Szatkownica do warzyw i serów 300 kg/h, 550 W z regulacją obrotów
Szatkownica do warzyw i serów 300 kg/h, 550 W z regulacją obrotów
Szatkownica do warzyw MKJ3-250.2 jest maszyną przeznaczoną do szatkowania warzyw i owoców oraz rozdrabniania żółtego sera. Urządzenie zasilane jest z sieci jednofazowej 230V/50Hz i posiada regulację obrotów szatkowania w zakresie 0 – 350 obr/min. Regulacja obrotów szatkowania pozwala na optymalne dopasowanie urządzenia do rodzaju rozdrabnianych warzyw, owoców i serów zapewniając jednocześnie wysoką jakość szatkowania. Z uwagi na wysoką jakość i wydajność szatkowania, urządzenie przeznaczone jest do użytku w placówkach zbiorowego żywienia takich jak: restauracje, hotele, szpitale, stołówki, pizzerie, bary szybkiej obsługi, jednostki wojskowe jak również w barach sałatkowych, zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego i w kuchniach cateringowych. Urządzenie, wraz z zestawem tarcz, posiada możliwie najwyższą skuteczność i wysoką jakość szatkowania oraz zapewnia obniżenie kosztów i czasu przygotowania posiłków. Maszyna ma budowę modułową, w skład której wchodzą: jednostka napędowa, pokrywa wraz z zasypami oraz wymienne tarcze tnące.
Jednostka napędowa napędzana zintegrowaną przekładnią ślimakową wyposażona jest w magnetyczne wyłączniki bezpieczeństwa, uniemożliwiające włączenie napędu przy zdjętej pokrywie lub otwartym dociskaczu. Podczas szatkowania, przy każdym otwieraniu dociskacza, w celu napełniania szatkownicy żywnością, maszyna automatycznie się wyłącza.
Elementy zewnętrzne i wewnętrzne szatkownicy (przede wszystkim koryto, pokrywa wraz z zasypami) produkowane w procesie tłoczenia blach posiadają płynne przejścia (promień R=3), co zapewnia łatwe czyszczenie maszyny. Zwiększona pojemność zasypu zapewnia szatkowanie większości produktów w całości.
Tarcze tnące są łatwe do wymiany. W prosty sposób montuje się je na wałku wyjściowym przekładni poprzez zamek bagnetowy. Podczas pracy tarcza tnąca sama blokuje się na wałku. W maszynie zastosowano dysk ewakuacyjny do wyrzutu pokrojonych produktów (warzywa, owoce) z komory krojenia. Szczególnie przydatny jest dysk w przypadku krojenia delikatnych produktów takich jak pomidor, ananas itp.
- intuicyjna, super prosta w obsłudze
- wykonana z stali nierdzewnej
- przeznaczona do użytku w stołówkach, marketach, cateringu i gastronomii
- idealna do krojenia warzyw oraz twardszych owoców
- średnica tarcz tnących 264 mm, dopasowanych do Państwa potrzeb
- regulacja obrotów od 0 do 350 obr/min
- wydajność: 150-300 kg/h w zależności od tarczy
Dane techniczne:
| Wymiary | 365 x 463 x 648(H) mm |
| Rozstaw nóżek | 225 x 269 mm |
| Średnica tarczy tnącej | 264 mm |
| Obroty tarczy tnącej | Regulowane w zakresie 0-350 obr/min |
| Zasilanie | 230V 50Hz |
| Moc | 550 W |
| Waga | 36 kg bez tarcz |
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: Bydgoskie Zakłady Maszyn Gastronomicznych "Ma-Ga" Sp. z o.o.
ul. Kujawska 136, 85-146 Bydgoszcz, PL
e-mail: [email protected]
Szatkownica do warzyw i serów 300 kg/h, 550 W z regulacją obrotów
Szatkownica do warzyw MKJ3-250.2 jest maszyną przeznaczoną do szatkowania warzyw i owoców oraz rozdrabniania żółtego sera. Urządzenie zasilane jest z sieci jednofazowej 230V/50Hz i posiada regulację obrotów szatkowania w zakresie 0 – 350 obr/min. Regulacja obrotów szatkowania pozwala na optymalne dopasowanie urządzenia do rodzaju rozdrabnianych warzyw, owoców i serów zapewniając jednocześnie wysoką jakość szatkowania. Z uwagi na wysoką jakość i wydajność szatkowania, urządzenie przeznaczone jest do użytku w placówkach zbiorowego żywienia takich jak: restauracje, hotele, szpitale, stołówki, pizzerie, bary szybkiej obsługi, jednostki wojskowe jak również w barach sałatkowych, zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego i w kuchniach cateringowych. Urządzenie, wraz z zestawem tarcz, posiada możliwie najwyższą skuteczność i wysoką jakość szatkowania oraz zapewnia obniżenie kosztów i czasu przygotowania posiłków. Maszyna ma budowę modułową, w skład której wchodzą: jednostka napędowa, pokrywa wraz z zasypami oraz wymienne tarcze tnące.
Jednostka napędowa napędzana zintegrowaną przekładnią ślimakową wyposażona jest w magnetyczne wyłączniki bezpieczeństwa, uniemożliwiające włączenie napędu przy zdjętej pokrywie lub otwartym dociskaczu. Podczas szatkowania, przy każdym otwieraniu dociskacza, w celu napełniania szatkownicy żywnością, maszyna automatycznie się wyłącza.
Elementy zewnętrzne i wewnętrzne szatkownicy (przede wszystkim koryto, pokrywa wraz z zasypami) produkowane w procesie tłoczenia blach posiadają płynne przejścia (promień R=3), co zapewnia łatwe czyszczenie maszyny. Zwiększona pojemność zasypu zapewnia szatkowanie większości produktów w całości.
Tarcze tnące są łatwe do wymiany. W prosty sposób montuje się je na wałku wyjściowym przekładni poprzez zamek bagnetowy. Podczas pracy tarcza tnąca sama blokuje się na wałku. W maszynie zastosowano dysk ewakuacyjny do wyrzutu pokrojonych produktów (warzywa, owoce) z komory krojenia. Szczególnie przydatny jest dysk w przypadku krojenia delikatnych produktów takich jak pomidor, ananas itp.
- intuicyjna, super prosta w obsłudze
- wykonana z stali nierdzewnej
- przeznaczona do użytku w stołówkach, marketach, cateringu i gastronomii
- idealna do krojenia warzyw oraz twardszych owoców
- średnica tarcz tnących 264 mm, dopasowanych do Państwa potrzeb
- regulacja obrotów od 0 do 350 obr/min
- wydajność: 150-300 kg/h w zależności od tarczy
Dane techniczne:
| Wymiary | 365 x 463 x 648(H) mm |
| Rozstaw nóżek | 225 x 269 mm |
| Średnica tarczy tnącej | 264 mm |
| Obroty tarczy tnącej | Regulowane w zakresie 0-350 obr/min |
| Zasilanie | 230V 50Hz |
| Moc | 550 W |
| Waga | 36 kg bez tarcz |
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: Bydgoskie Zakłady Maszyn Gastronomicznych "Ma-Ga" Sp. z o.o.
ul. Kujawska 136, 85-146 Bydgoszcz, PL
e-mail: [email protected]

Marki













