Shop2market Order Tag

Witamy serdecznie! Zaloguj się lub Załóż konto

XXLgastroinfo@xxlgastro.pl
XXLgastro (22) 247 85 85pon. - pt. 08:00 – 17:00
Nie znaleziono żadnych produktów...
Dostawa od
24 godzin
XXL
Asortyment
Wygodne
zakupy online
100%
Najniższa cena
XXL
Gwarancja
Bezpłatne
Doradztwo
Bezpieczna
płatność

CO TO JEST KOCIOŁEK DO ZUPY?

  • Wysłany
  • 0
CO TO JEST KOCIOŁEK DO ZUPY?

CO TO JEST KOCIOŁEK DO ZUPY?

Kociołek do zupy to wszechstronne urządzenie kuchenne, które można znaleźć niemal w każdej komercyjnej kuchni. Znane również jako podgrzewacze do zupy, zwykle posiadają pojemność między sześcioma a dwunastoma litrami i są najbardziej wydajnym sposobem utrzymywania w cieple zupy i innych gorących płynów.

Ogólnie przyjęto, że dziesięciolitrowy kociołek wystarczy większości firm, aby zaoszczędzić na koście podgrzewania zupy na kuchennym palniku przez cały dzień. Dodatkową zaletą jest zwolnienie miejsca na kuchni, aby pozwolić na więcej przyrządzania w ciągu dnia.

Kociołki

PORADA: Litrowy kociołek może pomieścić 33 porcje zupy serwowane w naczyniach 300 ml. Kociołków do zupy można również używać do gorących napojów, takich jak grzane wino, które zazwyczaj podawane jest kubkach lub specjalnych szklankach w zakresie od 285 ml do 350 ml (35-28 porcji). Porównaj ilość zamówień, które otrzymujesz z pojemnością kociołka, aby wybrać rozmiary jak najlepszy dla siebie model.

JAK UŻYWAĆ KOCIOŁKA DO ZUPY

Kociołki do zupy są proste w obsłudze, chociaż jeżeli nigdy nie używałeś jednego wcześnie, to możesz być zaskoczony, że do urządzenia trzeba dodać wody. Kociołek do zupy działa wykorzystując podgrzewanie w stylu bemaru, aby utrzymać właściwą temperaturę serwowania.

W celu użycia kociołka do zupy, po prostu napełnij pojemnik zewnętrzny zalecaną ilością wody i umieścić pojemnik wewnętrzny w kociołku. Wlać zupę, sos lub napój do pojemnika, zamknąć pokrywę i ustawić pożądaną temperaturę. Mieć na względzie, że kociołki do zupy nie gotują żywności.

ZALETY KOCIOŁKA DO ZUPY

Jeżeli chcesz serwować duże ilości zupy, curry czy sosów bez wykorzystywania dodatkowego miejsca lub ryzyka zepsucia dużej ilości żywności, to kociołek do zupy jest tym, czego potrzebujesz, żeby zapewnić niezawodne podgrzewanie. Jednocześnie zapewniają wygodę i dostępność podczas serwowania, co skraca czas pomiędzy złożeniem zamówienia przez klienta, a realizacją.

Dzięki wytrzymałej i lekkiej konstrukcji, te jednostki są łatwe w przenoszeniu, co pozwala na używanie ich zarówno na widoku, jak i w kuchni.

CO MOŻNA UMIEŚCIĆ W KOCIOŁKU DO ZUPY?

Pomimo swojej nazwy, kociołki nie są ograniczone tylko do zup. Każdy rodzaj płynnej żywności, takiej jak chili, curry, potrawki czy sos boloński mogą być przechowywane w kociołkach – doskonałe do szerokiego zakresu różnych menu i stylów cateringowych.

Jeżeli zapewniasz catering wydawczy np. w stołówce szkolnej czy pracowniczej, kociołek może być użyty do podgrzewania całej partii potrawki/curry itp., a małe próbki mogą być serwowane w bemarze lub elektrycznym podgrzewaczu do żywności. Takie rozwiązanie pozwoli handlować twoim produktem przy jednoczesnym utrzymywaniu zapasu w cieple.

Okres świąteczny to świetna okazja do sprzedawania grzanego wina lub cydru. Wystarczająco małe, aby umieścić na końcu baru i pobierać wyższe opłaty za grzane wino, aby zyski w tej porze roku. Można je łatwo utrzymywać napełnione, poprzez zdjęcie pokrywy i dolewanie produktu.

PORADA: Kociołek do zupy zawsze posiada regulowany simmerstat, który umożliwia regulację temperatury podgrzewania jedzenia lub napojów i zapewnić, że się nie zepsują. Na przykład dla rosołu powinna być możliwie jak najbliżej 100°C, podczas gdy dla grzanego win nie powinna przekraczać 60°C.

KTÓRY KOCIOŁEK NA ZUPĘ JEST NAJLEPSZY?

Zapewniamy kociołki do zupy z szerokiego zakresu producentów, w tym Buffalo, Dualit, Bartscher i Saro. Różne pojemności, właściwości i wzory.

Kociołki do zupy Buffalo są dostępne w kolorze stali nierdzewnej, grafitowym lub czarnym i zostały zaprojektowane, aby uniwersalnie pasować do różnych rodzajów cateringu, od festynów po lokalne bary. Dzięki obfitej pojemność dziesięciu litrów, można przygotować wcześniej dużą partię żywności i nie martwić się, że zabraknie produktu w szczytowych okresach.

Jako alternatywę można wybrać np. kociołki do zupy Bartscher, które posiadają mniejszą pojemność i inny kształt. Niektóre modele posiadają uchylne pokrywy, otwory na chochle czy etykiety magnetyczne na nazwę zawartości.

Komentarze

Bądź pierwszym który skomentuje...

Zostaw komentarz
* Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
* Wymagane pola