• Lorem ipsum
-28%

Urządzenie do gotowania Sous-Vide 1/1 GN, 20 L, 0,6kW z kranem, od 45 °C do 90 °C

1.637,47 zł
1.331,28 zł netto
Oszczędzasz 636,80 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 1.889,00 zł
Na magazynie
Marka: Hendi
Kod: 225448
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h

Moc: 0,6 kW Czytaj więcej

Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Urządzenie do gotowania Sous-Vide 1/1 GN, 20 L, 0,6kW z kranem, od 45 °C do 90 °C

Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS–VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.
Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i tają się soczyste.

Cechy produktu:

  • Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe – potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C.
  • Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki.
  • Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania,
  • Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%.
  • Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa.
  • Idealne do restauracji typu a la carte.
  • Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu.
  • Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw.
  • Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej.
  • Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową.
  • Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 – 90°C)
  • W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej.

Dane techniczne
Tagi
Ostatnio oglądane