• Lorem ipsum

Regały na wino

Regały na wino gastronomiczne – eleganckie i funkcjonalne rozwiązania do przechowywania win, podkreślające estetykę oraz profesjonalizm Twojej restauracji.

306,47 zł netto
275,82 zł netto
339,26 zł brutto
na magazynie
-10%
Bareq Regał na butelki do wina mały
Bareq
Regał na butelki do wina mały
339,26 zł
275,82 zł netto
      686,38 zł netto
      617,74 zł netto
      759,82 zł brutto
      na magazynie
      -10%
      Bareq Regał na butelki do wina duży
      Bareq
      Regał na butelki do wina duży
      759,82 zł
      617,74 zł netto
          508,35 zł netto
          457,52 zł netto
          562,75 zł brutto
          na magazynie
          -10%
          Bareq Regał na butelki do wina średni
          Bareq
          Regał na butelki do wina średni
          562,75 zł
          457,52 zł netto
              208,00 zł netto
              164,32 zł netto
              202,11 zł brutto
              brak w magazynie
              -21%
              XXLselect Stojak na wino | 61,2x22,8x(H)41,2cm
              XXLselect
              Stojak na wino | 61,2x22,8x(H)41,2cm
              202,11 zł
              164,32 zł netto
                  601,37 zł netto
                  475,08 zł netto
                  584,35 zł brutto
                  brak w magazynie
                  -21%
                  XXLselect Drewniany stojak na wino | 81x23x(H)100cm
                  XXLselect
                  Drewniany stojak na wino | 81x23x(H)100cm
                  584,35 zł
                  475,08 zł netto
                      Pokaż:

                      Wina, wina dajcie! Stojaki na wino

                      Polacy, sięgając po napój alkoholowy, coraz częściej wybierają wino. Wzorem sąsiadów popijają nim obiad, świętują ważne momenty w życiu, delektują się jego smakiem podczas lektury ulubionej książki. Zdecydowanie częściej, niż było to jeszcze kilka lat temu, wino pojawia się także na weselnych stołach. Ostatnimi czasy popularne jest również obdarowywanie nowożeńców butelką dobrego wina. Stojak na wino, a w nim wyborny Cabernet czy Merlot jest idealnym prezentem na każdą niemal okazję. Polacy lubią delektować się „złotym trunkiem”, jak mówi się o winie, w domowym zaciszu, w samotności bądź gronie znajomych, ale też chętnie podczas obiadu czy kolacji w restauracji. Właściciele tego typu lokali powinni zatem pamiętać nie tylko o zaopatrzeniu ich w najlepsze gatunki alkoholu, lecz również w wyposażenie w sprzęt, który pozwoli na serwowanie wina zgodnie z zasadami savoir-vivre’u.

                      Niezbędne wyposażenie dla restauracji serwującej wina

                      Białe, czerwone, różowe; wytrawne czy słodkie – nieważne, jakie zamówią twoi klienci. Ważne, by zapamiętali nie tylko to, jakie wino pili, lecz również to, jak zostało im ono podane. Być może wystarczy, gdy wszystkie dostępne w twoim lokalu gatunki wina zostaną umieszczone w karcie. Co powiesz jednak na elegancki stojak na butelki, dzięki którym twoi goście będą mogli samodzielnie wskazać, która butelka ma zostać im podana? Taki zabieg na pewno sprawi, że goście poczują się docenieni i profesjonalnie obsługiwani. W naszym sklepie internetowym znajdziecie stojaki na wino na miarę waszych potrzeb: nasz asortyment obejmuje zarówno duże stojaki na wino (mogące pomieścić od kilkunastu do kilkudziesięciu butelek), jak i niewielkich rozmiarów, gustowny, pojedynczy stojak na butelkę do wina. U nas znajdziecie także stojak na wino do piwnicy. Posiadamy również wiele urządzeń chłodniczych w naszej ofercie, które mogą być przydatne do przechowywania butelek z winem.

                      Z chłodziarki prosto na stół

                      Wino przed podaniem powinno być doprowadzone do odpowiedniej temperatury, gdyż jego każdy rodzaj wymaga innej, optymalnej dla siebie temperatury. Jeśli nie są stosowane pewne reguły serwowania, bardzo łatwo zniszczyć smak tego wyjątkowego, „boskiego” trunku. Najprościej mówiąc: czerwone wino podaje się w temperaturze pokojowej (przy czym założyć trzeba, że owa „pokojowa” temperatura nie wynosi więcej niż 18 stopni). Białe, słodkie wina (a także szampan) wymagają temperatury 6-8 stopni C, różowe zaś około 12-14 stopni C. Konieczne zatem jest ich schłodzenie przed podaniem. To, oczywiście, najbardziej ogólne zasady, ponieważ każdy rodzaj wina (wytrawne, słodkie, o lekkiej, średniej czy mocnej budowie) potrzebują odmiennych temperatur. Eleganckie szafki na wino, nieco większe czy nieco większe chłodziarki i chłodnice na wino powinny zatem znaleźć się w każdej szanującej się restauracji.

                      Kultura picia, kultura serwowania

                      O renomie restauracji świadczy również umiejętność serwowania wina przez jej kelnerów. Wbrew pozorom nie jest to łatwa sztuka. Zgodnie z zasadami savoir-vivre’u kelner powinien otwierać wino na oczach gości, tak, by etykieta butelki była skierowana w stronę osoby zamawiającej. Jej też podaje się pierwszy kieliszek do degustacji – jeśli zamawiający akceptuje je, kelner nalewa trunek pozostałym gościom (wypełniając 1/3 kieliszka). Zarówno od razu po otwarciu butelki, jak i po każdym rozlaniu, obsługujący powinien przetrzeć szyjkę butelki materiałową ściereczką. Coolery do wina (wiaderka wypełniane mieszaniną wody i lodu) pozwalają na utrzymanie optymalnej temperatury trunku. Istotne jest również to, w jakim kieliszku wino zostaje podane. Szkło gastronomiczne to wyposażenie, na którym żaden restaurator nie może oszczędzać. Profesjonalna, znająca reguły savoir-vivre’u obsługa to gwarancja, że po wyjściu gości tacki na paragony zawierać będą o wiele więcej, niż kwota widniejąca na rachunku...