzenia powłoki ochronnej. Dzięki temu zwiększa się jego odporność na wilgoć i poprawiają się właściwości nieprzywierające. Producent zaleca mycie ręczne – użycie zmywarki może skrócić żywotność naczynia i uszkodzić warstwę ochronną.
Dzięki swojej konstrukcji rondel saute Hendi 628027 sprawdza się w różnych zastosowaniach: od podgrzewania, przez duszenie, po redukcję sosów. Jest szczególnie polecany do kuchni hotelowych, restauracyjnych, a także do cateringu, gdzie liczy się trwałość, uniwersalność i niezawodność.
Najważniejsze cechy
- Rondel saute ze stali węglowej – szybkie i równomierne nagrzewanie
- Średnica podstawy 205 mm – odpowiednia do średnich i większych porcji
- Kompatybilny z kuchenkami indukcyjnymi, gazowymi, elektrycznymi i ceramicznymi
- Możliwość stosowania w piekarniku do 220°C
- Uchwyt ze stali węglowej z otworem do zawieszenia – wygodne przechowywanie
- Wysoka trwałość dzięki konstrukcji z grubej (2 mm) stali węglowej
- Brak możliwości sztaplowania – przeznaczony do indywidualnego przechowywania
- Wymaga sezonowania – zwiększona odporność na korozję i lepsze właściwości użytkowe