Witryny grzewcze
Witryny grzewcze gastronomiczne: idealne do przechowywania i podgrzewania potraw. Postaw na jakość, funkcjonalność i estetykę w Twojej kuchni.


875,70 zł netto
Maksymalna temp.: 85 °C Czytaj więcej


1.497,05 zł netto


795,20 zł netto
Maksymalna temp.: 85 °C Czytaj więcej


1.593,90 zł netto


1.487,50 zł netto
Maksymalna temp.: 90 °C Czytaj więcej


14.572,80 zł netto


1.535,80 zł netto
Maksymalna temp.: 90 °C Czytaj więcej


6.070,87 zł netto


3.728,51 zł netto


3.029,85 zł netto
Maksymalna temp.: 90 °C Czytaj więcej


692,23 zł netto


1.731,80 zł netto
Maksymalna temp.: 90 °C Czytaj więcej


3.775,68 zł netto


1.648,50 zł netto
Maksymalna temp.: 90 °C Czytaj więcej


2.273,08 zł netto


1.913,45 zł netto


1.070,35 zł netto
Maksymalna temp.: 80 °C Czytaj więcej


13.393,00 zł netto


1.623,93 zł netto


1.343,70 zł netto


2.497,98 zł netto


3.809,25 zł netto


4.747,20 zł netto


3.089,52 zł netto
XXLgastro zaprasza Państwa do zapoznania się z naszym asortymentem Witryn grzewczych. Witryny grzewcze to specjalistyczne urządzenie kuchenne używane do ekspozycji gotowych wyrobów gastronomicznych. Mają zastosowanie w placówkach gastronomicznych nie tylko zajmujących się produkcją żywności, ale również ich odpowiednim wydawaniem i dystrybucją (kantyny pracownicze, bary, stołówki). Szczególną funkcję pełni tu estetyka i wysoka jakość wykonania. Witryny nastawne stworzone ze stali nierdzewnej umieszczone zostają na blacie w pomieszczeniu dystrybucyjnym z możliwością łatwego dostępu dla obsługi oraz oświetlenia ich wnętrza. W zależności od zapotrzebowania mają Państwo wybór pomiędzy witrynami do samoobsługi klientów, jak i z możliwością dostępu jedynie dla pracowników. Zanim zdecydują się Państwo którą witrynę ze sklepu XXLgastro wybrać, zapraszamy do zapoznania się z naszym pełnym asortymentem. Jeżeli jeszcze mają Państwo wątpliwości lub pytania lub nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta.
Witryny grzewcze do Twojego lokalu
Witryna grzewcza jest wyjątkowo przydatnym urządzeniem w każdym lokalu gastronomicznym. Służy do ekspozycji gotowych dań, przy jednoczesnym podtrzymywaniu ich odpowiedniej temperatury. Klienci nie ukrywają, że chętnie wybierają te lokale, w których mają możliwość zobaczenia posiłku, nim trafi on na ich talerze oraz gdy sami decydują, który kawałek potrawy chcą skosztować. W swym asortymencie witryny grzewcze posiadają znani producenci profesjonalnego sprzętu do gastronomii, wśród których prym wiodą Saro oraz Bartscher.
Witryny grzewcze: do wyboru, do koloru
Witryny grzewcze gastronomiczne możemy podzielić na samoobsługowe oraz takie, do których dostęp ma tylko pracownik lokalu. Na rynku dostępne są zarówno stojące witryny grzewcze do gastronomii, jak i witryny nastawne. Urządzenia takie różnią się nie tylko swoimi gabarytami (od małych, jednopoziomowych, po te wyposażone w kilka półek), lecz również przeznaczeniem. Inne będą witryny grzewcze do kurczaka, inne na ciastka, a już zupełnie odmienne witryny grzewcze na pizze.
Witryny grzewcze do pizzy
Jednym z rodzajów tego typu witryn są witryny grzewcze do pizzy. Posiadają one chromowane kratki, które dodatkowo mają funkcję obracania. Dzięki temu klient ma możliwość zobaczyć wszystkie kawałki tego chyba najpopularniejszego dania i wybrać ten, który wygląda dla nich najbardziej apetycznie. Popularne są również witryny grzewcze do kurczaków.
Funkcjonalność i wygoda
Przeważnie w witrynach takich ustawić można temperaturę od +30 do +90 stopni Celsjusza, dzięki czemu potrawy są cały czas odpowiednio ciepłe. Zwykle sprzęt taki posiada podwójne, otwierane zarówno z przodu, jak i z tyłu drzwi. Witryny wykonane ze stali nierdzewnej są ozdobą każdego lokalu gastronomicznego. Spośród oferowanych na rynku witryn wybrać można te z prostą lub giętą panoramiczną szybą przednią.
Zastosowanie witryn grzewczych
Witryny grzewcze, lampy grzewcze, jak również wszystkie inne urządzenia podgrzewcze (między innymi bemary, kociołki, podgrzewacze do frytek), jakie znaleźć możecie w naszym sklepie internetowym doskonale sprawdzą się tak w lokalach zajmujących się produkcją żywności, jak i w tych, w których się ją dystrybuję: w restauracjach, barach mlecznych, pizzeriach, jadłodajniach. Niezwykłą popularnością tego typu sprzęt cieszy się również w przyzakładowych stołówkach pracowniczych.
Bufety sałatkowe
Witrynki sałatkowe są niezwykle użytecznym sprzętem w każdej szanującej się restauracji. Umieścić w nich można zwykle 4-8 pojemników GN. Nie dosyć, że bardzo dobrze spełniają swoją funkcję, to jeszcze doskonale wyglądają. Stylowe lady czy bary sałatkowe mogą być wyjątkową ozdobą każdego lokalu zajmującego się dystrybucją żywności. W mniejszych lokalach (barach szybkiej obsługi, kawiarniach, stołówkach studenckich itp.) rewelacyjnie sprawdzą się niewielkich rozmiarów witrynki prostokątne, w których jedzenie nie tylko świetnie się prezentuje, lecz również nie ulega szybkiemu zepsuciu.

Marki























