Kloce masarskie
Kloce masarskie to kluczowe narzędzia w przemyśle mięsnym, dostępne w wersjach drewnianej, plastikowej i metalowej dla różnych zastosowań.


231,20 zł netto


319,20 zł netto


1.019,15 zł netto


3.024,00 zł netto


580,30 zł netto


559,30 zł netto


936,00 zł netto


1.656,00 zł netto


2.081,65 zł netto


1.784,15 zł netto


2.413,15 zł netto


719,10 zł netto


2.016,00 zł netto


691,02 zł netto


629,30 zł netto


3.186,65 zł netto


1.546,15 zł netto


545,30 zł netto


699,30 zł netto


650,30 zł netto


2.711,08 zł netto


1.034,38 zł netto


597,65 zł netto


864,00 zł netto
Szukają Państwo kloca masarskiego do swojego zakładu gastronomicznego, sklepu lub rzeźni? XXLgastro zaprasza Państwa do zakupów! W przypadku kloca masarskiego niezwykle ważne jest to, by go w odpowiedni sposób wykorzystywać. Oczywiście jest to stabilna i wytrzymała konstrukcja, ale należy dostosować się do pewnych obowiązujących zasad, jeśli rzeczywiści chcemy uzyskać jak najlepsze efekty w takiej sytuacji. Korzystanie z takich narzędzi jest dość proste. Należy kloce masarskie umieścić w odpowiednim miejscu na jakimś wytrzymałym stole i możemy rozpocząć swoją pracę. Jeśli zdecydujemy się na narzędzie w postaci nie tylko samego blatu, ale blatu umieszczonego na solidnych i trwałych nóżkach, to wtedy sytuacja jest jeszcze bardziej komfortowa, gdyż można postawić go w jakimś miejscu i od razu przejść do wypełniania swoich zawodowych obowiązków, co zapewni nam doskonałe efekty w tym właśnie zakresie. Na klocu masarskim można wykonywać wszelkie czynności związane z porcjowaniem czy dzieleniem mięsa, więc rzeczywiście należy się zdecydować na takie rozwiązania, jakie będą dla nas najbardziej komfortowe w takiej sytuacji. Jeśli mają Państwo jeszcze wątpliwości lub pytania lub też nie mogą Państwo znaleźć poszukiwanego modelu, prosimy o skontrowania się z naszym biurem obsługi klienta. Pozostajemy do Państwa usług!
Kloce masarskie dla gastronomii
Kloce masarskie to podstawowy element wyposażenia sklepu mięsnego lub zakładu masarskiego. Żaden rzeźnik nie wyobraża sobie pracy bez profesjonalnego kloca masarskiego. Coraz częściej należą również do wyposażenia lokali gastronomicznych, które oferują dania ze świeżego mięsa. XXL Gastro oferuje sprzęt najwyższej jakości, którego nie powstydziłby się żaden kucharz i pracownik masarni. Szeroka gama produktów sprawi, że proces obróbki i przygotowywania mięsa stanie się rozkoszą i chwilami relaksu. Jak wybrać sprzęt i na co zwrócić uwagę?
Drewniany, metalowy, z polietylenu – rodzaje kloców masarskich
XXL Gastro w asortymencie posiada kloce masarskie z drewna z podstawą lub bez, wykonane z drewna bukowego, dodatkowo wzmocnione stalową obręczą. W zależności od zapotrzebowania posiadają różny kształt i wymiary. Kolejnym artykułem, jaki znajdziecie w naszym sklepie, są kloce masarskie wykonane z polietylenu o wysokiej masie molowej PE500. Dzięki temu posiadają one niższy poziom śliskości oraz są odporniejsze na niższe temperatury. Możemy wybrać spośród nich, ten model, który nie posiada podstawy lub ten z wbudowaną metalową podstawą. Trzecim rodzajem kloców masarskich, jaki posiada XXL Gastro, są te wyprodukowane ze stali nierdzewnej. Już niejedna restauracja i bar przekonała się o wysokiej jakości produktów wykonanych z tego materiału. Ponadto kloce masarskie zawierają profil o przekroju przekątnym oraz regulowane stopki, które pomogą w właściwym dobraniu wysokości i bezpiecznym użytkowaniu.
Jak używać kloców masarskich
Kloce masarskie do mięsa powinny być używane w sposób odpowiedni. Jest to niezmiernie ważne, aby zachować wysoki poziom bezpieczeństwa. Jeżeli chcemy uzyskać jak najlepszy efekt, należy dostosować je do obowiązujących zasad. Choć to proste narzędzie, pamiętać należy, aby umieścić je we właściwym miejscu: odpornym i wytrzymałym stole. W przypadku koców z podstawkami powinniśmy się zorientować, czy nóżki są stabilne i trwałe, żeby cieszyć się ze swoich zawodowych obowiązków. Twarde kloce masarskie są przeznaczone do wszelakich czynności związanych z porcjowaniem lub dzieleniem mięsa. XXL Gastro jest gwarancją korzyści i długich lat użyteczności produktów, dzięki asortymentowi znanych i sprawdzonych producentów, na przykład Hendi.
Drobna pomoc w kuchni
Żaden rzeźnik nie wyobraża sobie pracy bez najpotrzebniejszych - choć drobnych - elementów, jakimi są tłuczki do mięsa, siekacze do mięsa, haki rzeźnicze, ubijaki do czosnku, ziemniaków i cytryn, czy piły do kości ręczne lub elektryczne. XXL Gastro oferuje produkty najwyższej jakości, które precyzyjnie tną i ubijają mięsko podczas obróbki. Są funkcjonalne, a przede wszystkim można je używać w różnych kuchniach: tych wielkich (restauracyjnych), jak i w zaciszu domowym.
Wybierz swój własny sprzęt razem z XXL Gastro! Odkryj również szatkownice elektryczne, blendery do koktajli i nadziewarki do kiełbas. To nie tylko gwarancja jakości, ale również niskie ceny znanych producentów: APS, Bartscher Casselin, Diamond, Dyson, Hendi, HQ Polska, Saro, czy Santos.