Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 6,3kW, Ø400 mm
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 6,3kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne przeznaczone są do intensywnego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz innych produktów. Nowoczesny tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy pozwala na uzyskanie doskonałych rezultatów w krótkim czasie. Szybkie nagrzewanie, intuicyjna obsługa oraz łatwy dostęp do konserwacji sprawiają, że urządzenie znajduje zastosowanie w każdej kuchni gastronomicznej.
Konstrukcja urządzenia w całości wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304. Izolacja z włókna ceramicznego skutecznie ogranicza straty ciepła, zapewniając efektywność energetyczną i bezpieczeństwo użytkowania. Piec wyposażono w cyfrowy panel sterowania umieszczony z przodu, który umożliwia obsługę 6 programów pieczenia, a także niezależną regulację mocy grzania (poziom wysoki i niski).
Praktyczna taśma transportowa umożliwia pieczenie pizzy bezpośrednio na siatce, a czytelny panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem oraz stabilna konstrukcja na czterech stalowych nogach gwarantują wygodę obsługi. Drzwiczki z uchwytem i regulacją wysokości wlotu zapewniają uniwersalność urządzenia do różnych rodzajów wypieków.
Opatentowany system dystrybucji powietrza pozwala uzyskać równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w całej komorze, dzięki czemu możliwe jest pieczenie w niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach. Efektem jest lepsza jakość wypieków oraz mniejsze zużycie energii.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 570 x h90 mm
- Wydajność: od Ø 150 mm (80 g) = 130 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 18 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5-4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy (wysoka/niska)
- Panel sterowania: elektroniczny panel cyfrowy z przodu, obsługa 6 programów pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do czynności serwisowych
- System wentylacji: opatentowany system równomiernej dystrybucji powietrza, zapewniający wysoką jakość wypieków i oszczędność energii
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- 4 nogi ze stali nierdzewnej zapewniające stabilność
- Taśma transportowa do automatycznego wypieku i wyjmowania produktów
- Regulowane drzwiczki oraz czytelny wyświetlacz cyfrowy ułatwiają codzienną obsługę
Piec 1-komorowy do pizzy taśmowy, elektryczny 6,3kW, Ø400 mm
Wentylowane piece elektryczne przeznaczone są do intensywnego wypieku pizzy, tostów, tart, rogalików, lasagne oraz innych produktów. Nowoczesny tunel pieczenia z elektroniczną regulacją temperatury i prędkości przesuwu taśmy pozwala na uzyskanie doskonałych rezultatów w krótkim czasie. Szybkie nagrzewanie, intuicyjna obsługa oraz łatwy dostęp do konserwacji sprawiają, że urządzenie znajduje zastosowanie w każdej kuchni gastronomicznej.
Konstrukcja urządzenia w całości wykonana jest ze stali nierdzewnej AISI 304. Izolacja z włókna ceramicznego skutecznie ogranicza straty ciepła, zapewniając efektywność energetyczną i bezpieczeństwo użytkowania. Piec wyposażono w cyfrowy panel sterowania umieszczony z przodu, który umożliwia obsługę 6 programów pieczenia, a także niezależną regulację mocy grzania (poziom wysoki i niski).
Praktyczna taśma transportowa umożliwia pieczenie pizzy bezpośrednio na siatce, a czytelny panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem oraz stabilna konstrukcja na czterech stalowych nogach gwarantują wygodę obsługi. Drzwiczki z uchwytem i regulacją wysokości wlotu zapewniają uniwersalność urządzenia do różnych rodzajów wypieków.
Opatentowany system dystrybucji powietrza pozwala uzyskać równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w całej komorze, dzięki czemu możliwe jest pieczenie w niższych temperaturach niż w tradycyjnych piecach. Efektem jest lepsza jakość wypieków oraz mniejsze zużycie energii.
Cechy produktu:
- Wymiary wewnętrzne: 400 x 570 x h90 mm
- Wydajność: od Ø 150 mm (80 g) = 130 pizz na godzinę, do Ø 400 mm (585 g) = 18 pizz na godzinę (czas pieczenia 3,5-4 minuty)
- Maksymalna temperatura: 320°C
- Ogrzewanie elektryczne: niezależna regulacja mocy (wysoka/niska)
- Panel sterowania: elektroniczny panel cyfrowy z przodu, obsługa 6 programów pieczenia
- Szybkie nagrzewanie i łatwy dostęp do czynności serwisowych
- System wentylacji: opatentowany system równomiernej dystrybucji powietrza, zapewniający wysoką jakość wypieków i oszczędność energii
- Konstrukcja: wnętrze i obudowa ze stali nierdzewnej AISI 304, izolacja z włókna ceramicznego
- 4 nogi ze stali nierdzewnej zapewniające stabilność
- Taśma transportowa do automatycznego wypieku i wyjmowania produktów
- Regulowane drzwiczki oraz czytelny wyświetlacz cyfrowy ułatwiają codzienną obsługę