• Lorem ipsum
-20%

Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø320 mm Kitchen Line

117,10 zł
95,20 zł netto
Oszczędzasz 29,27 zł
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni - 123,00 zł
Na magazynie
Marka: Hendi
Kod: 838617
Gwarancja: 2 lata
Dostawa: 24/48 h

Rodzaj: Uniwersalna
Materiał: aluminium, stal magnetyczna, stal nierdzewna, stal
Średnica: 240 mm Czytaj więcej

Wariant:
Dodaj do koszykaPlanujesz większy zakup?Zapytaj o ofertę
Informacje

Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø320 mm Kitchen Line

Patelnia z serii Kitchen Line bez pokrywki marki Hendi. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Kitchen Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.

Cechy produktu:

  • Wykonana ze stali nierdzewnej
  • Powierzchnia zewnętrzna w całości satynowana
  • Wielopunktowo przytwierdzone, nienagrzewające się uchwyty ze stali
  • Kapsułowe dno wielowarstwowe (stal nierdzewnaaluminiumstal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
  • Specjalne mocowanie dna umożliwia lepszy transfer ciepła
  • Można używać we wszystkich typach kuchenek, również w kuchenkach indukcyjnych
  • Można myć w zmywarkach
  • Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej

Instrukcja użytkowania:

Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:

  • ryby panierowane
  • mięsa panierowane
  • mięsa saute
  • owoce morza
  • warzywa grillowane
  • makarony w sosie
  • pierogi
  • produkty ziemniaczane typu placki rosti

Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:

  • jajka sadzone
  • jajecznica
  • omlety biszkoptowe
  • ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
  • Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.

Dane techniczne
Ostatnio oglądane