Shop2market Order Tag

Witamy serdecznie! Zaloguj się lub Załóż konto

XXLgastro[email protected]
XXLgastro (22) 247 85 85pon. - pt. 08:00 – 17:00
Nie znaleziono żadnych produktów...
Dostawa od
24 godzin
XXL
Asortyment
Wygodne
zakupy online
100%
Najniższa cena
XXL
Gwarancja
Bezpłatne
Doradztwo
Bezpieczna
płatność

W jakim kolorze wybrać talerze?

  • Wysłany
  • 0
W jakim kolorze wybrać talerze?

W JAKIM KOLORZE WYBRAĆ TALERZE?

 

Dekoracje, muzyka, menu a nawet wygląd personelu w twojej restauracji może mieć duży wpływ na doświadczenia gości w twoim lokalu, ale jak sprawić, żeby twoja porcelana również zrobiła odpowiednie wrażenie?

 

Kolory i tony zastawy stołowej, które są popularne przeszły niezliczoną ilość trendów na przestrzeni lat, w tym modę na wzory, gładkie, białe czy kolorowe wykończenie. Chociaż żaden styl talerzy nie jest ogólnie “zły”, porcelana w każdym kolorze ma zalety I wady, co oznacza, że kluczowe jest zrozumienie jak kolorowa porcelana może działać na twoją korzyść.


Zobacz całą porcelanę

 

DLACZEGO BIAŁE TALERZE SĄ POPULARNE?

 

Biała porcelana to klasyka w branży. Stała popularność takiej zastawy wynika w dużej mierze z tego względu, że nie próbuje przytłoczyć twoich dań. Czyste, przejrzyste i klasycznie zaprojektowane białe talerze i miski pozwalają skupić uwagę na twoim daniu i z tego powodu biała porcelana jest preferowaną opcją w restauracjach i hotelach, które są dumne ze swoich składników i sposobu prezentacji

 

Porada: Badania przeprowadzone przez Memorial University of Newfoundland wykazały, białe talerze poprawiły postrzeganie jakości przez gości.

 

Biała porcelana jest zazwyczaj proste i bezpieczną opcją podczas wybierania zastawy stołowej, ponieważ jest ponadczasowa i pasuje do różnorodnych dań i stylów prezentowania. Ponadczasowa jakość białej porcelany oznacza, że nie będzie konieczności na kolejne inwestycje, żeby podążać za obecnymi trendami.


Restaurant Equipment

Zawsze nadzwyczaj popularna, biała porcelana dostępna jest w zakresie styli i wzorów, w jakości premium. Niezwykła biała porcelana, taka jak Lumina Fine China, to doskonały wybór do każdego lokalu typu fine dining. Co więcej, według badania w The Journal of Consumer Research z 2012 roku, klienci postrzegali porcje jako większe, gdy były na kontrastującym tle, na przykład takim jak prosta biel.

 

Z drugiej strony puby i kawiarnie, które chcą wytrzymałych, wszechstronnych i prostych talerzy na pewno pokochają trwałość i niezawodność linii porcelany Athena Hotelware, która jest dostosowana do codziennych zastosowań.

 

TALERZE W ZŁAMANEJ BIELI


Restaurant Equipment

Pomimo stałej popularności białej zastawy stołowej, w ostatnich latach porcelana w odcieniach bieli zyskała na popularności, inspirowana rzemieślniczymi doznaniami restauracyjnymi. Znacząca ilość klientów coraz częściej odwraca się od formalnych i tradycyjnych restauracji na rzecz bardzie intymnych i osobistych wypadów wieczorem.

 

Przez zgrzyt między białą porcelaną a bardziej rustykalnym sposobem jedzenia, restauracje i jadłodajnie coraz bardziej skłaniały się ku naturalnie stonowanym alternatywom, takim jak nowa kolekcja Olympia Kiln Sandstone. Zatem zmiana tonu porcelany to świetny sposób, aby dopełnić nowoczesny i nieformalny styl twojej restauracji, bez wyobcowywania klientów chcących znane im doświadczenia restauracyjne.

 

TONY ZIEMISTE


Restaurant Equipment

Klienci staja się coraz bardziej świadomi tego, co trafia do ich jedzenia i szybko rośnie ilość osób stosujących diety na bazie roślin, fleskitariańskie i organiczne co odzwierciedla chęć kontrolowania tego, co trafia do organizmu. W związku z tym restauracje kontynuują promowanie naturalnej dobroci w swoich menu i dotyczy to również porcelany.

 

Bogate, ziemiste tony, w tym szałwiowe zielenie czy ciemniejsze brązy są wyśmienite do promowania zdrowego odżywiania. Dzięki rustykalnym tonom dostępnym z linii Olympia Kiln można w doskonały podkreślić, że twoja restauracja dba o wartości odżywcze.

