Dodaj swoją recenzję
Schładzarka szokowa 7x GN1/1
Schładzarka szokowa 7x GN1/1
12.397,51 zł
10.079,28 zł netto Oszczędzasz 4.821,26 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 18.803,00 zł
Na magazynie
0 recenzje
Dodaj swoją recenzjęInformacje
Schładzarka szokowa 7x GN1/1
- Urządzenia służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw
- Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie
- Komora z prowadnicami na GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm
- Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej
- Górna pokrywa zdejmowana
- Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną
- Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych
- Sonda w zestawie
- System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem
- Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do +43°C i wilgotności względnej powietrza do 65%
- Czynnik chłodzący: R404A/R507
- Możliwość schładzania od +70°C do +3°C (90 min), od +70°C do –18°C (240 min) lub w określonym czasie bez podania
- końcowej temperatury
- Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej
- Szybkie schładzanie od +90°C do +3°C Proces ten pozwala obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do bezpiecznej wartości +3°C w odpowiednio krótkim czasie, zgodnie z normami HACCP. Odpowiednia szybkość schładzania pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii w zakresie temperatury niebezpiecznej od +65°C do +10°C. Dzięki szybkiemu schładzaniu potrawy zachowują jakość, kolor i zapach oraz wydłuża się okres ich przechowywania. Szybkie zamrażanie od +90°C do –18°C Potężny system chłodzenia i wdmuchiwanie powietrza o temp.
- 40°C do komory sprawia, że temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do –18°C. Dzięki temu unika się powstawania dużych kryształów lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów. Efektem szybkiego zamrażania jest powstawanie dużej liczby niewielkich kryształów co pozwala na zachowanie pierwotnych właściwości żywności: smaku, koloru, konsystencji i wartości odżywczych oraz wydłużenie okresu ich przechowywania
SCHŁADZARKA SZOKOWA 7x GN 1/1
- Pojemność komory: 7x GN 1/1 lub 7 x blach 600x400 mm
- Wymiary wew. komory: 610x410x(H)760 mm
- 7 par prowadnic z odstępem co 105 mm
- Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 25 kg
- Wydajność przy zamrażaniu do –18°C: 20 kg
Dane techniczne
Tagi
Informacje
Schładzarka szokowa 7x GN1/1
- Urządzenia służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw
- Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie
- Komora z prowadnicami na GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm
- Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej
- Górna pokrywa zdejmowana
- Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną
- Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych
- Sonda w zestawie
- System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem
- Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do +43°C i wilgotności względnej powietrza do 65%
- Czynnik chłodzący: R404A/R507
- Możliwość schładzania od +70°C do +3°C (90 min), od +70°C do –18°C (240 min) lub w określonym czasie bez podania
- końcowej temperatury
- Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej
- Szybkie schładzanie od +90°C do +3°C Proces ten pozwala obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do bezpiecznej wartości +3°C w odpowiednio krótkim czasie, zgodnie z normami HACCP. Odpowiednia szybkość schładzania pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii w zakresie temperatury niebezpiecznej od +65°C do +10°C. Dzięki szybkiemu schładzaniu potrawy zachowują jakość, kolor i zapach oraz wydłuża się okres ich przechowywania. Szybkie zamrażanie od +90°C do –18°C Potężny system chłodzenia i wdmuchiwanie powietrza o temp.
- 40°C do komory sprawia, że temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do –18°C. Dzięki temu unika się powstawania dużych kryształów lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów. Efektem szybkiego zamrażania jest powstawanie dużej liczby niewielkich kryształów co pozwala na zachowanie pierwotnych właściwości żywności: smaku, koloru, konsystencji i wartości odżywczych oraz wydłużenie okresu ich przechowywania
SCHŁADZARKA SZOKOWA 7x GN 1/1
- Pojemność komory: 7x GN 1/1 lub 7 x blach 600x400 mm
- Wymiary wew. komory: 610x410x(H)760 mm
- 7 par prowadnic z odstępem co 105 mm
- Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 25 kg
- Wydajność przy zamrażaniu do –18°C: 20 kg
Ostatnio oglądane