Frytownica gazowa stacjonarna 13 L, 2x 16,16 kW
Zasilanie: gazowe
Liczba komór: 1
Czytaj więcej
Frytownica gazowa stacjonarna 13 L, 2x 16,16 kW
Frytownica gazowa do intensywnego użytkowania, zaprojektowana z myślą o lokalach gastronomicznych serwujących tradycyjne, świeże frytki. Urządzenie wyposażone w jedną okrągłą komorę o pojemności 13 litrów (Ø 360 mm), umożliwia szybkie przygotowanie do 25 kg frytek na godzinę podczas wstępnego smażenia oraz do 50 kg/h podczas zasadniczego smażenia.
Komora wykonana z tłoczonej i karbowanej stali nierdzewnej (30/10 mm), gwarantuje całkowitą szczelność i estetyczne wykończenie. Specjalnie zaprojektowana strefa zimna z sitkiem na dnie zapobiega przypalaniu resztek. Pokrywa ze stali nierdzewnej dostarczana w standardzie.
Podgrzewanie zapewnia żeliwny palnik pierścieniowy z izolowaną komorą spalania. Regulacja temperatury odbywa się za pomocą zaworu termostatycznego typu „SIT” z zabezpieczeniem termoparowym oraz zapłonem piezoelektrycznym, eliminującym konieczność podłączenia do instalacji elektrycznej. Analogowy wskaźnik temperatury umieszczono na panelu frontowym.
Konstrukcja obejmuje podwójnie izolowane drzwi na zawiasach oraz spust oleju wyposażony w wyjmowaną tacę odpływową z wylewką, co ułatwia i usprawnia obsługę. Górna taca z perforowanym dnem służy do odsączania wstępnie usmażonych produktów.
Frytownica została wykonana ze stali nierdzewnej AISI 441, odpornej na korozję i przystosowanej do pracy w trudnych warunkach kuchennych. Spełnia aktualne normy CE.
Cechy produktu:
- Wydajność: 25 kg/h (wstępne smażenie) i 50 kg/h (smażenie zasadnicze)
- Komora smażenia: 13 litrów, Ø 360 mm
- Pokrywa ze stali nierdzewnej w zestawie
- Górna taca z perforowanym dnem do odsączania
- Podgrzewanie gazowe: żeliwny palnik pierścieniowy
- Zawór termostatyczny „SIT” z zabezpieczeniem i zapłonem piezoelektrycznym
- Analogowy wskaźnik temperatury
- Spust oleju z wyjmowaną tacą odpływową i wylewką
- Podwójnie izolowane drzwi uchylne
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 441
- Spełnia normy CE
Frytownica gazowa stacjonarna 13 L, 2x 16,16 kW
Frytownica gazowa do intensywnego użytkowania, zaprojektowana z myślą o lokalach gastronomicznych serwujących tradycyjne, świeże frytki. Urządzenie wyposażone w jedną okrągłą komorę o pojemności 13 litrów (Ø 360 mm), umożliwia szybkie przygotowanie do 25 kg frytek na godzinę podczas wstępnego smażenia oraz do 50 kg/h podczas zasadniczego smażenia.
Komora wykonana z tłoczonej i karbowanej stali nierdzewnej (30/10 mm), gwarantuje całkowitą szczelność i estetyczne wykończenie. Specjalnie zaprojektowana strefa zimna z sitkiem na dnie zapobiega przypalaniu resztek. Pokrywa ze stali nierdzewnej dostarczana w standardzie.
Podgrzewanie zapewnia żeliwny palnik pierścieniowy z izolowaną komorą spalania. Regulacja temperatury odbywa się za pomocą zaworu termostatycznego typu „SIT” z zabezpieczeniem termoparowym oraz zapłonem piezoelektrycznym, eliminującym konieczność podłączenia do instalacji elektrycznej. Analogowy wskaźnik temperatury umieszczono na panelu frontowym.
Konstrukcja obejmuje podwójnie izolowane drzwi na zawiasach oraz spust oleju wyposażony w wyjmowaną tacę odpływową z wylewką, co ułatwia i usprawnia obsługę. Górna taca z perforowanym dnem służy do odsączania wstępnie usmażonych produktów.
Frytownica została wykonana ze stali nierdzewnej AISI 441, odpornej na korozję i przystosowanej do pracy w trudnych warunkach kuchennych. Spełnia aktualne normy CE.
Cechy produktu:
- Wydajność: 25 kg/h (wstępne smażenie) i 50 kg/h (smażenie zasadnicze)
- Komora smażenia: 13 litrów, Ø 360 mm
- Pokrywa ze stali nierdzewnej w zestawie
- Górna taca z perforowanym dnem do odsączania
- Podgrzewanie gazowe: żeliwny palnik pierścieniowy
- Zawór termostatyczny „SIT” z zabezpieczeniem i zapłonem piezoelektrycznym
- Analogowy wskaźnik temperatury
- Spust oleju z wyjmowaną tacą odpływową i wylewką
- Podwójnie izolowane drzwi uchylne
- Konstrukcja ze stali nierdzewnej AISI 441
- Spełnia normy CE