Mikser spiralny ze stałą dzieżą, 200kg, 11 kW, 2 prędkości
Mikser spiralny ze stałą dzieżą, 200kg, 11 kW, 2 prędkości
Miesiarka spiralna do intensywnego użytku w dużych piekarniach i zakładach cukierniczych umożliwia precyzyjne i wydajne wyrabianie ciężkich ciast o dużej objętości. Konstrukcja oparta na dwóch niezależnych silnikach zapewnia osobne napędy dla spirali i dzieży. Urządzenie wyposażone jest w dwie prędkości pracy spirali oraz dwa elektroniczne timery, które pozwalają zaprogramować czasy pracy dla każdej fazy cyklu mieszania.
Spirala obraca się z prędkościami 111 i 223 obr./min, natomiast dzieża – 15 obr./min. Funkcja impulsowego obrotu i zmiany kierunku dzieży zapewnia dokładne mieszanie i ułatwia wyjmowanie masy. Tryb pracy może być ustawiony ręcznie lub automatycznie. Miesiarka posiada także funkcję automatycznego przełączania prędkości bez ingerencji operatora.
Elementy mające kontakt z ciastem – spirala, wał, dzieża oraz dzielnik – wykonano ze stali nierdzewnej AISI 304. Pokrywa dzieży również ze stali nierdzewnej została wyposażona w mikrowyłącznik bezpieczeństwa. Grubościenna rama malowana proszkowo chroni mechanizmy wewnętrzne i zapewnia stabilność nawet przy maksymalnym obciążeniu.
Urządzenie sterowane jest za pomocą wodoodpornego panelu sterowania (24 V, IP55) z przyciskiem awaryjnym typu grzybek. Napęd pasowy zapewnia cichą pracę oraz niezawodność w długotrwałych cyklach. Dwa tylne koła stałe wykonane z nylonu, jedno przednie obrotowe i dwie przednie podpory regulacyjne umożliwiają bezpieczne ustawienie miesiarki w miejscu pracy.
Dzieża o średnicy 900 mm i wysokości 470 mm ma pojemność 290 litrów, co pozwala na jednorazowe wyrabianie do 200 kg ciasta lub 133 kg mąki. Całość zaprojektowana została zgodnie z obowiązującymi normami CE.
Cechy produktu:
- Wydajność: do 200 kg ciasta (133 kg mąki)
- Pojemność dzieży: 290 litrów
- Średnica dzieży: 900 mm, wysokość: 470 mm
- Prędkości spirali: 111 i 223 obr./min
- Prędkość dzieży: 15 obr./min
- 2 niezależne silniki: spirala – 6,5 / 11 kW, dzieża – 1,1 kW
- 2 elektroniczne timery – osobne dla każdej prędkości
- Tryb ręczny lub automatyczny
- Impulsowy obrót i zmiana kierunku dzieży
- Elementy robocze ze stali nierdzewnej AISI 304
- Pokrywa dzieży z mikrowyłącznikiem bezpieczeństwa
- Rama z grubej stali malowana proszkowo
- Napęd pasowy – cicha praca
- Panel sterowania 24 V, IP55, przycisk awaryjny
- Mobilność: 2 koła tylne z nylonu, 1 kółko obrotowe, 2 podpory przednie
- Zgodność z normami CE
Mikser spiralny ze stałą dzieżą, 200kg, 11 kW, 2 prędkości
Miesiarka spiralna do intensywnego użytku w dużych piekarniach i zakładach cukierniczych umożliwia precyzyjne i wydajne wyrabianie ciężkich ciast o dużej objętości. Konstrukcja oparta na dwóch niezależnych silnikach zapewnia osobne napędy dla spirali i dzieży. Urządzenie wyposażone jest w dwie prędkości pracy spirali oraz dwa elektroniczne timery, które pozwalają zaprogramować czasy pracy dla każdej fazy cyklu mieszania.
Spirala obraca się z prędkościami 111 i 223 obr./min, natomiast dzieża – 15 obr./min. Funkcja impulsowego obrotu i zmiany kierunku dzieży zapewnia dokładne mieszanie i ułatwia wyjmowanie masy. Tryb pracy może być ustawiony ręcznie lub automatycznie. Miesiarka posiada także funkcję automatycznego przełączania prędkości bez ingerencji operatora.
Elementy mające kontakt z ciastem – spirala, wał, dzieża oraz dzielnik – wykonano ze stali nierdzewnej AISI 304. Pokrywa dzieży również ze stali nierdzewnej została wyposażona w mikrowyłącznik bezpieczeństwa. Grubościenna rama malowana proszkowo chroni mechanizmy wewnętrzne i zapewnia stabilność nawet przy maksymalnym obciążeniu.
Urządzenie sterowane jest za pomocą wodoodpornego panelu sterowania (24 V, IP55) z przyciskiem awaryjnym typu grzybek. Napęd pasowy zapewnia cichą pracę oraz niezawodność w długotrwałych cyklach. Dwa tylne koła stałe wykonane z nylonu, jedno przednie obrotowe i dwie przednie podpory regulacyjne umożliwiają bezpieczne ustawienie miesiarki w miejscu pracy.
Dzieża o średnicy 900 mm i wysokości 470 mm ma pojemność 290 litrów, co pozwala na jednorazowe wyrabianie do 200 kg ciasta lub 133 kg mąki. Całość zaprojektowana została zgodnie z obowiązującymi normami CE.
Cechy produktu:
- Wydajność: do 200 kg ciasta (133 kg mąki)
- Pojemność dzieży: 290 litrów
- Średnica dzieży: 900 mm, wysokość: 470 mm
- Prędkości spirali: 111 i 223 obr./min
- Prędkość dzieży: 15 obr./min
- 2 niezależne silniki: spirala – 6,5 / 11 kW, dzieża – 1,1 kW
- 2 elektroniczne timery – osobne dla każdej prędkości
- Tryb ręczny lub automatyczny
- Impulsowy obrót i zmiana kierunku dzieży
- Elementy robocze ze stali nierdzewnej AISI 304
- Pokrywa dzieży z mikrowyłącznikiem bezpieczeństwa
- Rama z grubej stali malowana proszkowo
- Napęd pasowy – cicha praca
- Panel sterowania 24 V, IP55, przycisk awaryjny
- Mobilność: 2 koła tylne z nylonu, 1 kółko obrotowe, 2 podpory przednie
- Zgodność z normami CE