Dystrybutory do lodów
Profesjonalne dystrybutory do lodów – idealne dla gastronomii. Wydajne, innowacyjne urządzenia zapewniające łatwą obsługę i różnorodność smaków.


7.100,00 zł netto


3.781,47 zł netto


7.498,37 zł netto


7.939,97 zł netto


6.832,00 zł netto


9.448,00 zł netto


7.763,83 zł netto


3.661,99 zł netto


6.160,00 zł netto


13.161,00 zł netto


5.141,85 zł netto


5.417,72 zł netto


6.019,86 zł netto


5.146,25 zł netto


3.949,76 zł netto


13.216,00 zł netto


5.368,00 zł netto


11.040,00 zł netto


15.451,58 zł netto


9.062,07 zł netto


5.800,96 zł netto


6.994,94 zł netto


12.080,00 zł netto


11.098,00 zł netto
Konserwatory do lodów gałkowych, witryny, dystrybutory
Jeśli szukasz nowego konserwatora, dystrybutora lub witryny do lodów gałkowych do Państwa zakładu gastronomicznego to jesteś we właściwym miejscu. Ze względu na szeroki wybór gwarantujemy indywidualne podejście do klienta. Sam możesz zdecydować jak dużo lodów chcesz przechowywać. Wszystkie dostępne urządzenia są łatwe w podłączeniu i obsłudze. Z naszymi produktami zyskujesz pewność, że lody są wystawione w sposób profesjonalny i atrakcyjny. Wszystko, co wygląda dobrze zawsze sprzedaje się znacznie łatwiej. Masz pytania na temat naszych konserwatorów lub nie znajdziesz modelu którego szukasz, prosimy o skontaktowanie się z działem obsługi klienta.
Konserwator do lodów gałkowych: to Ci się przyda!
Mało kto nie lubi lodów! Ta mała przyjemność w wafelku cieszy podniebienia wielu smakoszy zimnych deserów. Podawane z owocami, bitą śmietaną wymyślnymi sosami goszczą na naszych stołach przeważnie w okresie letnim. Cały sekret ich dobrego smaku i konsystencji tkwi w odpowiedniej temperaturze przechowywania. Gdy z nieba leje się żar, za ściankami witryn czekają na nas owocowe i czekoladowe, a przede wszystkim - zimne lody. Co zrobić, żeby ich smak nie uciekał wraz ze wzrostem temperatury panującej na zewnątrz? Postaw na nasze witryny do lodów gałkowych, maszyny do lodów i inne sprzęty!
Profesjonalny konserwator do lodów
W asortymencie XXL Gastro znajdziesz profesjonalne konserwatory i dystrybutory do lodów dla kawiarni wykonane ze stali nierdzewnej. W zależności od potrzeb posiadają one różne wymiary i doskonale sprawdzą się w małych lokalach, jak i większych pomieszczeniach gastronomicznych. Wyposażone są od dwóch do dziesięciu pojemników o pojemności do pięciu litrów. Szyba przednia wykonana jest z prostego szkła, a konserwator do lodów posiada również wewnętrzne oświetlenie i pokrywę z pleksiglasu, jak i czynnik chłodniczy R404A. W ofercie znajdują się również pojemniki do konserwatora o pojemności pięciu litrów i wymiarach 360x165x120 mm.
Kraina lodów – rodzaje lodów gałkowych
Każdy restaurator wie, jak ważna jest jakość urządzeń, z których serwowane będą lody. Dzięki XXL Gastro wybierzesz asortyment, który doskonale sprawdzi się w różnych warunkach. Podstawą oferowania tego zimnego przysmaku jest znajomość podstawowych rodzajów lodów. Najpopularniejsze to lody mleczne, wytwarzane z mleka, żółtek, jaj, cukru, i wanilii lub innych dodatków smakowych. Kolejną odmianą są lody śmietankowe „Parafiaty” - w swoim składzie bardzo podobne do mlecznych, różni ich tylko jeden składnik: śmietanka zamiast mleka. Na bazie wodnego roztworu cukrowego produkuje się lody owocowe, do których w trakcie przyrządzania dodaje się rozdrobnione owoce lub przetwory owocowe. Lody „cassate” otrzymuje się przez formowanie kilku rodzajów lodów, bitej śmietany i owoców. Z kolei sorbety to rodzaj pomadki z soku owocowego gotowanego z cukrem, który później zostaje ucierany do otrzymania konsystencji półpłynnej „pomadki”. Niejedna witryna do lodów gałkowych pomieści te wszystkie smakołyki. Zastanów się zatem, na jaki rodzaj Ty postawisz? Posiadamy maszyny do produkcji wszystkich rodzajów lodów, sorbetów, a także musów. Warto pamiętać o dostępie do serwetników dla klientów. Nikt nie chce być poplamiony.
Lodowy sprzęt do Twojego lokalu
Szeroka gama produktów w sklepie ułatwi znalezienie wszystkich najpotrzebniejszych elementów wyposażenia. Ponadto, zaopatrzyć możesz się w zamrażarki skrzyniowe, duży konserwator do lodów, gastronomiczne konserwatory do lodów, czy szafy mroźnicze, Poprzez trafiony i odpowiedni wybór urządzeń oszczędza się pieniądze, czas i przede wszystkim - przestrzeń. Wielofunkcyjne maszyny: mieszają, gotują, pasteryzują, chłodzą i mrożą żywność. Przez łatwy sposób użycia, przygotowywanie lodów stanie się prostą i przyjemną czynnością. Nie tylko klienci będą zadowoleni - Ty również.
Dystrybutory do lodów
Jednym z kluczowych elementów wyposażenia kawiarni, cukierni, lodziarni, baru czy restauracji są też praktyczne i solidne dystrybutory do lodów. Sprawdzą się też w sklepach spożywczych czy na stacjach benzynowych i wysepkach handlowych.
To urządzenia do prezentacji lodów gałkowych przechowywanych w kuwetach i gwarancja, że będą prezentowane profesjonalnie i zachęcająco.
Lody muszą jednak być przechowywane w odpowiednich warunkach i w optymalnie niskiej temperaturze. Dystrybutor do lodów pozwoli zachować ich smak, wygląd i odpowiednią konsystencję. Ponadto lody będą w nim wyeksponowane, by kusić klientów i ułatwić im wybór ulubionych smaków.
Dystrybutory do losów – wysoka jakość chłodzenia i prezencja
Urządzenia do dystrybuowania lodów zapewnią najwyższą jakość chłodzenia, a także pozwala zaprezentować desery w atrakcyjny sposób. Praktyczne kółka, w które wyposażone jest urządzenia, zapewniają mobilność. Zaletami dystrybutora są też wewnętrzne oświetlenie, szeroki zakres chłodzenia, estetyczna obudowa, wskaźnik temperatury, możliwość zakupu dodatkowych kuwet.
Urządzenie dopasowane do lokalu
Szeroki wybór modeli pozwala wybrać najlepszy dystrybutor do lodów w zależności od potrzeb – m.in. charakteru i wielkości lokalu. Ważnym kryterium wyboru jest na przykład jego pojemność, liczba kuwet, wymiary czy moc. Wszystkie dystrybutory są łatwe w podłączeniu i obsłudze.
Zobacz najlepsze dystrybutory do lodów, idealne do profesjonalnych zastosowań.