• Lorem ipsum
-21%

Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny 6x GN 1/1, elektryczny, 400V, Retigo Orange Plus

42.657,63 zł
34.681,00 zł netto
Oszczędzasz 11.339,37 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 42.657,00 zł
Na magazynie
Marka: Retigo
Kod: 00032071
Gwarancja: 3 lata
Dostawa: 7 dni
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Piec konwekcyjno-parowy iniekcyjny 6x GN 1/1, elektryczny, 400V, Retigo Orange Plus

Nowa seria pieców konwekcyjno-parowych Retigo Vision Orange Plus to zupełnie nowy standard, który łączy w sobie niesamowitą prostotę obsługi dzięki 7 ”ekranowidotykowemu z systemem Vision Controls oraz świetnemu wyposażeniu w podstawowej wersji m.in. książka kucharska na 99 programów. Szeroka gama konfiguracji pozwala na dopasowanie urządzenia do potrzeb każdej kuchni. Nowy Orange Plus oferuje doskonały stosunek ceny do wydajności, a ponadto:

+ 7“ DOTYKOWY PANEL STEROWANIA Z SZYBKIM CZASEM REAKCJI
+ BARDZO INTUICYJNE I PROSTE STEROWANIE
+ MYCIE AUTOMATYCZNE ACTIVE CLEANING
+ 7 PRĘDKOŚCI WENTYLATORA
+ FUNKCJA FAN STOP
+ 99 PROGRAMÓW, KAŻDY PO 9 KROKÓW
+ HACCP – ŁATWA I BŁYSKAWICZNA ANALIZA PUNKTÓW KRYTYCZNYCH
+ INTERFEJS LAN - ZDALNY DOSTĘP I ZARZĄDZANIE DANYMI POPRZEZ PRZEGLĄDARKĘ INTERNETOWĄ
+ POTRÓJNA SZYBA W DRZWIACH
+ POPRZECZNY UKŁAD GN – BEZPIECZEŃSTWO I LEPSZA KONTROLA WIZUALNA
+ MINIMALNA ILOŚĆ CZĘŚCI Z TWORZYWA – WIĘKSZA WYTRZYMAŁOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ

Jeden z najczęściej sprzedawanych rozmiarów pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision. Rozmiar 611 jest idealny do kuchni o wydajności 51-150 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 1/1 (530x325 mm). Do pieca o rozmiarze 611 można dokupić szeroką gamę wyposażenia – różnego rodzaju podstawy nierdzewne, okap Vision Vent itp. Model 611 można połączyć w zestawie z innym piecem konwekcyjno-parowym czy regeneratorem (szafą utrzymującą). System generowania pary jest natryskowy lub bojlerowy. Źródłem ciepła jest energia elektryczna lub gaz.

Standardowe funkcje

Gotowanie

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne – Oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) – Szybkie generowanie nasyconej pary.
  • Poprzeczne półki – Bezpieczniejsze i wygodniejsze ułożenie pojemników GN. Lepszy podgląd obrabianych potraw.
  • Regeneracja, system bankietowy – Obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do serwowania.
  • Pieczenie niskotemperaturowe – Minimalna utrata wagi, większa soczystość i lepszy smak.
  • Automatyczny przedgrzew/chłodzenie minimalizuje spadek temeratury na początku obróbki. Rozpocznij pieczenie z wymaganą temperaturą.
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie – Specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii.

Vision Controls

  • 7 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący – proste i intuicyjne sterowanie.
  • Książka kucharska – 99 programów po 9 kroków.
  • Active Cleaning – Oszczędne automatyczne mycie. Kucharz nie musi już więcej poświęcać czasu na mycie.
  • Automatyczny start – Możliwość ustawienia opóźnionego uruchomienia.

 

Pozostałe wyposażenie

  • Potrójna szyba w drzwiach – Minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi.
  • 7 prędkości wentylatora – dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza.
  • Automatic Fan stop – natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo.
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora – Idealnie równomierny efekt pieczenia.
  • Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie.
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 – najwyższej jakości wykonananie z powłoką o podwyższonej trwałości.
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania – zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia.
  • Rynienka ociekowa pod drzwiami – Brak wody na podłodze.
  • Dwa doprowadzenia wody – Oszczędność urządzeń uzdatnienia wody.
  • WSS (Water Saving System) – Specjalny system odpływu i wbudowany rekuperator pozwala zmniejszyć
    zużycie wody.
  • Wyjmowane półki na GN z odstępem 65 mm między półkami.

 

Łącza

  • Port USB – Łatwe odczytywanie i wczytywanie danych.
  • Interfejs Ethernet/LAN – zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową
  • VisionCombi software – Zarządzanie programami z komputera PC, podglad danych HACCP.

 

Zapis danych

  • Zapis HACCP – Łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych.
  • Kompletny zapis danych pracy.

 

Serwis

  • BCS (Boiler Control System) – Automatyczny system sterowania i kontroli bojlera.
  • SDS (Service Diagnostic System) – Automatyczna informacja o błędach.

Dane techniczne
Ostatnio oglądane