Profesjonalne wolnowary gastronomiczne
Wolnowary gastronomiczne to idealne rozwiązanie dla kuchni, które zapewnia doskonały smak i aromat potraw dzięki powolnemu procesowi gotowania.


1.872,23 zł netto


165,55 zł netto


177,87 zł netto


108,57 zł netto
Wolnowary
Wolnowar jest urządzeniem służącym do wolnego gotowania w temperaturze poniżej 80º, a zatem jest idealny do przyrządzania potraw, które wymagają długiego gotowania. Nie doprowadza potraw do wrzenia, lecz zachowuje i pogłębia ich smak bez straty istotnych składników odżywczych. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju potrawek, bigosów, klopsików, zrazów, gulaszów, zup – przede wszystkim rybnych, sosów – np. grzybowych czy bolognese – oraz do duszenia mięs i ryb.
Na czym polega jego sekret? Wolnowar składa się z dwóch elementów. Najważniejsza jest misa ceramiczna – wkład, w którym przygotowywana jest potrawa. Zastosowanie ceramiki gwarantuje, że potrawy się nie przypalają, a poza tym materiał ceramiczny długo zachowuje ciepło, co ma wpływ nie tylko na zużycie energii, ale też na wolniejsze stygnięcie potrawy po podaniu jej na stół.
Integralną częścią misy wolnowaru jest pokrywa – w przypadku urządzeń w asortymencie XXLgastro wykonana ze szkła. Misę można wyjąć z urządzenia i bezpośrednio postawić na stole. Nie trzeba przekładać np. gotowego gulaszu do innego naczynia, tracą aromat czy ciepło. Utrzymując temperaturę, misa gwarantuje również, że dokładka będzie prawie tak samo ciepła jak przy pierwszym podaniu. Drugi element wolnowaru to jego obudowa. W zgodzie z prostą elegancją, typową dla sprzętu XXLgastro, została ona wykonana ze stali nierdzewnej z „zimnymi” – a więc bezpiecznymi – uchwytami. W obudowie ukryte są elementy grzewcze oraz sterująca nimi elektronika. Zanim zdecydują się Państwo, który wolnowar z naszego asortymentu wybrać, zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą sklepu. Jeżeli jeszcze mają Państwo wątpliwości lub pytania, nie potrafią Państwo odnaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta.
Profesjonalny wolnowar
Wolnowary: przyjmij ciepło swoich gości!
Jedną z największych wpadek w restauracjach jest podanie klientowi zimnej potrawy, dlatego kucharze i kelnerzy tak bardzo dbają, by podawane jedzenie było zawsze ciepłe i świeże. Przecież nawet najlepsze danie po wystygnięciu może okazać się kulinarną klapą. XXLgastro pomoże Ci nie dopuścić do takiej sytuacji. Dzięki wolnowarom, podgrzewaczom i termosom każda potrawa będzie świeża i w odpowiedniej temperaturze!
Profesjonalne wolnowary – gotowanie bez ingerencji kucharza
W ofercie znajdziesz elektryczne wolnowary, wykonane z aluminium z ceramicznym wnętrzem, a także wolnowary ze stali nierdzewnej. To niepozorne urządzenie pomoże Ci przyrządzić pyszne i soczyste dania bez większego wysiłku. Podstawa, garnek oraz przykrywka – to podstawowe elementy wolnowarów, czyli urządzeń do wolnego gotowania w niskiej temperaturze. Ich ascetyczny wygląd jest jednak mylący – to przyrządy wielozadaniowe, które świetnie poradzą sobie przy gotowaniu sosów, zup, gulaszów, bigosu, klopsów, zrazów i innych duszonych potraw. Wolnowary są przystosowane do długiego gotowania bez ingerencji kucharza. Potrawy dzięki temu nie przypalają się, więc zamiast nieustannego mieszania w garnku, możesz oddać się innym zajęciom. Dodatkowo, po przyrządzeniu potrawy nie musisz martwić się, że coś Ci wystygnie. Nasze wolnowary do gastronomii utrzymają temperaturę potraw przez długi czas.
Podgrzewacze do potraw: oszczędność i zadowolenie gości
Prowadzenie lokalu gastronomicznego to dbanie o zachowanie świeżości i smaku potraw, a przy tym oszczędność jedzenia i energii. Złotym środkiem między oszczędnością a zadowoleniem klientów mogą okazać się podgrzewacze do potraw. Te urządzenia świetnie sprawdzą się w bufetach lub w cateringu. Regulowana temperatura, stalowa pokrywa, wygodne zamknięcie – to tylko niektóre z zalet naszych podgrzewaczy. W ofercie posiadamy podłużne i okrągłe podgrzewacze potraw. Oprócz standardowych podgrzewaczy do potraw możesz tu znaleźć także te do talerzy i filiżanek. Nie zapomnieliśmy także o płytach i tacach grzewczych z regulatorem temperatury od 30 do 1100 C. Jeśli w swoim lokalu chcesz podawać szybkie i zawsze ciepłe hot dogi, zainwestuj w podgrzewacze do bułek i parówek. Zdziwisz się, ile czasu można zaoszczędzić dzięki tym urządzeniom.
Wielofunkcyjne urządzenia do utrzymywania ciepła
To urządzenie można nazwać kuchennym agentem do zadań specjalnych. Warnik do wody pomoże Ci utrzymać zarówno wysoką, jak i niską temperaturę do 8 godzin. Warniki do wody nadadzą się do barów, restauracji, firm cateringowych, ale także do domowego użytku. Dzięki temu urządzeniu ugotujesz nawet do 20 litrów wody w tym samym czasie. Możesz wybierać pośród modeli służących do nagrzewania, zaparzania, utrzymywania temperatury, a nawet warzenia piwa i wina. Dzięki naszym produktom nie tylko podgrzejesz potrawy, ale także będziesz mógł je przemieszczać bez utraty smaku. Firmy cateringowe szczególnie cenią sobie termosy gastronomiczne, które izolują żywność i utrzymują jej pożądaną temperaturę. Stalowe termosy, dyspensery do napojów, termosy do przewożenia żywności i wiele innych podobnych urządzeń możesz znaleźć w naszym sklepie. Jeśli poszukujesz dużego termosu, w którym mógłbyś podać kawę lub herbatę w hotelu, firmie czy restauracji, zajrzyj do oferty termosów konferencyjnych. Dzięki nim Twoi goście będą mogli swobodnie częstować się gorącymi i zimnymi napojami. Idealnie podgrzane potrawy potrzebują godnego zaprezentowania! Witryny grzewcze pomogą utrzymać ciepło i soczystość jedzenia. Ponowne podgrzewanie dań powoduje wysuszenie i pozbawienie ich smaku, więc nie trać czasu i wybierz najlepsze możliwe rozwiązanie. Dzięki witrynie grzewczej nie tylko utrzymasz świeżość jedzenia, ale także pokażesz je z jak najlepszej strony. Sam widok i aromat potraw sprawi, że wszyscy nabiorą apetytu.

Marki



