• Lorem ipsum
-43%

Okap centralny trapezowy | 1100x2000 mm

2.957,85 zł
2.404,76 zł netto
Oszczędzasz 2.231,37 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 2.957,00 zł
Na magazynie
Marka: INOXI
Kod: 89-83595
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 20 dni

Szerokość: 1100 mm
Głębokość: 2000 mm
Wysokość: 450 mm Czytaj więcej

Szerokość:
Głębokość:
Wysokość:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Okap centralny trapezowy ze stali nierdzewnej o wymiarach 1100x2000x(h)450 mm

Okapy wywiewne wychwytują i odprowadzają ciepło, parę i zanieczyszczenia (głównie cząsteczki tłuszczu) powstające w procesie gotowania, smażenia i pieczenia w profesjonalnej kuchni, bez dodatkowego doprowadzenia świeżego powietrza. Wywiewane powietrze przepływa przez filtry (łapacze tłuszczu). Cząsteczki tłuszczu i zanieczyszczenia osadzają się na łapaczach i zostają odprowadzone do rynienki ociekowej okapu wywiewnego. Zawór spustowy przy rynience ociekowej umożliwia spuszczenie tłuszczu i zanieczyszczeń.

Wykonanie

  • Wymiary 1100x2000x(h)450 mm
  • Okapy wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej.
  • Okapy wywiewne o wymiarach A>2600 mm wykonane są w wersji łączonej (skręcanej) z dwóch lub więcej przelotowych modułów.
  • Okapy wyposażone są w system otworów i zawiesi umożliwiających montaż.
  • Łapacze tłuszczu, króćce i oświetlenie stanowią dodatkowe wyposażenie okapu.
  • Okapy nie są wyposażone w wentylatory.
  • Okap należy podłączyć do wentylatora lub instalacji wentylacyjnej w budynku.

Opcje dodatkowe

  • łapacze tłuszczu wielokrotnego użytku, do mycia w każdej zmywarce
  • oświetlenie
  • króćce okrągłe lub prostokątne
  • wykonanie w standardzie AISI 304
  • dodatkowa gwarancja
  • inne dodatkowe wymagania

Wyposażenie dodatkowe dostępne za dopłatą. Prosimy o wybranie odpowiednich opcji przed dodaniem produktu do koszyka. W przypadku niestandardowych wymagań dotyczących produktu prosimy o dodanie komentarza w polu "Dodatkowe wymagania".

Najwyższa jakość wykonania

Wieloletnie doświadczenie oraz nowoczesny park maszynowy pozwalają nam na zagwarantowanie najwyższych standardów produkcji, oraz innowacyjnych rozwiązań konstrukcyjnych.

Całość procesu produkcji od ciecia blachy i profili, poprzez gilotynowanie, wykrawanie, a następnie kształtowanie materiałów oraz łączenie i finalne wykończenie realizowana jest z pomocą naszych najwyższej jakości maszyn produkcyjnych, obsługiwanych przez zespół wykwalifikowanych i doświadczonych pracowników. Pracujemy wyłącznie na maszynach renomowanych światowych i krajowych marek. Wszystkie urządzenia są nowoczesne, co gwarantuje najwyższą jakość i precyzje wykonania wyrobów.

Standardowo nasze wyroby wykonane są ze stali nierdzewnej AISI 430, a elementy narażone na najsilniejsze działanie środków chemicznych i organicznych wykonujemy ze stali nierdzewnej tzw. kwasówki AISI 304. Wszystkie nasze meble mogą być również w całości wykonane z tego materiału, dopłaty do standardu AISI 304 zostały podane każdorazowo przy meblu.

Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego w standardzie oferujemy 2-letnią gwarancję na zakupione u nas meble ze stali nierdzewnej.

Czyszczenie i konserwacja

Stal nierdzewna, jak każdy materiał, wymaga prawidłowego użytkowania i pielęgnacji. Regularne czyszczenie i konserwacja mebli wykonanych ze stali nierdzewnych pozwala na ich długotrwałą i bezproblemową eksploatację.

Aby zapewnić długą żywotność mebli ze stali nierdzewnej, należy stosować się do poniższych wskazówek dotyczących użytkowania:

  • Powierzchnie mebli powinny być utrzymane w czystości. Brud i osady pozostawione na powierzchni mebla mogą powodować przebarwienia i korozję.
  • Do czyszczenia mebli należy używać wyłącznie środków przeznaczonych do stali nierdzewnych.
  • Po czyszczeniu należy zakonserwować meble środkami przeznaczonymi do konserwacji powierzchni ze stali nierdzewnych.
  • Do czyszczenia mebli ze stali nierdzewnych nie wolno stosować proszków i mleczek ścierających, środków do srebra, wybielaczy oraz jakichkolwiek innych środków zawierających chlor.
  • Bezpośrednio na powierzchniach mebli nie należy kroić ani wykonywać innych operacji metalowymi narzędziami kuchennymi mogącymi uszkodzić warstwę pasywną.

Jak dbać o okap ze stali nierdzewnej?

  • prawidłowo zamontować łapacze tłuszczu, aby umożliwić spływanie skroplin do wnętrza okapu
  • regularnie myć łapacze tłuszczu
  • systematycznie opróżniać rynienkę ociekową ze skroplin, najlepiej co kilka dni
Tagi
Ostatnio oglądane