• Lorem ipsum
-28%

Piec konwekcyjno-parowy z sondą, natryskiem i systemem myjącym 20 x GN 1/1, elektryczny 31 kW

49.459,87 zł
40.211,28 zł netto
Oszczędzasz 19.234,40 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 57.703,00 zł
Na magazynie
Marka: EKA
Kod: MKF2011TS
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h

Zasilanie: elektryczne
Wymiary blachy: 1/1 GN
Liczba poziomów: 20 Czytaj więcej

Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Piec konwekcyjno-parowy z sondą, natryskiem i systemem myjącym 20 x GN 1/1, elektryczny 31 kW

Najnowocześniejsze z całej serii piece dla gastronomii
– Elektroniczny, 7–calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest w 42 językach, m.in. w polskim

Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:

Airflowlogic™

to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza

Humilogic™

nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody

Drylogic™

system suszenia komory pieca Drylogic™. Dzięki stałej kontroli zaprogramowanych parametrów piece MILLENIAL maja pełna kontrola nad zarzadzaniem poziomu wilgotności z komorze gotowania

Multi Level

Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa.

1–punktowa sonda

Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.

Automatyczny system myjący

Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.

Pre–Heating

Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy

Holding

Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania

Cool Down

Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze

HACCP

Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania

Proofer

Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu

Holding Cabinet

Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków

Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy

Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci

Trzy prędkości wentylatorów

Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze

Gotowanie z użyciem sondy

Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania

Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana

Port USB

Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:

  • Regulacja temperatury w zakresie 30–270°C
  • Opóżnienie automatycznego załączenia się pieca aż do 24 godzin
  • przydatne w celu przygotowania pieca, lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10–cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 5
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji

Dane techniczne
Tagi
Ostatnio oglądane