• Lorem ipsum
-23%

Rondel uniwersalny ze stali nierdzewnej Ø160 mm Profi Line

55,88 zł
45,43 zł netto
Oszczędzasz 16,69 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 59,00 zł
Na magazynie
Marka: Hendi
Kod: 830352
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h

Rodzaj: Uniwersalna
Materiał: Stal nierdzewna
Średnica: 160 mm Czytaj więcej

Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Rondel uniwersalny ze stali nierdzewnej Ø160 mm Profi Line

Profesjonalny rondel do smażenia z serii Profi Line, doceniany jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy rondel z linii Profi Line. Odpowiednie dno rondla składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.

Cechy produktu:

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
  • Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
  • Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
  • Wielowarstwowe dno typu "sandwich" (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
  • Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
  • Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
  • Możliwość mycia w zmywarkach

Instrukcja użytkowania:

Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać rondel przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:

  • ryby panierowane
  • mięsa panierowane
  • mięsa saute
  • owoce morza
  • warzywa grillowane
  • makarony w sosie
  • pierogi
  • produkty ziemniaczane typu placki rosti

Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:

  • jajka sadzone
  • jajecznica
  • omlety biszkoptowe
  • ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
  • Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.

Dane techniczne
Ostatnio oglądane