Nóż szefa kuchni 200 mm, Tatanium
Rodzaj: Nóż szefa kuchni/nóż kucharski
Długość ostrza: 200 mm
Długość: 200 mm
Czytaj więcej
Nóż szefa kuchni 200 mm, Tatanium
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi.Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
Nóż szefa kuchni 200 mm, Tatanium
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Powłoka tytanowa dostępna jest w trzech kolorach. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. Ponadto wybór jednej z trzech wersji kolorystycznych - srebrnej, złotej bądź niebieskiej - czyni je dodatkowo stylowym elementem wystroju wnętrza.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi.Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.