Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø320 mm Kitchen Line
Rodzaj: Uniwersalna
Materiał: aluminium, stal magnetyczna, stal nierdzewna, stal
Średnica: 240 mm
Czytaj więcej
Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø320 mm Kitchen Line
Patelnia z serii Kitchen Line bez pokrywki marki Hendi. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Kitchen Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.
Cechy produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Powierzchnia zewnętrzna w całości satynowana
- Wielopunktowo przytwierdzone, nienagrzewające się uchwyty ze stali
- Kapsułowe dno wielowarstwowe (stal nierdzewnaaluminiumstal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
- Specjalne mocowanie dna umożliwia lepszy transfer ciepła
- Można używać we wszystkich typach kuchenek, również w kuchenkach indukcyjnych
- Można myć w zmywarkach
- Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
Instrukcja użytkowania:
Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:
- ryby panierowane
- mięsa panierowane
- mięsa saute
- owoce morza
- warzywa grillowane
- makarony w sosie
- pierogi
- produkty ziemniaczane typu placki rosti
Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:
- jajka sadzone
- jajecznica
- omlety biszkoptowe
- ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
- Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.
Patelnia uniwersalna ze stali nierdzewnej Ø320 mm Kitchen Line
Patelnia z serii Kitchen Line bez pokrywki marki Hendi. Jeśli w kuchni cenisz sobie dobrą jakość za rozsądną cenę, proponujemy patelnie z linii Kitchen Line. Odpowiednie dno patelni składające się z warstw gwarantuje lepszy transfer ciepła, dzięki czemu smażenie staje się łatwe i przyjemne.
Cechy produktu:
- Wykonana ze stali nierdzewnej
- Powierzchnia zewnętrzna w całości satynowana
- Wielopunktowo przytwierdzone, nienagrzewające się uchwyty ze stali
- Kapsułowe dno wielowarstwowe (stal nierdzewnaaluminiumstal magnetyczna) łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami magnetycznymi stali nierdzewnej
- Specjalne mocowanie dna umożliwia lepszy transfer ciepła
- Można używać we wszystkich typach kuchenek, również w kuchenkach indukcyjnych
- Można myć w zmywarkach
- Długi niewypełniony uchwyt ze stali nierdzewnej
Instrukcja użytkowania:
Aby uzyskać optymalny efekt smażenia należy bardzo dobrze i mocno rozgrzać patelnie przed rozpoczęciem obróbki termicznej.Świetnie nadaje się do smażenia takich produktów jak:
- ryby panierowane
- mięsa panierowane
- mięsa saute
- owoce morza
- warzywa grillowane
- makarony w sosie
- pierogi
- produkty ziemniaczane typu placki rosti
Uwaga Wymagany proces rozgrzania naczynia przed obróbką termiczną może spowodować przypalanie się niektórych produktów spożywczych, szczególnie produktów bardzo delikatnych. Do grupy tych produktów zaliczamy m.in.:
- jajka sadzone
- jajecznica
- omlety biszkoptowe
- ryby saute ze skórą i bez skóry bez dodatku mąki chyba że w większej ilości tłuszczu
- Nie zalecamy stosowania naczyń kuchennych wykonanych w całości ze stali nierdzewnej bez powłoki nieprzywierającej do w/w produktów.