• Lorem ipsum
-23%

Hendi Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line

108,92 zł
88,55 zł netto
Oszczędzasz 32,53 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 103,00 zł
Na magazynie
Marka: Hendi
Kod: 835432
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h

Rodzaj: Uniwersalna
Materiał: Stal nierdzewna
Średnica: 240 mm Czytaj więcej

Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Hendi Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line

Wytrzymała, solidnie wykonana patelnia Hendi to naczynie, które ma zastosowanie w restauracjach, barach, hotelach, cateringu oraz w innych lokalach i zakładach gastronomicznych.

Patelnia Hendi – zastosowanie

Patelnię Hendi docenią zarówno profesjonaliści, jak też amatorzy i miłośnicy domowej kuchni. Produkty tej marki wyróżnia dobra jakość za rozsądną cenę. Patelnia Hendi gwarantuje dobry transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się przyjemne i łatwe. Można na niej smażyć m.in. mięsa, ryby czy warzywa, a także przygotowywać makarony w sosach, odsmażać pierogi, jajka sadzone, jajecznicę czy pancake i omlety.

Patelnia Hendi uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line

Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Profi Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.

Cechy produktu:

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
  • Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
  • Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
  • Wielowarstwowe dno typu sandwich (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
  • Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
  • Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
  • Możliwość mycia w zmywarkach

Instrukcja użytkowania:

Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:

  • ryby panierowane
  • mięsa panierowane
  • mięsa saute
  • owoce morza
  • warzywa grillowane
  • makarony w sosie
  • pierogi
  • produkty ziemniaczane typu placki rosti

Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:

  • jajka sadzone
  • jajecznica
  • omlety biszkoptowe
  • ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
  • Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.

Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: HENDI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo, PL
e-mail: [email protected]

Dane techniczne
Ostatnio oglądane