Frytownica gazowa 2-komorowa stacjonarna na podstawie szafkowej 46L, 42kW
Frytownica gazowa 2-komorowa stacjonarna na podstawie szafkowej 46L, 42kW
Model z dwoma niezależnymi komorami o pojemności do 23 litrów każda, przeznaczony do intensywnej eksploatacji w kuchniach zbiorowego żywienia. Konstrukcja oparta na wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 304, z głęboko tłoczonym blatem o grubości 20/10 mm, gwarantuje odporność na odkształcenia oraz łatwość utrzymania czystości. Rant przelewowy chroni przed rozlaniem oleju podczas pracy.
Komory w kształcie litery „Y” wyposażono w strefy zimna, co ogranicza degradację tłuszczu i poprawia jakość smażenia. Zaokrąglone narożniki oraz spawana konstrukcja umożliwiają szybkie i dokładne czyszczenie. Każdy zbiornik posiada zawór kulowy do odprowadzania oleju oraz dekantacyjny zbiornik ze stali nierdzewnej umieszczony w dolnej części urządzenia. Pokrywy do wanien dołączone są w standardzie.
System grzewczy oparty został na żeliwnych palnikach z poziomym płomieniem, zlokalizowanych pod wannami. Temperatura regulowana jest w zakresie 120°C – 190°C przy pomocy zaworów termostatycznych. Dostęp do wszystkich podzespołów od strony frontowej ułatwia serwisowanie i konserwację.
Urządzenie osadzono na podstawie z regulowanymi nogami (150–200 mm), co umożliwia dopasowanie wysokości roboczej oraz ułatwia utrzymanie czystości pod urządzeniem. Konstrukcja zgodna z klasą szczelności IPX5 i wymaganiami certyfikacji CE.
Cechy produktu:
- 2 komory o pojemności roboczej: 21–23 litry każda
- Wymiary wanien: 340 × 400 × 575 mm
- 2 kosze na komorę: 140 × 330 × 150 mm (stal chromowana)
- Konstrukcja i pokrywy ze stali AISI 304
- Tłoczone zbiorniki typu „Y” ze strefą zimną i zaokrąglonymi narożnikami
- Palniki gazowe żeliwne z poziomym płomieniem, zewnętrzne
- Zakres regulacji temperatury: 120–190°C
- Zawory kulowe do spuszczania oleju, zbiorniki dekantacyjne w podstawie
- Blat tłoczony o grubości 20/10 mm z rantem przelewowym
- Regulowane nogi nierdzewne: 150–200 mm
- Klasa ochrony: IPX5
- Zgodność z dyrektywami CE
Frytownica gazowa 2-komorowa stacjonarna na podstawie szafkowej 46L, 42kW
Model z dwoma niezależnymi komorami o pojemności do 23 litrów każda, przeznaczony do intensywnej eksploatacji w kuchniach zbiorowego żywienia. Konstrukcja oparta na wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 304, z głęboko tłoczonym blatem o grubości 20/10 mm, gwarantuje odporność na odkształcenia oraz łatwość utrzymania czystości. Rant przelewowy chroni przed rozlaniem oleju podczas pracy.
Komory w kształcie litery „Y” wyposażono w strefy zimna, co ogranicza degradację tłuszczu i poprawia jakość smażenia. Zaokrąglone narożniki oraz spawana konstrukcja umożliwiają szybkie i dokładne czyszczenie. Każdy zbiornik posiada zawór kulowy do odprowadzania oleju oraz dekantacyjny zbiornik ze stali nierdzewnej umieszczony w dolnej części urządzenia. Pokrywy do wanien dołączone są w standardzie.
System grzewczy oparty został na żeliwnych palnikach z poziomym płomieniem, zlokalizowanych pod wannami. Temperatura regulowana jest w zakresie 120°C – 190°C przy pomocy zaworów termostatycznych. Dostęp do wszystkich podzespołów od strony frontowej ułatwia serwisowanie i konserwację.
Urządzenie osadzono na podstawie z regulowanymi nogami (150–200 mm), co umożliwia dopasowanie wysokości roboczej oraz ułatwia utrzymanie czystości pod urządzeniem. Konstrukcja zgodna z klasą szczelności IPX5 i wymaganiami certyfikacji CE.
Cechy produktu:
- 2 komory o pojemności roboczej: 21–23 litry każda
- Wymiary wanien: 340 × 400 × 575 mm
- 2 kosze na komorę: 140 × 330 × 150 mm (stal chromowana)
- Konstrukcja i pokrywy ze stali AISI 304
- Tłoczone zbiorniki typu „Y” ze strefą zimną i zaokrąglonymi narożnikami
- Palniki gazowe żeliwne z poziomym płomieniem, zewnętrzne
- Zakres regulacji temperatury: 120–190°C
- Zawory kulowe do spuszczania oleju, zbiorniki dekantacyjne w podstawie
- Blat tłoczony o grubości 20/10 mm z rantem przelewowym
- Regulowane nogi nierdzewne: 150–200 mm
- Klasa ochrony: IPX5
- Zgodność z dyrektywami CE