Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne przeznaczone są do ciągłego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne i wielu innych produktów w gastronomii. Urządzenie zaprojektowano z myślą o intensywnym użytkowaniu – komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, a izolacja cieplna oparta na włóknie ceramicznym zapewnia trwałość oraz wysoką efektywność energetyczną. Tunel pieczenia umożliwia elektroniczną regulację temperatury i prędkości przesuwu taśmy. Piec nagrzewa się bardzo szybko, a obsługa oraz dostęp do czynności serwisowych są wygodne nawet przy codziennym, intensywnym użytkowaniu.
Model wyposażono w czytelny panel sterowania z przodu, obsługujący do 6 programów pieczenia oraz tryb ekonomiczny. System grzewczy pozwala na niezależną regulację mocy góra/dół. Opatentowany przez Diamond© system wentylacji umożliwia równomierny rozkład ciepła w całej komorze, co przekłada się na wysoką jakość wypieków i oszczędność energii – nawet przy niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach.
Na życzenie dostępna jest podstawa ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami, a konstrukcja urządzenia pozwala na piętrowanie do trzech pieców tego samego modelu. Szeroka taśma transportowa, wygodne otwory wlotowe i wylotowe, stabilna konstrukcja oraz panel z wyświetlaczem cyfrowym i intuicyjnymi przyciskami zapewniają wygodę użytkowania. Szybki demontaż siatki i łatwy dostęp do podzespołów ułatwiają codzienną eksploatację i czyszczenie.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 580 x h95 mm
- Wydajność: Ø 150 mm (80 g) = 145 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 21 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy góra/dół (wysoka/niska)
- Panel sterowania: cyfrowy panel na froncie urządzenia, obsługa 6 programów pieczenia, tryb ekonomiczny
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do konserwacji, możliwość programowania automatycznego włączania/wyłączania
- Możliwość ustawienia na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa)
- Możliwość piętrowania do 3 pieców tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernego rozprowadzania gorącego powietrza, gwarantujący oszczędność energii i wysoką jakość wypieków
- Taśma transportowa umożliwiająca automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania
- Maksymalne wymiary zewnętrzne: 980 x 1300 x 440 mm, waga ok. 105 kg
- Poziom hałasu: poniżej 70 dB, wilgotność pracy do 95% bez kondensacji
- Zasilanie: trójfazowe 230/400 V, 50/60 Hz, moc całkowita: do 7,4 + 0,44 kW
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne przeznaczone są do ciągłego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne i wielu innych produktów w gastronomii. Urządzenie zaprojektowano z myślą o intensywnym użytkowaniu – komora i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, a izolacja cieplna oparta na włóknie ceramicznym zapewnia trwałość oraz wysoką efektywność energetyczną. Tunel pieczenia umożliwia elektroniczną regulację temperatury i prędkości przesuwu taśmy. Piec nagrzewa się bardzo szybko, a obsługa oraz dostęp do czynności serwisowych są wygodne nawet przy codziennym, intensywnym użytkowaniu.
Model wyposażono w czytelny panel sterowania z przodu, obsługujący do 6 programów pieczenia oraz tryb ekonomiczny. System grzewczy pozwala na niezależną regulację mocy góra/dół. Opatentowany przez Diamond© system wentylacji umożliwia równomierny rozkład ciepła w całej komorze, co przekłada się na wysoką jakość wypieków i oszczędność energii – nawet przy niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach.
Na życzenie dostępna jest podstawa ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami, a konstrukcja urządzenia pozwala na piętrowanie do trzech pieców tego samego modelu. Szeroka taśma transportowa, wygodne otwory wlotowe i wylotowe, stabilna konstrukcja oraz panel z wyświetlaczem cyfrowym i intuicyjnymi przyciskami zapewniają wygodę użytkowania. Szybki demontaż siatki i łatwy dostęp do podzespołów ułatwiają codzienną eksploatację i czyszczenie.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 580 x h95 mm
- Wydajność: Ø 150 mm (80 g) = 145 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 21 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy góra/dół (wysoka/niska)
- Panel sterowania: cyfrowy panel na froncie urządzenia, obsługa 6 programów pieczenia, tryb ekonomiczny
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do konserwacji, możliwość programowania automatycznego włączania/wyłączania
- Możliwość ustawienia na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa)
- Możliwość piętrowania do 3 pieców tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernego rozprowadzania gorącego powietrza, gwarantujący oszczędność energii i wysoką jakość wypieków
- Taśma transportowa umożliwiająca automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania
- Maksymalne wymiary zewnętrzne: 980 x 1300 x 440 mm, waga ok. 105 kg
- Poziom hałasu: poniżej 70 dB, wilgotność pracy do 95% bez kondensacji
- Zasilanie: trójfazowe 230/400 V, 50/60 Hz, moc całkowita: do 7,4 + 0,44 kW