Dodaj swoją recenzję
Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI
Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI
57.808,77 zł
46.999,00 zł netto Oszczędzasz 2.890,44 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 57.808,00 zł
Na magazynie
0 recenzje
Dodaj swoją recenzjęInformacje
Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI
Ciasto zagniatane jest nie tak jak w większości innych mikserów hakiem, czy innym narzędziem, lecz automatycznymi ramionami. Poprzez wierne odtwarzanie ruchu ludzkich ramion ciasto można zagniatać przez wiele godzin, zawsze z tą samą precyzją i szybkością. Cechą charakterystyczną tego miksera jest wyjątkowo cicha praca, dzięki osadzeniu wszelkich mechanizmów obrotowych na łożyskach kulowych. Ciasto zagniecione przez mikser Twin arms charakteryzuje jednorodność i wysoki stopień natlenienia masy. Taki efekt otrzymamy dzięki połączeniu ruchu obrotowego dzieży oraz automatycznych, zagniatających ramion. Taka obróbka mechaniczna gwarantuje stałą oraz niską temperaturę ciasta, co jest jedną z najważniejszych cech przygotowania dobrej pizzy. Mikser Twin arms w zaledwie kilka minut jest w stanie przygotować, aż 50 kg ciasta na różnego rodzaju przepyszne wypieki piekarnicze, cukiernicze jak i na pizzę. Maszyna ta wskazana jest szczególnie do przygotowania delikatnych i miękkich ciast, które wymagają wysokiego stopnia utlenienia. Dwubiegowa regulacja prędkości zagniatania z przekładnia pasowa Obroty dzieży z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Obroty ramion zagniatających z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Wszystkie elementy obrotowe związane mechanizmem zagniatającym i obracającym dzieżę osadzone na łożyskach kulowych. Układ sterowania zasilany niskiemu napięciem zgodnie z unijnymi przepisami Osłona bezpieczeństwa z mikro wyłącznikiem, wyłączającym ruch maszyny podczas jej otwarcie – gwarantuje to bezpieczną pracę operatora. Obudowa zewnętrzna wykonana ze stali malowanej proszkowo na kolor biały Dzieża, elementy zagniatające ciasto oraz osłona bezpieczeństwa wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej Wewnętrzna rama urządzenia wykonana z grubej stali do wyeliminowania ewentualnych wibracji podczas pracy miksera Prosty i intuicyjny panel sterowania zgodny z wymogami CE zlokalizowany na prawej ścianie obudowy Specjalny przycisk STOP do szybkiego wyłączenia maszyny w razie konieczności Waga: 340 kg maksymalna pojemność zagniecionego ciasta: 50 kg Pojemność całkowita dzieży: 71 l średnica wewnętrzna dzieży 540 mm wysokość wewnętrzna dzieży 350 mm prędkość nr 1 ramion zagniatających: 38 ruchów/min prędkość nr 2 ramion zagniatających: 76 ruchów/min Predkość nr 1 dzieży: 4,5 obrotu/min prędkość nr 2 dzieży: 9 obrotu/min Napięcie: 400 / 3 / 50 V/N/HzDane techniczne
Informacje
Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI
Ciasto zagniatane jest nie tak jak w większości innych mikserów hakiem, czy innym narzędziem, lecz automatycznymi ramionami. Poprzez wierne odtwarzanie ruchu ludzkich ramion ciasto można zagniatać przez wiele godzin, zawsze z tą samą precyzją i szybkością. Cechą charakterystyczną tego miksera jest wyjątkowo cicha praca, dzięki osadzeniu wszelkich mechanizmów obrotowych na łożyskach kulowych. Ciasto zagniecione przez mikser Twin arms charakteryzuje jednorodność i wysoki stopień natlenienia masy. Taki efekt otrzymamy dzięki połączeniu ruchu obrotowego dzieży oraz automatycznych, zagniatających ramion. Taka obróbka mechaniczna gwarantuje stałą oraz niską temperaturę ciasta, co jest jedną z najważniejszych cech przygotowania dobrej pizzy. Mikser Twin arms w zaledwie kilka minut jest w stanie przygotować, aż 50 kg ciasta na różnego rodzaju przepyszne wypieki piekarnicze, cukiernicze jak i na pizzę. Maszyna ta wskazana jest szczególnie do przygotowania delikatnych i miękkich ciast, które wymagają wysokiego stopnia utlenienia. Dwubiegowa regulacja prędkości zagniatania z przekładnia pasowa Obroty dzieży z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Obroty ramion zagniatających z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Wszystkie elementy obrotowe związane mechanizmem zagniatającym i obracającym dzieżę osadzone na łożyskach kulowych. Układ sterowania zasilany niskiemu napięciem zgodnie z unijnymi przepisami Osłona bezpieczeństwa z mikro wyłącznikiem, wyłączającym ruch maszyny podczas jej otwarcie – gwarantuje to bezpieczną pracę operatora. Obudowa zewnętrzna wykonana ze stali malowanej proszkowo na kolor biały Dzieża, elementy zagniatające ciasto oraz osłona bezpieczeństwa wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej Wewnętrzna rama urządzenia wykonana z grubej stali do wyeliminowania ewentualnych wibracji podczas pracy miksera Prosty i intuicyjny panel sterowania zgodny z wymogami CE zlokalizowany na prawej ścianie obudowy Specjalny przycisk STOP do szybkiego wyłączenia maszyny w razie konieczności Waga: 340 kg maksymalna pojemność zagniecionego ciasta: 50 kg Pojemność całkowita dzieży: 71 l średnica wewnętrzna dzieży 540 mm wysokość wewnętrzna dzieży 350 mm prędkość nr 1 ramion zagniatających: 38 ruchów/min prędkość nr 2 ramion zagniatających: 76 ruchów/min Predkość nr 1 dzieży: 4,5 obrotu/min prędkość nr 2 dzieży: 9 obrotu/min Napięcie: 400 / 3 / 50 V/N/HzOstatnio oglądane