Hendi Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line
Rodzaj: Uniwersalna
Materiał: Stal nierdzewna
Średnica: 240 mm
Czytaj więcej
Hendi Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line
Wytrzymała, solidnie wykonana patelnia Hendi to naczynie, które ma zastosowanie w restauracjach, barach, hotelach, cateringu oraz w innych lokalach i zakładach gastronomicznych.
Patelnia Hendi – zastosowanie
Patelnię Hendi docenią zarówno profesjonaliści, jak też amatorzy i miłośnicy domowej kuchni. Produkty tej marki wyróżnia dobra jakość za rozsądną cenę. Patelnia Hendi gwarantuje dobry transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się przyjemne i łatwe. Można na niej smażyć m.in. mięsa, ryby czy warzywa, a także przygotowywać makarony w sosach, odsmażać pierogi, jajka sadzone, jajecznicę czy pancake i omlety.
Patelnia Hendi uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line
Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Profi Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.
Cechy produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
- Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
- Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
- Wielowarstwowe dno typu sandwich (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
- Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
- Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
- Możliwość mycia w zmywarkach
Instrukcja użytkowania:
Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:
- ryby panierowane
- mięsa panierowane
- mięsa saute
- owoce morza
- warzywa grillowane
- makarony w sosie
- pierogi
- produkty ziemniaczane typu placki rosti
Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:
- jajka sadzone
- jajecznica
- omlety biszkoptowe
- ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
- Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: HENDI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo, PL
e-mail: [email protected]
Hendi Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line
Wytrzymała, solidnie wykonana patelnia Hendi to naczynie, które ma zastosowanie w restauracjach, barach, hotelach, cateringu oraz w innych lokalach i zakładach gastronomicznych.
Patelnia Hendi – zastosowanie
Patelnię Hendi docenią zarówno profesjonaliści, jak też amatorzy i miłośnicy domowej kuchni. Produkty tej marki wyróżnia dobra jakość za rozsądną cenę. Patelnia Hendi gwarantuje dobry transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się przyjemne i łatwe. Można na niej smażyć m.in. mięsa, ryby czy warzywa, a także przygotowywać makarony w sosach, odsmażać pierogi, jajka sadzone, jajecznicę czy pancake i omlety.
Patelnia Hendi uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø240 mm Profi Line
Patelnia Hendi z serii Profi Line która doceniana jest zarówno przez miłośników domowej kuchni jak i profesjonalistów. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Profi Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.
Cechy produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
- Powierzchnia zewnętrzna satynowana z polerowanym rantem
- Masywne, wielopunktowo przytwierdzone do powierzchni garnka uchwyty, które nie nagrzewają się
- Wielowarstwowe dno typu sandwich (stal nierdzewna/aluminium/stal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
- Dno formowane jest w technologii impact bonding, co zapewnia idealne łączenie warstw i gwarantuje odporność na korozję i optymalne przewodzenie ciepła
- Możliwość użytkowania we wszystkich typach kuchni, również indukcyjnych
- Możliwość mycia w zmywarkach
Instrukcja użytkowania:
Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:
- ryby panierowane
- mięsa panierowane
- mięsa saute
- owoce morza
- warzywa grillowane
- makarony w sosie
- pierogi
- produkty ziemniaczane typu placki rosti
Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:
- jajka sadzone
- jajecznica
- omlety biszkoptowe
- ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
- Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.
Podmiot odpowiedzialny (GPSR):
Nazwa firmy: HENDI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Firmowa 12, 62-023 Robakowo, PL
e-mail: [email protected]

Marki






















