Formularz oferty

Proszę wypełnić poniższy formularz
Produkt 1
Produkt 2
Produkt 3
Produkt 4
Produkt 5
Produkt 6
Produkt 7
Produkt 8
Produkt 9
Produkt 10
Pola oznaczone * są wymagane.
  • Lorem ipsum

Planujesz rozpocząć nowy biznes lub rozwój obecnego? Najpierw przeczytaj!

16 Nov 2016

Planujesz rozpocząć nowy biznes lub rozwój obecnego? Najpierw przeczytaj!

 

Każdy biznes trzeba zaplanować z rozsądkiem. Niezależnie od tego, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w branży gastronomicznej, czy też znasz ją od podszewki, potrzebny Ci jest plan, jasno określone potrzeby, koszty oraz przewidywane zyski. Warto mieć też plan B, bo branża gastronomiczna jest bardzo niepewna. Zanim więc zaczniesz ukladać nowe menu, poświęć chwilę na dokładne przemyślenie swojej strategii.

 

Gdy planujesz założyć biznes lub poszerzyć/rozbudować obecny, pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić jest badanie rynku. Jeżeli już posiadasz lokal, do którego ustawiają się kolejki, nowe miejsce wydaje się jak najabrdziej uzasadnionym pomysłem. Musisz jedynie przyłożyć dużą wagę do tego, by jakość usług w każdym z obiektów była taka sama.

 

Badanie rynku jest konieczne w momenciem, gdy chcesz otworzyć lokal pod innym szyldem i z innym menu. To samo się tyczy startupowców - chcąc rozpocząć działalność, musisz najpierw się upewnić, że na Twoje produkty będzie popyt. Wykwintne dania, czy kolorowe milkshake'i nie będą strzałem w dziesiątkę w miejscowości, gdzie jest niewielka liczba mieszkańców (z których większość to osoby starsze), podobnie, smażalnia frytków w najbardziej ekskluzywnej dzielnicy miasta może nie przynieść Ci oczekiwanych korzyści.




Gdy upewnisz się, że znajdziesz klientów oraz masz za sobą proces poszukiwania odpowiedniego miejsca, nadchodzi moment na pczygotowanie planu technologicznego. Plan ten ma za zadanie określić jaki sprzęt oraz w jakiej ilości kupić. Proces ten należy przeprowadzić jeszcze przed aranżacją wnętrz, ponieważ może się okazać, że po podłączeniu wszystkich sprzętów, Twoja instalacja elektryczna nie wytrzyma przeciążenia. W XXLgastro, konsultanci są gotowi dobrać Ci najlepszy sprzęt, w zależności od Twoich potrzeb, planowanej produkcji i budżetu.

 

Pamiętaj, zanim ruszysz z działalnością, musisz uzyskać zgodę Sanepidu. Najlepiej od razu dokładnie podążaj za wytycznymi, które znajdziesz w dokumentach - w ten sposób nie narazisz się na dodatkowe koszty związane z przeróbką, bądź przebudową lokalu.


Doświadczenie wielu przedsiębiorców mówi jedno: nie śpiesz się. Sprzęt ma Ci służyć lata, warto więc zrobić dokładny przegląd dostępnych ofert. Nie wybieraj najtańszej opcji - niektóre firmy, mimo nieco wyższej ceny, oferują wiele dodatkowych korzyści - serwis, dostępność konsultantów, rabaty na inne produkty.



Jeżeli masz pytania, napisz do nas! Z chęcią pomożemy Ci przejść przez trudy wyposażania swojego lokalu!

Bądź pierwszym który skomentuje...
Zostaw komentarz