Podgrzewacz elektryczny 1/3 GN,400 W, Hendi 201749
Podgrzewacz elektryczny 1/3 GN,400 W, Hendi 201749
Podgrzewacz elektryczny Hendi 201749 o mocy 400 W to kompaktowe urządzenie do utrzymywania temperatury gotowych do serwowania potraw. Wyposażony w trzy pojemniki GN 1/3 ze stali nierdzewnej (wysokość 65 mm) z dopasowanymi pokrywami, znajduje zastosowanie w bufetach śniadaniowych, liniach wydawczych oraz podczas cateringów i konferencji. Może być również wykorzystywany jako płyta grzewcza bez pojemników.
Konstrukcja i materiały
Obudowa oraz powierzchnia grzewcza zostały wykonane ze stali nierdzewnej, odpornej na korozję i łatwej do czyszczenia. Uchwyty boczne i podstawa wykonano z trwałego polipropylenu. Kształt urządzenia – prostokątny, standardowy GN – pozwala na integrację z innymi elementami systemów bufetowych.
Zakres temperatury i funkcje
Regulacja temperatury odbywa się za pomocą analogowego pokrętła, w zakresie od 40°C do 75°C. Zakres ten umożliwia utrzymanie ciepła dań gotowych – zup, sosów, warzyw lub dań jednogarnkowych – bez ryzyka ich przegrzania lub przypalenia. Element grzewczy (grzałka) zapewnia równomierne nagrzewanie całej powierzchni.
Wielofunkcyjność i użytkowanie
Dzięki zdejmowanym pojemnikom GN, urządzenie może pracować również jako otwarta płyta grzewcza – do podgrzewania naczyń, garnków lub tacek cateringowych. Standard GN 1/3 ułatwia uzupełnianie i wymianę pojemników w systemach bufetowych. Kompaktowe wymiary (657 × 381 × 161 mm) umożliwiają ustawienie urządzenia na standardowych ladach roboczych. Urządzenie posiada klasę ochrony IPX3, co pozwala na bezpieczne użytkowanie w środowisku kuchni profesjonalnej.
Parametry techniczne
- Liczba pojemników: 3 × GN 1/3, wysokość 65 mm
- Zakres temperatury: 40–75 °C
- Sterowanie: analogowe, manualne
- Materiał: stal nierdzewna + uchwyty z polipropylenu
- Zasilanie: 220–240 V | Moc: 400 W (0,4 kW)
- Element grzewczy: grzałka
- Stopień ochrony: IPX3
- Wymiary: 657 × 381 × 161 mm
- Waga: 5,42 kg
- Nadaje się do kontaktu z żywnością: tak
Zastosowanie w gastronomii
Podgrzewacz Hendi 201749 przeznaczony jest do zastosowania w punktach zbiorowego żywienia, bufetach hotelowych, restauracjach samoobsługowych i firmach cateringowych. Dzięki możliwości pracy z pojemnikami GN lub bez nich, urządzenie sprawdzi się jako elastyczny element wyposażenia linii wydawczej. Niewielka moc sprawia, że może być stosowany także w miejscach z ograniczonym dostępem do zasilania.
Najważniejsze cechy
- 3 pojemniki GN 1/3 o wys. 65 mm z pokrywkami w zestawie
- Temperatura regulowana od 40°C do 75°C
- Możliwość pracy bez pojemników jako płyta grzewcza
- Obudowa ze stali nierdzewnej, uchwyty z polipropylenu
- Kompaktowe wymiary: 657 × 381 × 161 mm
- Moc: 400 W, napięcie: 220–240 V
- Stopień ochrony IPX3 – bezpieczny do użytku w gastronomii
- Przystosowany do kontaktu z żywnością
- Waga: 5,42 kg
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: HENDI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo, PL
e-mail: [email protected]
Podgrzewacz elektryczny 1/3 GN,400 W, Hendi 201749
Podgrzewacz elektryczny Hendi 201749 o mocy 400 W to kompaktowe urządzenie do utrzymywania temperatury gotowych do serwowania potraw. Wyposażony w trzy pojemniki GN 1/3 ze stali nierdzewnej (wysokość 65 mm) z dopasowanymi pokrywami, znajduje zastosowanie w bufetach śniadaniowych, liniach wydawczych oraz podczas cateringów i konferencji. Może być również wykorzystywany jako płyta grzewcza bez pojemników.
Konstrukcja i materiały
Obudowa oraz powierzchnia grzewcza zostały wykonane ze stali nierdzewnej, odpornej na korozję i łatwej do czyszczenia. Uchwyty boczne i podstawa wykonano z trwałego polipropylenu. Kształt urządzenia – prostokątny, standardowy GN – pozwala na integrację z innymi elementami systemów bufetowych.
Zakres temperatury i funkcje
Regulacja temperatury odbywa się za pomocą analogowego pokrętła, w zakresie od 40°C do 75°C. Zakres ten umożliwia utrzymanie ciepła dań gotowych – zup, sosów, warzyw lub dań jednogarnkowych – bez ryzyka ich przegrzania lub przypalenia. Element grzewczy (grzałka) zapewnia równomierne nagrzewanie całej powierzchni.
Wielofunkcyjność i użytkowanie
Dzięki zdejmowanym pojemnikom GN, urządzenie może pracować również jako otwarta płyta grzewcza – do podgrzewania naczyń, garnków lub tacek cateringowych. Standard GN 1/3 ułatwia uzupełnianie i wymianę pojemników w systemach bufetowych. Kompaktowe wymiary (657 × 381 × 161 mm) umożliwiają ustawienie urządzenia na standardowych ladach roboczych. Urządzenie posiada klasę ochrony IPX3, co pozwala na bezpieczne użytkowanie w środowisku kuchni profesjonalnej.
Parametry techniczne
- Liczba pojemników: 3 × GN 1/3, wysokość 65 mm
- Zakres temperatury: 40–75 °C
- Sterowanie: analogowe, manualne
- Materiał: stal nierdzewna + uchwyty z polipropylenu
- Zasilanie: 220–240 V | Moc: 400 W (0,4 kW)
- Element grzewczy: grzałka
- Stopień ochrony: IPX3
- Wymiary: 657 × 381 × 161 mm
- Waga: 5,42 kg
- Nadaje się do kontaktu z żywnością: tak
Zastosowanie w gastronomii
Podgrzewacz Hendi 201749 przeznaczony jest do zastosowania w punktach zbiorowego żywienia, bufetach hotelowych, restauracjach samoobsługowych i firmach cateringowych. Dzięki możliwości pracy z pojemnikami GN lub bez nich, urządzenie sprawdzi się jako elastyczny element wyposażenia linii wydawczej. Niewielka moc sprawia, że może być stosowany także w miejscach z ograniczonym dostępem do zasilania.
Najważniejsze cechy
- 3 pojemniki GN 1/3 o wys. 65 mm z pokrywkami w zestawie
- Temperatura regulowana od 40°C do 75°C
- Możliwość pracy bez pojemników jako płyta grzewcza
- Obudowa ze stali nierdzewnej, uchwyty z polipropylenu
- Kompaktowe wymiary: 657 × 381 × 161 mm
- Moc: 400 W, napięcie: 220–240 V
- Stopień ochrony IPX3 – bezpieczny do użytku w gastronomii
- Przystosowany do kontaktu z żywnością
- Waga: 5,42 kg
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: HENDI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo, PL
e-mail: [email protected]