• Lorem ipsum
-5%

Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI

57.808,77 zł
46.999,00 zł netto
Oszczędzasz 2.890,44 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 57.808,00 zł
Na magazynie
Kod: MFIT50/P
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 7 dni
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Mikser do ciasta 50 kg, 71 L, 1,85 kW, 640x820x1420 mm, MORETTI FORNI

Ciasto zagniatane jest nie tak jak w większości innych mikserów hakiem, czy innym narzędziem, lecz automatycznymi ramionami. Poprzez wierne odtwarzanie ruchu ludzkich ramion ciasto można zagniatać przez wiele godzin, zawsze z tą samą precyzją i szybkością. Cechą charakterystyczną tego miksera jest wyjątkowo cicha praca, dzięki osadzeniu wszelkich mechanizmów obrotowych na łożyskach kulowych. Ciasto zagniecione przez mikser Twin arms charakteryzuje jednorodność i wysoki stopień natlenienia masy. Taki efekt otrzymamy dzięki połączeniu ruchu obrotowego dzieży oraz automatycznych, zagniatających ramion. Taka obróbka mechaniczna gwarantuje stałą oraz niską temperaturę ciasta, co jest jedną z najważniejszych cech przygotowania dobrej pizzy. Mikser Twin arms w zaledwie kilka minut jest w stanie przygotować, aż 50 kg ciasta na różnego rodzaju przepyszne wypieki piekarnicze, cukiernicze jak i na pizzę. Maszyna ta wskazana jest szczególnie do przygotowania delikatnych i miękkich ciast, które wymagają wysokiego stopnia utlenienia. Dwubiegowa regulacja prędkości zagniatania z przekładnia pasowa Obroty dzieży z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Obroty ramion zagniatających z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej Wszystkie elementy obrotowe związane mechanizmem zagniatającym i obracającym dzieżę osadzone na łożyskach kulowych. Układ sterowania zasilany niskiemu napięciem zgodnie z unijnymi przepisami Osłona bezpieczeństwa z mikro wyłącznikiem, wyłączającym ruch maszyny podczas jej otwarcie – gwarantuje to bezpieczną pracę operatora. Obudowa zewnętrzna wykonana ze stali malowanej proszkowo na kolor biały Dzieża, elementy zagniatające ciasto oraz osłona bezpieczeństwa wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej Wewnętrzna rama urządzenia wykonana z grubej stali do wyeliminowania ewentualnych wibracji podczas pracy miksera Prosty i intuicyjny panel sterowania zgodny z wymogami CE zlokalizowany na prawej ścianie obudowy Specjalny przycisk STOP do szybkiego wyłączenia maszyny w razie konieczności Waga: 340 kg maksymalna pojemność zagniecionego ciasta: 50 kg Pojemność całkowita dzieży: 71 l średnica wewnętrzna dzieży 540 mm wysokość wewnętrzna dzieży 350 mm prędkość nr 1 ramion zagniatających: 38 ruchów/min prędkość nr 2 ramion zagniatających: 76 ruchów/min Predkość nr 1 dzieży: 4,5 obrotu/min prędkość nr 2 dzieży: 9 obrotu/min Napięcie: 400 / 3 / 50 V/N/Hz

Dane techniczne
Ostatnio oglądane