• Lorem ipsum
-28%

Schładzarka szokowa 7x GN1/1

12.397,51 zł
10.079,28 zł netto
Oszczędzasz 4.821,26 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 18.803,00 zł
Na magazynie
Marka: Arktic
Kod: 232194
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h
Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Schładzarka szokowa 7x GN1/1

  • Urządzenia służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw
  • Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
  • Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie
  • Komora z prowadnicami na GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm
  • Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej
  • Górna pokrywa zdejmowana
  • Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną
  • Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych
  • Sonda w zestawie
  • System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem
  • Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do +43°C i wilgotności względnej powietrza do 65%
  • Czynnik chłodzący: R404A/R507
  • Możliwość schładzania od +70°C do +3°C (90 min), od +70°C do –18°C (240 min) lub w określonym czasie bez podania
  • końcowej temperatury
  • Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej
  • Szybkie schładzanie od +90°C do +3°C Proces ten pozwala obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do bezpiecznej wartości +3°C w odpowiednio krótkim czasie, zgodnie z normami HACCP. Odpowiednia szybkość schładzania pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii w zakresie temperatury niebezpiecznej od +65°C do +10°C. Dzięki szybkiemu schładzaniu potrawy zachowują jakość, kolor i zapach oraz wydłuża się okres ich przechowywania. Szybkie zamrażanie od +90°C do –18°C Potężny system chłodzenia i wdmuchiwanie powietrza o temp.
  • 40°C do komory sprawia, że temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do –18°C. Dzięki temu unika się powstawania dużych kryształów lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów. Efektem szybkiego zamrażania jest powstawanie dużej liczby niewielkich kryształów co pozwala na zachowanie pierwotnych właściwości żywności: smaku, koloru, konsystencji i wartości odżywczych oraz wydłużenie okresu ich przechowywania

SCHŁADZARKA SZOKOWA 7x GN 1/1

  • Pojemność komory: 7x GN 1/1 lub 7 x blach 600x400 mm
  • Wymiary wew. komory: 610x410x(H)760 mm
  • 7 par prowadnic z odstępem co 105 mm
  • Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 25 kg
  • Wydajność przy zamrażaniu do –18°C: 20 kg

Dane techniczne
Tagi
Ostatnio oglądane