Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne o szerokości 400 mm sprawdzają się w ciągłym wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz innych produktów spożywczych. Komora oraz obudowa urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, a izolacja cieplna bazuje na włóknie ceramicznym. Tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy pozwala na szybkie nagrzewanie i precyzyjne ustawienie parametrów pod konkretne produkty. Rozwiązanie umożliwia łatwy dostęp do czynności serwisowych i konserwacyjnych.
Na zdjęciu widoczna jest szeroka taśma transportowa wykonana z wytrzymałej siatki stalowej, masywna, wentylowana komora, solidna konstrukcja w całości ze stali nierdzewnej, a także panel z cyfrowym wyświetlaczem i intuicyjnymi przyciskami z przodu urządzenia. Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory umożliwiają lepszą kontrolę procesu pieczenia oraz komfort obsługi przy różnych rodzajach produktów. Możliwe jest również piętrowanie do trzech urządzeń tego samego modelu oraz ustawienie pieca na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa).
Piec wyposażono w panel sterowania z 6 programami pieczenia oraz niezależną regulację mocy (góra/dół). Opatentowany przez Diamond© system wentylacji pozwala na równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza, co umożliwia pieczenie w niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach, dając lepszą jakość wypieków i oszczędność energii.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 580 x h95 mm
- Wydajność: od Ø 150 mm (80 g) = 145 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 21 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy (góra/dół, wysoka/niska)
- Panel sterowania: cyfrowy panel na froncie urządzenia, zarządzanie 6 programami pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do konserwacji
- Możliwość ustawienia na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa)
- Możliwość piętrowania do 3 pieców tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernej dystrybucji gorącego powietrza zapewniający lepszą jakość wypieków i oszczędność energii
- Taśma transportowa z wytrzymałej siatki stalowej ułatwia automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory pieczenia
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 7,9kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne o szerokości 400 mm sprawdzają się w ciągłym wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz innych produktów spożywczych. Komora oraz obudowa urządzenia wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 304, a izolacja cieplna bazuje na włóknie ceramicznym. Tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy pozwala na szybkie nagrzewanie i precyzyjne ustawienie parametrów pod konkretne produkty. Rozwiązanie umożliwia łatwy dostęp do czynności serwisowych i konserwacyjnych.
Na zdjęciu widoczna jest szeroka taśma transportowa wykonana z wytrzymałej siatki stalowej, masywna, wentylowana komora, solidna konstrukcja w całości ze stali nierdzewnej, a także panel z cyfrowym wyświetlaczem i intuicyjnymi przyciskami z przodu urządzenia. Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory umożliwiają lepszą kontrolę procesu pieczenia oraz komfort obsługi przy różnych rodzajach produktów. Możliwe jest również piętrowanie do trzech urządzeń tego samego modelu oraz ustawienie pieca na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa).
Piec wyposażono w panel sterowania z 6 programami pieczenia oraz niezależną regulację mocy (góra/dół). Opatentowany przez Diamond© system wentylacji pozwala na równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza, co umożliwia pieczenie w niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach, dając lepszą jakość wypieków i oszczędność energii.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 580 x h95 mm
- Wydajność: od Ø 150 mm (80 g) = 145 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 21 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5–4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy (góra/dół, wysoka/niska)
- Panel sterowania: cyfrowy panel na froncie urządzenia, zarządzanie 6 programami pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do konserwacji
- Możliwość ustawienia na podstawie ze stali nierdzewnej na kółkach z hamulcami (opcja dodatkowa)
- Możliwość piętrowania do 3 pieców tego samego modelu
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- System wentylacji: opatentowany system równomiernej dystrybucji gorącego powietrza zapewniający lepszą jakość wypieków i oszczędność energii
- Taśma transportowa z wytrzymałej siatki stalowej ułatwia automatyczny wypiek i odbiór produktów
- Regulowane drzwiczki przy wlocie i wylocie komory pieczenia
- Cyfrowy wyświetlacz i intuicyjne przyciski panelu sterowania