Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny 6x GN 1/1, elektryczny, 400V, Retigo Orange Plus
Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny 6x GN 1/1, elektryczny, 400V, Retigo Orange Plus
Nowa seria pieców konwekcyjno-parowych Retigo Vision Orange Plus to zupełnie nowy standard, który łączy w sobie niesamowitą prostotę obsługi dzięki 7 ”ekranowidotykowemu z systemem Vision Controls oraz świetnemu wyposażeniu w podstawowej wersji m.in. książka kucharska na 99 programów. Szeroka gama konfiguracji pozwala na dopasowanie urządzenia do potrzeb każdej kuchni. Nowy Orange Plus oferuje doskonały stosunek ceny do wydajności, a ponadto:
+ 7“ DOTYKOWY PANEL STEROWANIA Z SZYBKIM CZASEM REAKCJI
+ BARDZO INTUICYJNE I PROSTE STEROWANIE
+ MYCIE AUTOMATYCZNE ACTIVE CLEANING
+ 7 PRĘDKOŚCI WENTYLATORA
+ FUNKCJA FAN STOP
+ 99 PROGRAMÓW, KAŻDY PO 9 KROKÓW
+ HACCP – ŁATWA I BŁYSKAWICZNA ANALIZA PUNKTÓW KRYTYCZNYCH
+ INTERFEJS LAN - ZDALNY DOSTĘP I ZARZĄDZANIE DANYMI POPRZEZ PRZEGLĄDARKĘ INTERNETOWĄ
+ POTRÓJNA SZYBA W DRZWIACH
+ POPRZECZNY UKŁAD GN – BEZPIECZEŃSTWO I LEPSZA KONTROLA WIZUALNA
+ MINIMALNA ILOŚĆ CZĘŚCI Z TWORZYWA – WIĘKSZA WYTRZYMAŁOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ
Jeden z najczęściej sprzedawanych rozmiarów pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision. Rozmiar 611 jest idealny do kuchni o wydajności 51-150 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm). Do pieca o rozmiarze 611 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne, okap Vision Vent itp. Model 611 można połączyć w zestawie z innym piecem konwekcyjno-parowym czy regeneratorem (szafą utrzymującą). System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.
Standardowe funkcje
Gotowanie
- Gorące powietrze 30 – 300 °C
- Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- Bio-gotowanie 30 – 98 °C
- Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
- ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
- Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
- Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
- Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
- Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
- Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – Specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.
Vision Controls
- 7 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący – proste i intuicyjne sterowanie.
- Książka kucharska – 99 programów po 9 kroków.
- Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
- Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.
Pozostałe wyposażenie
- Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
- 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
- Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
- Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
- Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
- Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
- Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
- Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
- Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
- WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
zużycie wody. - Wyjmowane półki na GN z odstępem 65 mm między półkami.
Łącza
- Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
- Interfejs Ethernet/LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
- VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.
Zapis danych
- Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
- Kompletny zapis danych pracy.
Serwis
- BCS (Boiler Control System) – Automatyczny system sterowania i kontroli bojlera.
- SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.
Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny 6x GN 1/1, elektryczny, 400V, Retigo Orange Plus
Nowa seria pieców konwekcyjno-parowych Retigo Vision Orange Plus to zupełnie nowy standard, który łączy w sobie niesamowitą prostotę obsługi dzięki 7 ”ekranowidotykowemu z systemem Vision Controls oraz świetnemu wyposażeniu w podstawowej wersji m.in. książka kucharska na 99 programów. Szeroka gama konfiguracji pozwala na dopasowanie urządzenia do potrzeb każdej kuchni. Nowy Orange Plus oferuje doskonały stosunek ceny do wydajności, a ponadto:
+ 7“ DOTYKOWY PANEL STEROWANIA Z SZYBKIM CZASEM REAKCJI
+ BARDZO INTUICYJNE I PROSTE STEROWANIE
+ MYCIE AUTOMATYCZNE ACTIVE CLEANING
+ 7 PRĘDKOŚCI WENTYLATORA
+ FUNKCJA FAN STOP
+ 99 PROGRAMÓW, KAŻDY PO 9 KROKÓW
+ HACCP – ŁATWA I BŁYSKAWICZNA ANALIZA PUNKTÓW KRYTYCZNYCH
+ INTERFEJS LAN - ZDALNY DOSTĘP I ZARZĄDZANIE DANYMI POPRZEZ PRZEGLĄDARKĘ INTERNETOWĄ
+ POTRÓJNA SZYBA W DRZWIACH
+ POPRZECZNY UKŁAD GN – BEZPIECZEŃSTWO I LEPSZA KONTROLA WIZUALNA
+ MINIMALNA ILOŚĆ CZĘŚCI Z TWORZYWA – WIĘKSZA WYTRZYMAŁOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ
Jeden z najczęściej sprzedawanych rozmiarów pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision. Rozmiar 611 jest idealny do kuchni o wydajności 51-150 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm). Do pieca o rozmiarze 611 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne, okap Vision Vent itp. Model 611 można połączyć w zestawie z innym piecem konwekcyjno-parowym czy regeneratorem (szafą utrzymującą). System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.
Standardowe funkcje
Gotowanie
- Gorące powietrze 30 – 300 °C
- Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
- Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
- Bio-gotowanie 30 – 98 °C
- Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
- ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
- Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
- Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
- Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
- Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
- Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – Specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.
Vision Controls
- 7 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący – proste i intuicyjne sterowanie.
- Książka kucharska – 99 programów po 9 kroków.
- Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
- Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.
Pozostałe wyposażenie
- Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
- 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
- Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
- Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
- Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
- Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
- Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
- Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
- Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
- WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
zużycie wody. - Wyjmowane półki na GN z odstępem 65 mm między półkami.
Łącza
- Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
- Interfejs Ethernet/LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
- VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.
Zapis danych
- Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
- Kompletny zapis danych pracy.
Serwis
- BCS (Boiler Control System) – Automatyczny system sterowania i kontroli bojlera.
- SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.