• Lorem ipsum
-3%

Nóż szefa kuchni 200 mm, Seria VG10 HM z kutym ostrzem

871,49 zł
708,53 zł netto
Oszczędzasz 26,95 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 871,00 zł
Na magazynie
Marka: Kasumi
Kod: K-78020
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 4 dni

Rodzaj: Nóż szefa kuchni/nóż kucharski
Długość ostrza: 200 mm
Długość: 200 mm Czytaj więcej

Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Nóż szefa kuchni 200 mm, Seria VG10 HM z kutym ostrzem

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi.Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dane techniczne
Ostatnio oglądane