 

OZDOBIONE RANTY


Restaurant Equipment

Wzory na krawędzi czy rancie talerza to doskonały sposób na zapewnienie ozdoby bez konieczności posiadania wzoru pod samym jedzeniem. To sprawia, że talerze z wzorami to kompromis pomiędzy pełnym kolorem a tradycyjną, gładką bielą. W związku z tym, szeroki zakres współczesnej zastawy stołowej posiada ozdobione krawędzie, które mogą zapewnić subtelny, rustykalny akcent w porównaniu do klasycznej bieli.

 

Oprócz tego, wzory mogą rozciągać się na całych rantach talerzy i mieć różne motywy. Mogą to być jednolite kolory lub bardzo skomplikowane wzory. Różne zdobienia będą w różny sposób dopełniać wszelkie style przyrządzania, na przykład kolor niebieski tradycyjnie przywołuje na myśl morze i wybrzeże, więc będzie pasować do ryb i owoców morza. Podczas wyboru talerzy z ozdobionymi rantami ważne jest, aby rozważyć rodzaj lokalu, który zazwyczaj wykorzystuje podobne wzory.

 

TONY PASTELOWE


Restaurant Equipment

Pastelowe tony i niecodzienne stylizacje w ostatnich latach przeżywają odrodzenie, częściowo dzięki zwiększonemu użyciu w telewizji i zwiększonemu zainteresowaniu domowym gotowaniu. Jasne odcienie również napędzają rewolucję domowego wyposażenia, gdzie wszystko od urządzeni po miękkie meble coraz częściej jest wykańczane w różnych kolorach, takich jak błękit, jasny róż czy miętowa zieleń.

 

Więc co to oznacza dla porcelany? Właściwe wykorzystanie pastelowej porcelany może pomóc zaakcentować domowy charakter dań i przedstawić je w piękny sposób, w stylu retro. Pastelowa porcelana jest zatem doskonała do kawiarni i cukierni, które chcą zapewnić klientom domową atmosferę.

 

DLACZEGO UŻYWAĆ JASNEJ PORCELANY?


Restaurant Equipment

Niektóre kolory są mniej subtelne i część restauracji i kawiarni może wybrać bardziej żywe kombinacje kolorów. Ostatnie badania sugerują, że żółta porcelana może być szczególnie pomocna w zachęcaniu osób z choroba Alzeihmera do jedzenia większych porcji, a kolory podstawowe są często używane w zastawie dla dzieci.

 

Niemniej jednak, mocne kolory, takie jak w linii Olympia Cafe mogą zapewnić przydatne element akcentujące razem z inną porcelaną lub dopełnić motyw restauracji. Kolorowe talerze mogą być użyteczne również do kontrolowania alergenów podczas nakładania dań, na przykład używać czerwonych talerzy do dań bez glutenu.

 

DLACZEGO RESTAURACJE UŻYWAJĄ CZARNYCH TALERZY?


Restaurant Equipment

Czarne talerze, obok białych, są jednymi z najbardziej popularnych wśród restauracyjnej porcelany. Dostępne w różnych odcieniach, kształtach i z różnym szkliwieniem, czerń może nie być intuicyjnym wyborem do serwowania żywności, więc dlaczego restauracje używają czarnej porcelany?

 

Według badania przeprowadzonego przez Cornell University jednym z powodów jest to, że talerze w ciemniejszym kolorze mogą zmieniać postrzeganie rozmiarów porcji przez klienta. W wyniku czego ciemniejsze talerze mogą sprawić wrażenie, że porcje są większe i bardziej hojnie niż na białych odpowiednikach. Nie wszystkie kolory komplementują wszystkie dania, co oznacza, że proste kolory, takie jak czarny czy biały, mogą być bardziej praktyczne dla szerszego zakresu zastosowań.

 

Czarne talerze również robią niesamowite wrażenie, gdy zostaną podane na stół! Coraz więcej klientów jest niezadowolonych z serwowania żywności na łupkach, a personel kuchenny może mieć problem z używania takiego materiału, co oznacza, że czarna porcelana jest bardziej praktycznym sposobem na podawanie wizualnie niesamowitych dań. Biorąc to pod uwagę warto starannie wybrać dania, które taki odważny kolor będzie komplementować a nie przytłaczać. Jeżeli spodobał ci się pomysł czarnych talerzy, to uzupełnij wyposażenie o czarne kubki i filiżanki, żeby twoja zastawa naprawdę się wyróżniała.


Zobacz całą porcelanę

 

Komentarze

Bądź pierwszym który skomentuje...

Zostaw komentarz
* Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
* Wymagane pola