• Lorem ipsum
-28%

Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Bakery 4x 600x400 mm, gazowy 9.3 kW z automatycznym systemem myjącym

29.737,56 zł
24.176,88 zł netto
Oszczędzasz 11.564,61 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 34.693,00 zł
Brak w magazynie
Marka: EKA
Kod: MKF464GTS
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Bakery 4x 600x400 mm, gazowy 9.3 kW z automatycznym systemem myjącym

  • Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych Millennial Touch Screen.
  • Wyposażone w ELEKTRONICZNY, 7-CALOWY, KOLOROWY, DOTYKOWY PANEL STEROWANIA TFT umożliwiający bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania także w języku polskim.
  • Grupa pieców Touch Screen Gastro dla gastronomii – z mniejszą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice do pojemników GN 1/1.
  • Grupa pieców Touch Screen Bakery dla cukiernictwa i piekarnictwa – z większą komorą pieczenia wyposażoną w prowadnice na blachy 600×400 mm.
  • W obu grupach występują piece w 4 wielkościach. Tak szeroka oferta pozwala wybrać idealny piec, z którego pomocą można przygotować od 72 aż do 480 posiłków dziennie.
  • Piece każdej grupy są dostępne w wersji elektrycznej i gazowej.
  • Piece Millennial Touch Screen posiadają trzy opatentowane rozwiązania:
  • Airflowlogic™
  • Innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm. Airflowlogic™ daje gwarancję doskonałej jakości obróbki termicznej w piecach. Wybierając piec Millennial z patentem Airflowlogic™, wybierasz najwyższą jakość pracy w kuchni.
  • Humilogic™
  • Nowy system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody. W systemie tym para dociera do wnętrza gotowanych potraw, co wpływa na podkreślenie ich naturalnego smaku i aromatu. Humilogic™ to rozwiązanie dla najlepszych szefów kuchni, oczekujących też najlepszych efektów swojej pracy.
  • Drylogic™
  • Innowacyjny system osuszania komory pieca.
  • Dzięki ciągłej weryfikacji parametrów piece Millennial TS mają pełną kontrolę nad utrzymaniem właściwego poziomu wilgotności w komorze gotowania. Specjalny zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i usuwa nadmierną wilgoć.
  • MULTILEVEL COOKING
  • Funkcja umożliwiająca jednoczesne przygotowanie różnych potraw, wymagających takich samych warunków, ale różnego czasu obróbki termicznej. Proces można rozpocząć w tym samym momencie. Piec sam informuje, kiedy należy wyjąć z komory gotową potrawę.
  • WIELOPUNKTOWA SONDA
  • Wielopunktowa sonda z 3 punktami kontroli temperatury do określania i mierzenia temperatury wewnątrz gotowanego produktu.
  • AUTOMATYCZNY SYSTEM MYJĄCY
  • Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia: ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale także ochrona środowiska naturalnego.
  • ELEKTRONICZNY, 7-CALOWY (480×(H)800 mm), KOLOROWY, DOTYKOWY PANEL STEROWANIA TFT
  • Sterowanie elektroniczne umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania. Pozwala na zapisywanie nowych i aktualizację starych przepisów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest aż w 42 językach, m.in. po polsku i po angielsku.
  • NAJWAŻNIJSZE FUNKCJE:
  • PRE-HEATING – umożliwia wstępne rozgrzanie komory pieca do temperatury o 30 stopni wyższej od zadanej
  • HOLDING – utrzymywanie potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • COOLDOWN – szybkie schłodzenie komory pieca w celu rozpoczęcia kolejnego procesu gotowania, ale wymagającego znacznie niższej temperatury
  • HACCP – możliwość pobrania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
  • PROOFER – piec pełni funkcję komory rozrostu – funkcja przydatna w wersjach piekarniczo-cukierniczych
  • HOLDING CABINET – piec pełni funkcję szafy bankietowej, utrzymuje temperaturę serwowania i odpowiednie nawilżenie dań do momentu wydawania posiłków
  • Opóźniony start pieca aż do 24 godzin – funkcja przydatna w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Książka kucharska na 500 receptur
  • 5 prędkości wentylatora, tryb pracy pełny lub przerywany
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji DELTA T
  • 10-stopniowa regulacja zaparowania pieca
  • Regulacja temperatury w zakresie 30°C÷270°C dla pieców elektrycznych oraz 30°C÷260°C dla pieców gazowych
  • Port USB do łatwego i szybkiego pobierania i wgrywania receptur gotowania oraz danych HACCP
  • Połączenie wi-fi do aktualizacji oprogramowania
  • Ustawianie czasu pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENNIAL TOUCH SCREEN:
  • Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90°, 120° i 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie dla zwiększenia bezpieczeństwa personelu
  • Drzwi z zawiasem po prawej stronie
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi ułatwia jej czyszczenie
  • Uszczelka drzwi z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany, bez konieczności wzywania serwisu
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, lecz także zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie podczas gotowania w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieczenia z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 5 – wersje elektryczne, oraz IPX3 – wersje gazowe
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca, co przekłada się bezpośrednio na pracę urządzenia
  • Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji
  • Piece gazowe:
  • przystosowane fabrycznie do gazu ziemnego GZ50 (oznaczenie polskie), czyli G20 (oznaczenie europejskie)
  • dostarczane z dodatkowymi dyszami na gaz propan-butan
  • podłączenie do gazu: ½”.

Dane techniczne
Tagi
Ostatnio oglądane