Kociołki elektryczne do zup dla gastronomii
Kociołki elektryczne do zup dla gastronomii: wydajne, trwałe i łatwe w obsłudze urządzenia do szybkiego przygotowania dużych ilości zup. Idealne dla kuchni.


150,92 zł netto


260,00 zł netto


426,96 zł netto


382,40 zł netto


315,57 zł netto


361,13 zł netto


453,53 zł netto


230,23 zł netto


286,44 zł netto


277,20 zł netto


409,04 zł netto


160,93 zł netto


453,53 zł netto


603,84 zł netto


277,20 zł netto


453,53 zł netto


2.424,38 zł netto


268,22 zł netto


453,53 zł netto


467,39 zł netto


386,05 zł netto


1.441,23 zł netto


310,31 zł netto


310,31 zł netto
Kociołki elektryczne do zup
Kociołki elektryczne przeznaczone są głównie do podgrzewania zup. Najczęściej spotykane są kociołki o pojemności 10 l. Kociołek elektryczny na zupę standardowo jest wyposażony w termostat, który umożliwia utrzymanie zup w wybranej temperaturze. Profesjonalny kociołek do zup z asortymentu XXLgastro posiada pokrywę i pojemnik na wodę wykonane ze stali nierdzewnej oraz obudowę z polerowanej stali chromowej. Idealne rozwiązanie dla bufetów oraz cateringu. Zanim zdecydują się Państwo na zakupy w sklepie XXLgastro prosimy o zapoznanie się z naszym pełnym asortymentem. Jeżeli jeszcze mają Państwo wątpliwości lub pytania lub nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta. Pozostajemy do Państwa usług!
Kociołki i wolnowary: jak podkręcić temperaturę w gastronomii ?
Prawdą jest, że nawet najstaranniej przygotowane danie światowej kuchni nie zasmakuje klientom, jeśli podane zostanie w nieodpowiedniej temperaturze. Zbyt zimne jedzenie może na stałe ostudzić sympatię klientów Waszego lokalu gastronomicznego.
Zachowanie odżywczych wartości potraw, nadanie charakterystycznych smaków oraz usunięcie szkodliwych substancji możliwe jest dzięki dobranej technice i metodzie obróbki dania oraz przez zastosowanie odpowiednich urządzeń gastronomicznych. Idealnym sposobem na utrzymanie Waszych potraw w odpowiedniej temperaturze będzie zaopatrzenie się w bemary i kociołki gastronomiczne. Ciekawym rozwiązaniem mogą być także witryny grzewcze.
Postaw na kociołek!
Produktami szczególnie problematycznymi jeżeli chodzi o utrzymywanie ciepła są zupy i sosy, głównie ze względu na objętość. Jeśli chcemy utrzymać je w odpowiedniej temperaturze, konieczna może okazać się inwestycja w kociołki do zupy. W przeciwnym razie skazani będziemy na nieustanne mieszanie zupy bądź sosu w celu wyrównania temperatury całego dania. XXL Gastro w swojej ofercie posiada niezbędne urządzenia gastronomiczne, które utrzymają temperaturę dostosowaną do każdej potrawy. Oferowane przez nas podgrzewacze do zup różnią się od siebie pojemnością. Możecie wybrać spośród różnych pojemności najodpowiedniejszy dla potrzeb Waszego lokalu kociołek. Najmniejszy z oferowanych kociołków ma pojemność 1,9l a największy 16l. W asortymencie mamy kociołki ze stali nierdzewnej z dołączonym wyjmowanym zbiornikiem z tegoż materiału. Kolejną opcją są kociołki ze stali malowane na kolor czarny. Moc grzewcza jest tu regulowana, a w zestawie znajdują się magnetyczne zawieszki.
Wolnowar, czyli inteligentne gotowanie
To niepozorne urządzenie pomoże przyrządzić nam pyszne i soczyste dania bez większego wysiłku. Podstawa, garnek oraz przykrywka – właśnie z tego składa się wolnowar, czyli urządzenie do wolnego gotowania w niskiej temperaturze. Niech nie zwiedzie Was jednak jego ascetyczny wygląd – to przyrząd wielozadaniowy, który świetnie poradzi sobie przy gotowaniu sosów, zup, gulaszów, bigosu, klopsów, zrazów i innych duszonych potraw. Wolnowary są przystosowane do długiego gotowania bez ingerencji kucharza. Potrawy w wolnowarze nie przypalają się, więc zamiast nieustannego mieszania w garnku, możesz oddać się innym zajęciom. Dodatkowo, po przyrządzeniu potrawy nie musisz martwić się, że coś wystygnie.
Kawy? Herbaty?
Warniki do wody to urządzenia, które przydadzą się w restauracjach i firmach cateringowych podczas przygotowywania kawy, herbaty lub wina. Nasz sklep oferuje Ci warniki do wody, warniki do grzanego wina, dyspensery do zimnych i gorących napojów oraz wiele innych urządzeń, które pomogą przy przygotowywaniu picia dla gości. W takich warnikach będziesz mógł ugotować nawet kilkanaście litrów wody na raz.
Co więcej, możesz sam regulować w jakiej temperaturze utrzymasz swoje napoje. Warniki do ciepłych napojów utrzymują temperaturę w zakresie od 30 do 100 stopni, dostosowując się do wymagań danego rodzaju kawy, herbaty lub ziół. Uniwersalność to jednak nie jedyna zaleta tego przyrządu. Warniki do napojów są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która zapewnia wytrzymałość, ułatwia konserwację i czyszczenie.
Wybierz warnik dla siebie
Posiadamy warniki jedno i dwuwarstwowe. Czym więcej warstw ma warnik, tym mniejsze jest ryzyko poparzenia podczas używania. Te praktyczne urządzenia kuszą także wielością modeli i wielkości. Duże warniki do wody tak samo jak termosy sprawdzą się na konferencjach czy w firmach cateringowych. Te mniejsze możesz wykorzystać do domowego użytku.